Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Kiekerö, Kemijärvi

19

kesäkuu

2022

Sirkus kaupungissa

Kiekerön viereisellä hiekkakentällä esiintyy sirkus tulevana iltana.
sirkus

Tänään Hoivakoti Kiekerön asukkaiden kanssa ihastelimme hevosia ja suurta sirkuksen telttaa, joka oli yön aikana pystytetty viereiselle hiekkakentälle. Mietiskelimme, että onkohan meillä hevosmarkkinat vai mikä tapahtuma. Mietimme, myöskin miltä tuntuisi matkustaa sirkuksen matkassa ympäri suomen. 

hevoset
Näimme hiekkakentällä, upeita mustia hevosia. Niitä oli viisi ja ne olivat kaikki todella ylväitä ja suuria. Ne innoittivat moniin vanhoihin lauluihin, joihin liittyy hevoset. Hummani hei, hummani hei, huputiti hummani hei lauleskeli yksi asukkaistamme.
Monet asukkaamme halusivat käydä katselemassa hevosia ulkona. Toisia jännitti vähän enemmän, niin tuntui turvallisemmalta lähestyä eläimiä kaverin kanssa käsikkäin.
käsi kädessä
hevosten kurkkimista
Asukkaat ja hoitajat kurkkivat hevosia innokkaana. ei uskallettu mennä lähemmäs, kun hevoset olivat niin rauhassa ja nätisti.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Kiekerö, Kemijärvi

kynnet
6.8.2022

Perjantain kaunistautumista

Kemijärvellä päivät sekun lyhenee ja syksy tekee tuloaan. Kaipasimme vähän väriä arkeen, niin lakkasimme asukkaiden kanssa kynsiä sekä juttelimme meinneistä ajoista.
horsmat
28.7.2022

Omaistenpäivä 18.7.

Esperin hoivakoti Kiekeröllä vietettiin omaistenpäivää 18.7. Ohjelmassa oli haitarimusiikkia, yhdessä oloa ja herkullista poro voileipäkakkua sekä täytekakkua.
lettu
24.7.2022

Grillibileet

Meillä Kemijärvellä kesäisestä säästä pitää nauttia aina, kun mahdollista koska lämpimät ilmat käyvät jo vähiin tältä erää. Järjestimmekin asukkaiden kanssa kesän viimeiset grillailut ja lettujen paistot.
kukat
25.6.2022

Juhannus päivä

Juhannus on keskikesän ja yöttömän yön juhla. Sitä vietetään kesäpäivänseisauksen tietämillä, kesäkuussa. Juhannukseen kuuluu taikoja, keskiyön aurinkoa, tanssia ja musiikkia. Tänä juhannuksena ei satanut lunta, vaan aurinko helli Kemijärveä koko juhannuksen ajan.
kesä
21.6.2022

Kesäpäivänseisaus

Kesäpäivänseisauksen aikaan päivä on pisimmillään ja pohjoinen pallonpuolisko kylpee valossa.
sirkus
19.6.2022

Sirkus kaupungissa

Kiekerön viereisellä hiekkakentällä esiintyy sirkus tulevana iltana.