Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Kiekerö, Kemijärvi

21

kesäkuu

2022

Kesäpäivänseisaus

Kesäpäivänseisauksen aikaan päivä on pisimmillään ja pohjoinen pallonpuolisko kylpee valossa.
kesä

Tiistaina 21. kesäkuuta 2022 alamme jälleen kulkea kohti pimeämpää aikaa, kun pohjoisella pallonpuoliskolla on kesäpäivänseisaus. Helsingissä päivän pituus on 18 tuntia 57 minuuttia ja Oulussa 22 tuntia 4 minuuttia. Pohjoisimmassa Suomessa Aurinko ei laske lainkaan.

 

kahvi
Nautiskelimme päiväkahvit pihalla, auringossa kylpien ja Lapin kesää ihastellen. Tarjolla oli mustikkaapiirakkaa ja tuoretta kahvia sekä tietenkin lavatanssi musiikkia.
Keskustelimme juhannuksen viettoon liittyvistä tavoistamme ja pohdimme, että pitäisikö lähteä keräämään seitsemän kukkaa tyynyn alle, josko se tuleva puoliso näkyisi sitten unessa.
kukka

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Kiekerö, Kemijärvi

kynnet
6.8.2022

Perjantain kaunistautumista

Kemijärvellä päivät sekun lyhenee ja syksy tekee tuloaan. Kaipasimme vähän väriä arkeen, niin lakkasimme asukkaiden kanssa kynsiä sekä juttelimme meinneistä ajoista.
horsmat
28.7.2022

Omaistenpäivä 18.7.

Esperin hoivakoti Kiekeröllä vietettiin omaistenpäivää 18.7. Ohjelmassa oli haitarimusiikkia, yhdessä oloa ja herkullista poro voileipäkakkua sekä täytekakkua.
lettu
24.7.2022

Grillibileet

Meillä Kemijärvellä kesäisestä säästä pitää nauttia aina, kun mahdollista koska lämpimät ilmat käyvät jo vähiin tältä erää. Järjestimmekin asukkaiden kanssa kesän viimeiset grillailut ja lettujen paistot.
kukat
25.6.2022

Juhannus päivä

Juhannus on keskikesän ja yöttömän yön juhla. Sitä vietetään kesäpäivänseisauksen tietämillä, kesäkuussa. Juhannukseen kuuluu taikoja, keskiyön aurinkoa, tanssia ja musiikkia. Tänä juhannuksena ei satanut lunta, vaan aurinko helli Kemijärveä koko juhannuksen ajan.
kesä
21.6.2022

Kesäpäivänseisaus

Kesäpäivänseisauksen aikaan päivä on pisimmillään ja pohjoinen pallonpuolisko kylpee valossa.
sirkus
19.6.2022

Sirkus kaupungissa

Kiekerön viereisellä hiekkakentällä esiintyy sirkus tulevana iltana.