Esperi Hoivakoti Kontiolinna, Kontiolahti

Kuulumisia
Pirre kissan vierailu Esperi Hoivakoti Kontiolinnassa
3.7.2020

Kissa Kehrääväinen

Kädet kurottavat silittämään pehmoista turkkia. Kuuluu ihasteluja ja kissalle jutustellaan kuin vanhalle tutulle konsanaan. Kissavierailu toi paljon iloa asukkaille. Tämä kisuli onkin meidän vakiovieraamme, aina tervetullut Korona-ajan vieras.
24.12.2019

Joulun tunnelmia

Viemme teidät Esperi Hoivakoti Kontiolinnan Joulutunnelmiin kuvien myötä. Meillä oli hyvä, rauhallinen ja lämminhenkinen - yhdessäolon joulu. Tule katsomaan kuvat ja vietä hetki uppoutuen joulun tunnelmiin. Näillä eväillä on hyvä startata kohti uutta vuotta 2020. Esperi Hoivakoti Kontiolinna sekä Esperi Care Oy kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, omaisia, ystäviä, seuroja ja ryhmiä, kaikkia teitä jotka olitte osa toimintavuottamme 2019. Meillä oli vaativa mutta hyvä vuosi. Osoitimme yhteisellä tekemisen, hyvän yhteistyön, ammattitaidon, avoimuuden ja sitoutuneisuuden voimin, että me hoidamme asukkaamme kokonaisvaltaisesti ja hyvin, niin kuin olemme tehneet jo vuodesta 2006 saakka. Todella suuri kiitos kuuluu rautaiselle ja ammattitaitoiselle henkilökunnalle, kiitos kuuluu kaikille yhdessä ja jokaiselle erikseen. Me yhdessä työyhteisönä teimme tämän vuoden, kodin kuulumisia katsellessa on mukava katsella kuvia taaksepäin ja muistella kulunutta vuotta. Hieno, toiminnallinen vuosi 2019 takana.
23.12.2019

Jouluvalmisteluja

Joulun lähestyessä meillä kodeissa tuoksuivat piparit, joulua kohti ryhmäkodit koristeltiin yhdessä jouluisiksi. Koko talon yhteistä puurojuhlaa joulujuhlan merkeissä vietimme 17.12.2019. Kiitos omaisille runsaasta osallistumisesta, teimme yhdessä mukavan lämminhenkisen joulujuhlan. Asukaskokouksessa keskusteltiin siitä, minkälainen on hyvä joulu ja mikä tekee todellakin joulusta joulun, sekä mitä siihen olennaisesti kuuluu. Yksimielisenä päätöksenä asukkaamme halusivat kinkun tuoksua ja joulukinkkua jouluna. Me ostimme siis kolme juhlakinkkua ja jokaisessa ryhmäkodeissamme tuoksui jouluna kinkku! Sitä syötiin hyvällä ruokahalulla. Joulupukkia ja joululauluja toivottiin. Toivottiin myös piparintuoksua, torttuja ja glögiä. Toivottiin joulurauhaa, toivottiin lapsivieraita. Toivottiin omaisten vierailuja. Toivottiin myös hiljentymistä ja levollista yhdessä oloa. Voimme todeta, että asukaskokouksesta nousseisiin toiveisiin vastasimme erittäin hyvällä onnistumisprosentilla ja toiveet toteutuivat. Ilo oli kaikkien meidän puolella.
20.12.2019

