Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Kiihtelysvaaran Helmi, Kiihtelysvaara

7

joulukuu

2022

Keskiviikon ennustuksia

Keskiviikon ratoksi ennen kahvia suoritimme leikkimielisiä ennustuksia.
Ennustuskortteja

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Kiihtelysvaaran Helmi, Kiihtelysvaara

televisiohetki
4.3.2023

Helmi-maaliskuun vaihde

Kevättä kohti!
Meillä helmi-maaliskuun vaihtava viikko on kulunut suurien asioiden äärellä.
Ulkona on käyty ihastelemassa jatkuvasti lisääntyvää valoisuutta ja lintujen laulua. Lunta vielä on, mutta se ei menoa haittaa!
Eilen perjantaina päiväsalissa jännitettiin porukalla miesten viestihiihdon tulosta ja hopeavoittohan sieltä tulikin (meidän uskomme mukaan Kiihtelysvaaran yleisön kannustuksella oli iso vaikutus asiaan). Pääkuvasta voivatkin taiteellisimmat lukijat tulkita jännityksen, jota voisi veitsellä leikata.
Kauneutta ja virkeyttä on hoidettu manikyyrein. Eri asukkaiden kynnet säihkyvät kilpaa keskenään.
Joen sottiisi
10.2.2023

Joen Sottiisi vieraili talossa

Keskiviikkona taloomme saapui asukkaille uusia vieraita. Päällään heillä oli komeat vaatteet ja mukanaan he kantoivat soittimia. Lähes kaikki talon asukkaat kerääntyivät päiväsaliin katselemaan vieraiden menoa. Hetken perästä asukkaille valkeni, että alkamassa on musiikkiesityksiä. Muun muassa haitarin ja viulun soitto raikui pirteänä käytävillä, tämä houkutti mukaan loputkin kynnelle kykenevät. Laulut olivat lähes kaikille tuttuja ja rakkaita.
Kiitos Joen Sottiisi vierailuistanne!
pulla
18.1.2023

Varaslähtö laskiaiseen!

Tänään aamupäivällä keittiötyöntekijä laittoi pullataikinan uunia vaille valmiiksi. Ohi kulkeneet hoitajat innostuivat; laskiaispullia!
Hetken mietinnän jälkeen tultiin siihen tulokseen, että kyllä laskiaispullia voi maistella vaikka ei vielä varsinainen laskiainen olekaan.
Kahvipöydässä kaikille maistui!
"Seuraava laskiainen" varmaankin joutuu odottamaan varsinaiseen juhlaan, helmikuulle.
maisema
14.1.2023

Joulu ja vuoden vaihtuminen

Joulu vietettiin Kiihtelysvaarassa ennen kaikkea yhdessä olon, joululaulujen ja ruoan merkeissä. Perinteisiä suomalaisia jouluherkkuja maisteltiin koko joulun ajan. Asukkaiden suosikit olivat porkkanalaatikko ja savukala, kinkkua unohtamatta.
Vuosi 2023 otettiin vastaan Joensuun kaupungin alkuillasta järjestämän ilotulituksen siivittämänä, raketit paikkuivat koko yön yöhoitajan iloksi. Asukkaita kuitenkin nukutti jo ennen puolta yötä.
Loppiaisena vietimme "joulun kaatajaisia", vielä kerran maisteltiin jouluruokaa.
Erään asukkaan suusta kuulunut lausahdus onkin varmasti ollut monen ajatus joulun jälkeen. "Lämmintä läsnäoloa ja hyvää ruokaa ei voita mikään!".
bingopeli
17.12.2022

Taksvärkkipäivän tekemistä

Tänään kotiimme saapui vierailulle nuori mies Taksvärkkipäiväänsä suorittamaan.
Salissa riitti vilskettä kun bingokone pyöri. Ekstravieraana veljensä mukaan lähti jo aikaisemminkin talossa mummoja ja pappoja sulostuttanut pieni neiti.
Joulukuusi
11.12.2022

Joulu lähestyy

Tänään saliin ilmestyi joulukuusi. Joulukuusen valot ja kimaltavat koristeet näkyvät koko päiväsaliin nykyisestä sijainnistaan.