Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Laune tarjoaa kodin 54:lle ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevalle ikäihmiselle. Launeessa on vakituisen asumisen lisäksi mahdollisuus lyhytaikaiseen asumispalveluun esimerkiksi omaishoitajan loman tai sairaalasta kuntoutumisen ajaksi.

Lämminhenkinen arki

Launeessa eletään aktiivista ja kuntouttavaa arkea ja juhlaa yhdessä asukkaiden kanssa. Henkilökunta tekee tiiviistä yhteistyötä asukkaiden ja heidän läheistensä kanssa. Launeessa tarjotaan virikehetkiä ja aktiivista arkea, fysioterapeutti auttaa kuntoutumisen suunnittelussa. Elämänilo säilyy ja arki tuntuu mielekkäältä, kun askareita kehitetään ja tehdään yhdessä kunkin omien voimavarojen ja toimintakyvyn mukaan. Yksilöllinen hoiva ja asiakkaiden yksilöllisyyden kunnioitus luovat yhteisen elämänmakuisen kodin, jossa kaikilla on hyvä ja turvallinen olla.

Viihtyisä ympäristö

Asukashuoneet ovat yhden hengen tilavia huoneita, joissa jokaisessa on wc/kylpyhuone. Huoneet ovat kooltaan 22,5 m2. Asukkaat saavat sisustaa huoneensa omilla tutuilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Yhteisestä oleskelutilasta pääsee vapaasti ulkoilemaan turvalliselle ja viihtyisälle pihamaalle. Talon toisessa kerroksessa on iso ja valoisa parveke, josta näkee naapurin päiväkodin pihalle.

Hoivakoti Laune koostuu neljästä ryhmäkodista. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat ryhmäkodit Aalto ja Masto, toisesta kerroksesta löytyvät ryhmäkodit Sävel ja Harju. Kummassakin asuinkerroksessa asukkaiden käytössä on turvalliset saunatilat. Alakerrassa on monitoimihuone, jossa järjestetään virike- ja liikuntatuokioita. Lisäksi jokaisessa ryhmäkodissa on TV-huone. Yhteiset tilat ovat avarat, valoisat ja värikkäästi kalustetut ja niissä viihdytään yhdessä harrastusten parissa. Hoivakodin yhteydessä on pysäköintialue ja linja-auto numero 13 kulkee aivan kodin vierestä. 

Osaava henkilökunta

Hoivasuhteen alussa lääkäri tekee asukkaalle alkukartoituksen, jossa selvitetään asukkaan nykyinen terveydentila ja lääkitys sekä tehdään mahdolliset lääkehoidon päivitykset. Hoivakodissa on Esperin lääkärin säännöllinen lääkärinkierto. Launeessa fysioterapeutti kuntouttaa ja jumppauttaa asiakkaita. Panostamme henkilöstön laadukkaaseen, omahoitajuuteen ja osaamisen kehittämiseen. Osaava henkilöstö on erikoistunut muistisairaiden ikäihmisten hoitoon ja pitää asukkaista huolta ympäri vuorokauden.

Meille asumaan?

Voisiko hoivakotimme olla sinun tai läheisesi uusi koti? Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen. Ota yhteyttä tämän sivun oikeasta ylälaidasta löytyvien yhteystietojen avulla niin löydämme yhdessä sopivan ratkaisun!