Esperi Hoivakoti Kontiolinna, Kontiolahti

Kuulumisia
24.12.2019

Joulun tunnelmia

Viemme teidät Esperi Hoivakoti Kontiolinnan Joulutunnelmiin kuvien myötä. Meillä oli hyvä, rauhallinen ja lämminhenkinen - yhdessäolon joulu. Tule katsomaan kuvat ja vietä hetki uppoutuen joulun tunnelmiin. Näillä eväillä on hyvä startata kohti uutta vuotta 2020. Esperi Hoivakoti Kontiolinna sekä Esperi Care Oy kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, omaisia, ystäviä, seuroja ja ryhmiä, kaikkia teitä jotka olitte osa toimintavuottamme 2019. Meillä oli vaativa mutta hyvä vuosi. Osoitimme yhteisellä tekemisen, hyvän yhteistyön, ammattitaidon, avoimuuden ja sitoutuneisuuden voimin, että me hoidamme asukkaamme kokonaisvaltaisesti ja hyvin, niin kuin olemme tehneet jo vuodesta 2006 saakka. Todella suuri kiitos kuuluu rautaiselle ja ammattitaitoiselle henkilökunnalle, kiitos kuuluu kaikille yhdessä ja jokaiselle erikseen. Me yhdessä työyhteisönä teimme tämän vuoden, kodin kuulumisia katsellessa on mukava katsella kuvia taaksepäin ja muistella kulunutta vuotta. Hieno, toiminnallinen vuosi 2019 takana.
23.12.2019

Jouluvalmisteluja

Joulun lähestyessä meillä kodeissa tuoksuivat piparit, joulua kohti ryhmäkodit koristeltiin yhdessä jouluisiksi. Koko talon yhteistä puurojuhlaa joulujuhlan merkeissä vietimme 17.12.2019. Kiitos omaisille runsaasta osallistumisesta, teimme yhdessä mukavan lämminhenkisen joulujuhlan. Asukaskokouksessa keskusteltiin siitä, minkälainen on hyvä joulu ja mikä tekee todellakin joulusta joulun, sekä mitä siihen olennaisesti kuuluu. Yksimielisenä päätöksenä asukkaamme halusivat kinkun tuoksua ja joulukinkkua jouluna. Me ostimme siis kolme juhlakinkkua ja jokaisessa ryhmäkodeissamme tuoksui jouluna kinkku! Sitä syötiin hyvällä ruokahalulla. Joulupukkia ja joululauluja toivottiin. Toivottiin myös piparintuoksua, torttuja ja glögiä. Toivottiin joulurauhaa, toivottiin lapsivieraita. Toivottiin omaisten vierailuja. Toivottiin myös hiljentymistä ja levollista yhdessä oloa. Voimme todeta, että asukaskokouksesta nousseisiin toiveisiin vastasimme erittäin hyvällä onnistumisprosentilla ja toiveet toteutuivat. Ilo oli kaikkien meidän puolella.
20.12.2019

Joulukorttitempaus

Suu kääntyy hymyyn kun kortti tavoittaa saajansa. Korttiin on kirjoitettu kaunis jouluruno hyvän joulun toivotuksin. Toinen asukas saa kortin johon pieni päiväkodin lapsonen on askarrellut hienoja joulukuusen palloja. Kolmannella kortissa on lumiukko. Korteissa on enkeleitä, lahjoja, joulukuusia, maisemakuvia, jouluisia aiheita. Kaikki rakkaudella lähetetty ja omistettu ilostuttamaan ikäihmisen joulunalusaikaa. Ihastuttavia kortteja totta tosiaan! Tänä jouluna 2019 saimme joulukortteja ihanan paljon: sekä Karto ja Karton henkilökunta muisti asukkaitamme joulukortein, kuin myös Kontiolahden kunnan K-Marketin yrittäjäkauppiaspariskunta Anita ja Jari olivat järjestäneet facebookin kautta joulukortti keräyksen. Kuntalaiset, päiväkodin lapset, koululaiset sekä yksityishenkilöt olivat innolla lähteneet K-Marketin Joulukorttitempaukseen ja kortteja oli tullut kaksi ja puoli sataa! Upeaa yhteisöllisyyttä ja välittämistä. Nämä joulukortit kertovat antajistaan, te välitätte ja teette hyvää. Niin monta korttia, niin monta hymyä. Pieni teko mutta suuri vaikutus ikäihmisen arkeen. Suuri kiitos kaikille korttikampanjaan osallistujille. Jouluiloa parhaimmillaan!
13.12.2019

