Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Hoivakoti Kiihtelysvaaran Helmi tarjoaa lämminhenkistä ympärivuorokautista asumispalvelua ikäihmisille Kiihtelysvaarassa. Tehostettu palveluasuminen soveltuu ikääntyneille, jotka tarvitsevat hoivaa vuorokauden kaikkina aikoina. Vakituisen asumisen lisäksi palveluvalikoimaan kuuluu lyhytaikainen asuminen, joka on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman, kodin remontin tai sairaalasta kuntoutumisen ajaksi. Hoivakodissa on 38 asukaspaikkaa.

Turvallinen arki

Toiminnan lähtökohtana on yksilöllisyys, kokonaisvaltaisuus ja kuntouttava työote. Asukkaan omaa elämäntapaa arvostetaan ja tuetaan huomioimalla hänen toiveensa ja tarpeensa. Virikkeellinen toiminta on osa päivittäistä hoivatyötä. Asukkaille järjestetään kuntouttavaa ja virkistävää toimintaa kunkin asukkaan omien voimavarojen mukaan.

Keskeinen sijainti kaikkien palvelujen äärellä tarjoaa paljon mahdollisuuksia arkipäivän iloksi. Piipahtaminen kauppaan tai postiin, jonne on matkaa noin 50 metriä, hoituu kätevästi. Yhteistyössä seurakunnan kanssa järjestämme muun muassa hartaus- ja laulutilaisuuksia.

Kodilla on kuntosali, jossa on painelemalla toimivat äänettömät laitteet. Laitteet ovat myös vierailijoiden käytettävissä.

Viihtyisä koti 

Jokaisessa huoneessa on oma wc ja suihkutila. Huoneet on jaettu kahteen ryhmäkotiin. Ison yhteisen ruokailu- ja oleskelutilan lisäksi molemmissa ryhmäkodeissa on omat oleskelutilat. Lisäksi hoivakodissa on pyykkihuone ja kaksi saunaa. Tilat on sisustettu vanhoilla huonekaluilla – juuri sellaisilla, joita meidän jokaisen mummolassa oli. Esineisiin liittyy paljon muistoja. Vanhan peilipiirongin näkeminen herättää muistoja elämän varrelta. Koti sijaitsee upealla paikalla vaaramaisemissa, rauhallisessa maaseutumaisessa ympäristössä.

Kukkivat pelargoniat ja muut viherkasvit, pitsiverhot sekä seinällä raksuttava kello tekevät kodista kodin. Asukkaat saavat halutessaan sisustaa omat huoneensa haluamillaan omilla tutuilla tavaroilla.

Pihalla on grillikatos makkaranpaistamista ja kesäjuhlia varten. Tontilla kasvaa marjapensaita ja omenapuita, jotka kukkapenkkien ohella virkistävät asukkaita sekä tuotteillaan että tarjoamallaan hoitotyöllä. Isot ulkoterassit ovat suosittuja sekä kesäpäivien kahvihetkinä että auringonlaskun aikaan.

Meille asumaan?

Voisiko Hoivakotimme olla sinun tai läheisesi uusi koti? Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, hyvinvointialueen ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen. Ota yhteyttä tämän sivun oikeasta ylälaidasta löytyvien yhteystietojen avulla niin löydämme yhdessä sopivan ratkaisun!