Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Kerava tarjoaa ympärivuorokautista kuntouttavaa hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille sekä muistisairaille. Viihtyisän hoivakodin neljässä ryhmäkodissa on yhteensä 52 asukaspaikkaa. Hoivakoti Keravan palveluvalikoimaan kuuluvat tehostettu palveluasuminen ja lyhytaikaishoiva omaishoitajan loman aikana.

Turvallinen arki

Hoivakoti Keravassa virikkeellinen arki yhdistyy turvalliseen hoivaan. Asukkaat voivat ulkoilla isolla lasitetulla parvekkeella tai omalla aidatulla piha-alueella. Keskiviikko on vuorostaan aina saunapäivä. Lisäksi vietämme juhlapyhiä omine teemoineen sekä juhlistamme yhdessä syntymäpäiviä. Hoivakodissa toimitaan kuntouttavalla ja osallistavalla työotteella. Tavoitteena on säilyttää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään.

Asukkaiden läheiset ovat tärkeä osa arkea ja omaisten kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä. Omaisteniltoja järjestetään vähintään kaksi kertaa vuodessa. Kaikilla asukkailla on nimetty omahoitaja, joka on tärkeä linkki hoivakodin ja asukkaiden läheisten välillä.

Viihtyisä ympäristö

Asukkaiden omat tilavat kylpyhuoneelliset asunnot mahdollistavat yksityisyyden ja rauhallisen levon. Viihtyisissä yhteistiloissa puolestaan voi nauttia yhteisöllisyydestä ja monipuolisesta viriketoiminnasta. Lisäksi asukkaiden käytössä on turvallinen sauna ja kaunis piha-alue. Hoivakoti sijaitsee Keravan terveyskeskuksen läheisyydessä, kaikkien palveluiden äärellä.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.