Henkilökunnan latausta

Esperi Hoivakoti Kontiolinnan henkilökunta kartutti tietojaan 5.12.2019 päivittämällä ensiaputaidot ja tiedot PSF Finland Oy kouluttamana. Koulutuspäivä oli antoisa, mutta oppiminen tapahtui ilon kautta. Kiva koulutuspäivä. Henkilökunnan jouluruokailu ja pikkujoulut puolestaan vietimme Lautsan juhlatiloissa ( Konditorio Rosalinda). Henkilökunnan jaksamista ja hyvinvointia oli varmistamassa mahtavan ja erittäin maistuvan jouluaterian lisäksi hieronta, sauna ja palju. Kiitoksia pikkujoulun järjestäjätahoille sekä Esperi Care Oy:lle, joka mahdollisti pienen palautumisen ja akkujen lataamisen arjen vastapainoksi. Tästä on hyvä jatkaa uutta vuotta kohti.
11.12.2019

Ihanaiset lapsukaiset laulelemassa

Sipi sipsuttain, helikellot soi, tulla tonttuset voi ilomielin!

Vieraanamme Esperi Hoivakoti Kontiolinnassa kävi kaksi vierailevaa lapsiryhmää ohjaajineen ja opettajineen, jotka iloisten laulujen myötä toivat mukavan joulutervehdyksen taloomme! Kahtena päivänä tonttujen tossujen sipsutus oli siis vilkkaampaa kun kymmeniä ja taas kymmeniä pieniä punalakkeja vilisti ympäriinsä. Silmäniloa kerrakseen!
Punaisissa tonttulakeissaan vilkkaat, vikkeläjalkaiset ja kaunisääniset lapset olivat kyllä mukavaa vaihtelua arkeen. Toitte meille suuren kasan jouluiloa, tulkaahan toistekin.

Kiitos Kontiorannan päiväkodin lapsille sekä heidän ohjaajilleen ja opettajilleen sulostuttavan ihanasta esityksestänne 10.12.2019.

Kiitos Kontioniemen ala-asteen eskarit sekä ykkösluokkalaiset ja opettajat vierailustanne keskiviikkona 11.12.2019. Olipa mahtava kuoro! Kaunisäänistä ja reipasta esiintymistä!
4.12.2019

Hyväntekeväisyyskonsertti

Keskiviikkona 4.12 saimme vieraaksemme Kontiolinnaan lounasravintola linnansaliin Martti Orre ja Niina Kokko Duon konsertoimaan hyväntekeväisyyskonsertissa "Jouluiloa jokapaikkaan". Tämä hyväntekeväisyys joulukonsertti oli koko Kontiolinnalle hieno joululahja tältä ihanalta Duolta. Kontiolinnassa toimii SiunSoten kaksi yksikköä sekä toinen yksityinen hoivakoti Esperi Hoivakoti Kontiolinnan lisäksi. Sydänlämpöinen kiitos kuuluu hyväntekijöille, nautimme Esperi Hoivakoti Kontiolinnan asukkaiden voimin upeasta tulkinnastanne. Haluamme toivottaa teille Niina ja Martti voimia, iloa ja onnea elämäänne, teette arvokasta hyväntekeväisyystyötä. Kiitämme teitä kun toitte jouluiloa meidänkin hoivakotiimme. Tervetuloa toistekin.22.11.2019