Joulukorttitempaus

Suu kääntyy hymyyn kun kortti tavoittaa saajansa. Korttiin on kirjoitettu kaunis jouluruno hyvän joulun toivotuksin. Toinen asukas saa kortin johon pieni päiväkodin lapsonen on askarrellut hienoja joulukuusen palloja. Kolmannella kortissa on lumiukko. Korteissa on enkeleitä, lahjoja, joulukuusia, maisemakuvia, jouluisia aiheita. Kaikki rakkaudella lähetetty ja omistettu ilostuttamaan ikäihmisen joulunalusaikaa. Ihastuttavia kortteja totta tosiaan! Tänä jouluna 2019 saimme joulukortteja ihanan paljon: sekä Karto ja Karton henkilökunta muisti asukkaitamme joulukortein, kuin myös Kontiolahden kunnan K-Marketin yrittäjäkauppiaspariskunta Anita ja Jari olivat järjestäneet facebookin kautta joulukortti keräyksen. Kuntalaiset, päiväkodin lapset, koululaiset sekä yksityishenkilöt olivat innolla lähteneet K-Marketin Joulukorttitempaukseen ja kortteja oli tullut kaksi ja puoli sataa! Upeaa yhteisöllisyyttä ja välittämistä. Nämä joulukortit kertovat antajistaan, te välitätte ja teette hyvää. Niin monta korttia, niin monta hymyä. Pieni teko mutta suuri vaikutus ikäihmisen arkeen. Suuri kiitos kaikille korttikampanjaan osallistujille. Jouluiloa parhaimmillaan!
13.12.2019

Henkilökunnan latausta

Esperi Hoivakoti Kontiolinnan henkilökunta kartutti tietojaan 5.12.2019 päivittämällä ensiaputaidot ja tiedot PSF Finland Oy kouluttamana. Koulutuspäivä oli antoisa, mutta oppiminen tapahtui ilon kautta. Kiva koulutuspäivä. Henkilökunnan jouluruokailu ja pikkujoulut puolestaan vietimme Lautsan juhlatiloissa ( Konditorio Rosalinda). Henkilökunnan jaksamista ja hyvinvointia oli varmistamassa mahtavan ja erittäin maistuvan jouluaterian lisäksi hieronta, sauna ja palju. Kiitoksia pikkujoulun järjestäjätahoille sekä Esperi Care Oy:lle, joka mahdollisti pienen palautumisen ja akkujen lataamisen arjen vastapainoksi. Tästä on hyvä jatkaa uutta vuotta kohti.
11.12.2019

Ihanaiset lapsukaiset laulelemassa

Sipi sipsuttain, helikellot soi, tulla tonttuset voi ilomielin!

Vieraanamme Esperi Hoivakoti Kontiolinnassa kävi kaksi vierailevaa lapsiryhmää ohjaajineen ja opettajineen, jotka iloisten laulujen myötä toivat mukavan joulutervehdyksen taloomme! Kahtena päivänä tonttujen tossujen sipsutus oli siis vilkkaampaa kun kymmeniä ja taas kymmeniä pieniä punalakkeja vilisti ympäriinsä. Silmäniloa kerrakseen!
Punaisissa tonttulakeissaan vilkkaat, vikkeläjalkaiset ja kaunisääniset lapset olivat kyllä mukavaa vaihtelua arkeen. Toitte meille suuren kasan jouluiloa, tulkaahan toistekin.

Kiitos Kontiorannan päiväkodin lapsille sekä heidän ohjaajilleen ja opettajilleen sulostuttavan ihanasta esityksestänne 10.12.2019.

Kiitos Kontioniemen ala-asteen eskarit sekä ykkösluokkalaiset ja opettajat vierailustanne keskiviikkona 11.12.2019. Olipa mahtava kuoro! Kaunisäänistä ja reipasta esiintymistä!
4.12.2019

Hyväntekeväisyyskonsertti

Keskiviikkona 4.12 saimme vieraaksemme Kontiolinnaan lounasravintola linnansaliin Martti Orre ja Niina Kokko Duon konsertoimaan hyväntekeväisyyskonsertissa "Jouluiloa jokapaikkaan". Tämä hyväntekeväisyys joulukonsertti oli koko Kontiolinnalle hieno joululahja tältä ihanalta Duolta. Kontiolinnassa toimii SiunSoten kaksi yksikköä sekä toinen yksityinen hoivakoti Esperi Hoivakoti Kontiolinnan lisäksi. Sydänlämpöinen kiitos kuuluu hyväntekijöille, nautimme Esperi Hoivakoti Kontiolinnan asukkaiden voimin upeasta tulkinnastanne. Haluamme toivottaa teille Niina ja Martti voimia, iloa ja onnea elämäänne, teette arvokasta hyväntekeväisyystyötä. Kiitämme teitä kun toitte jouluiloa meidänkin hoivakotiimme. Tervetuloa toistekin.Katso lisää