Aktiviteetteja ikääntyneille
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Kontiolinna, Kontiolahti

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakodit Henkilöstö
Meillä on vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme!

Kodin kuulumisia

Esperi Hoivakoti Kontiolinna tarjoaa ikäihmisille ympärivuorokautista asumispalvelua turvallisessa ja kodikkaassa ympäristössä, Kontioniemen upeissa maisemissa. Vakituisen asumisen ohella hoivakodissa voi asua lyhytaikaisesti esimerkiksi sairaalasta kotiutumisen-, omaishoitajan loman- tai vaikkapa putkiremontin ajaksi. Arkkitehti Eino Forsmanin suunnittelema talo on rakennettu vuosina 1927–1930. Hoivakoti on toiminut Kontioniemessä vuodesta 2007 lähtien.

Turvallinen arki ja osaava henkilöstö

Kontiolinnassa hyödynnetään nykyaikaista teknologiaa ja yhdistetään se laajaan kokemukseen ikääntyneiden hyvästä hoidosta ja turvallisesta elämästä. Jokainen asukkaan tarpeet ja toiveet otetaan huomioon. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaiden kanssa yhdessä tehdään arjen askareita ja kannustetaan heitä mukaan kodin toimintaan. Ammattitaitoinen sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saanut henkilökunta takaa palvelun korkean laadun ja on paikalla ympäri vuorokauden. Jokainen asukas saa omahoitajan ja henkilökohtaisen hoito- ja kuntoutussuunnitelman. 

Viihtyisä koti ja kaunis ympäristö

Hoivakodin yhteistilojen sisustus- ja kalusteratkaisujen lähtökohtana on kodinomaisuus, turvallisuus ja omatoimisuutta tukevan ympäristön luominen. Jokaisella asukkaalla on oma huone, jonka he voivat sisustaa huoneensa mieleisekseen omilla tutuilla ja tärkeillä tavaroilla. Asukkailla on huoneessaan hälytysjärjestelmä, jolla saa aina yhteyden hoitajaan. Paloturvallisuuteen ja esteettömyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Kontiolinna sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Joensuun keskustasta. Linja-autolla pääsee kaupungin keskustasta hoivakodin piha-alueelle. Kaunis ja rauhallinen piha-alue tarjoaa hyvän ja turvallisen ulkoiluympäristön.

Asumaan meille?

Voisiko Kontiolinna olla sinulle tai läheisellesi hyvä paikka asua? Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen. Ota yhteyttä yksikköömme sivustolla näkyvien yhteystietojen avulla ja keksitään yhdessä hyvä ratkaisu!