Kuukauden kuulumisia

Lokakuu on jo ennättänyt vaihtua aikaa sitten marraskuuksi ja pian on jo adventin aika ovella. Meillä on ollut kovin vilkasta arkea ja jos jonkinlaista tekemistä. Ollaan myös muistettu rauhoittua, hiljentyä ja nauttia kiireettömästä yhdessä olosta ja toistemme seurasta.
1.11.2019

Tule päiväkahville ja tutustumaan toimintaamme

Haluaisitko tulla tutustumaan toimintaamme ja tiloihimme? Olisi mukavaa jos tulisit kuuntelemaan miten meillä maa makoileepi ja katselemaan mitä päivittäin touhuamme niin arjessa kuin juhlassa.
13.10.2019

Vanhustenviikon tunnelmia

Esperi Hoivakoti Kontiolinnassa olemme viettäneet hyvän Vanhustenviikon. Vanhustenviikon teemana tänä vuonna oli Varaudu vanhuuteen - Gardera dig för ålderdomen. Olemmekin eläneet viikkoa eteenpäin hyvin mukavan ohjelman merkeissä. Viikko-ohjelma on suunniteltu asukkaiden toiveiden pohjalta. Näin pyrimme toimimaan joka päivä arkisessa hoivatyössämme, niin että asukkaan tarpeet ja toiveet ovat hoivatyömme perusta ja toiminta sen mukaan.
27.9.2019

Syksyn raikkaita tuulia

VVU- Vie vanhus ulos kampanja jatkuu Esperi Hoivakoti Kontiolinnassa reippaan ulkoilun merkeissä. Syksy on mukavaa aikaa ja tarjoaa paljon iloa meille niin käsillä tekemisen muodossa kuin myös aisteja aktivoivana mielenvirkistäjänä.
31.8.2019

Kiitos ihana kesä

Syksyllä
Leikkivät ilmoissa päivän säteet,
niinkuin kultaiset kielet sois.
Niinkuin poreilis sävelet vielä,
lintujen jotka jo lensi pois.

Lauri Pohjanpää

Ilmat ovat olleet mahtavia ja meitä on hellinyt lämpö ja auringonsäteet. Olemme ulkoilleet paljon. Iloa ovat tuoneet myös syksyn alkavan ruskan väriloisto, sekä syksyiset makuelämykset. Urkille ja Leenalle iso kiitos maukkaista omenoista. SPR:n ystäväpalvelun Hilleville sekä asukkaillemme esiintymässä käyneelle Kimmo Romppaselle kaunis kiitos mieltä lämmittävästä vierailusta Esperi Hoivakoti Kontiolinnassa 30.8.2019. Tästä meidän on hyvä lähteä kohti syksyä. Mitähän syksy ja syyskuu tuo tullessaan? Elämme hetkessä ja odotamme innolla jo tulevia tapahtumia.
31.7.2019

Heinäkuisia kuulumisia

Katsoppas mitä hienoja ja makeitakin juttuja olemme Esperi Hoivakoti Kontiolinnassa tehneet heinäkuun aikana.
28.6.2019

Kesäkuun kuulumisia

Tarjoilemme teille kattauksen alkukesämme toimintaa kuvien muodossa. Nauttikaa kuvista, sillä niin mekin olemme nauttineet arjesta, juhlasta ja kesäisistä säistä.

Kukkia poimin
Kukkia kannan
Kauneimmat niistä sinulle annan
28.6.2019

Oppimisen iloa puolin ja toisin

Oppia ikä kaikki. Saimme vieraaksemme ihanan eloisan ja nauravaisen 12 henkilön ryhmän seniori terveydenhoitajia ja sairaanhoitajia. Vierailevat opintomatkalaisemme antoivat meille myös paljon mukavia ajatuksia, nostalgisia muisteluita Kontiolinnaan liittyen sekä herkesipä ilmoille myös kehitysideoita, jotka otamme avosydämin vastaan.
22.5.2019

Iloa ulkoilusta

Kevät sää, lämmittää
Luonnon kaiken herättää
Katsokaa: sulaa maa
puut jo silmut saa
Lintusten nyt laulu soi, niityt kaikki vihannoi
Kevät sää, lämmittää,
Luonnon herättää

Katso lisää