Hoivakoti Laune Lahti oleskelutila
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Laune, Lahti

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla on usein käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Kodin kuulumisia

Esperi Hoivakoti Laune on vuonna 2013 avattu ikäihmisten hoivakoti Lahdessa. Laune tarjoaa kodin 54:lle ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevalle ikäihmiselle. Launeessa on vakituisen asumisen lisäksi mahdollisuus lyhytaikaiseen asumispalveluun esimerkiksi omaishoitajan loman, putkiremontin tai sairaalasta kuntoutumisen ajaksi.

Lämminhenkinen arki

Launeessa eletään arkea yhdessä asukkaiden kanssa ja jaetaan elämän kaikki värit. Henkilökunta tekee tiiviistä yhteistyötä asukkaiden ja heidän läheistensä kanssa. Launeessa tarjotaan virikehetkiä ja aktiivista arkea, juhlia unohtamatta. Elämänilo säilyy ja arki tuntuu mielekkäältä, kun askareita kehitetään ja tehdään yhdessä kunkin omien voimavarojen ja toimintakyvyn mukaan. Launeessa kunnioitetaan jokaista asukasta ja henkilökunnan jäsentä persoonana, yksilöllisesti. Yhdessä muodostetaan elämänmakuinen koti, jossa kaikilla on hyvä ja turvallinen olla.

Viihtyisä ympäristö

Asukashuoneet ovat yhden hengen tilavia huoneita, joissa jokaisessa on wc/kylpyhuone. Asukkaat saavat sisustaa huoneensa omilla tutuilla huonekaluillaan ja tavaroillaan. Yhteisestä oleskelutilasta pääsee vapaasti ulkoilemaan turvalliselle ja viihtyisälle pihamaalle. Talon toisessa kerroksessa on iso ja valoisa parveke, josta näkee naapurin päiväkodin pihalle.

Hoivakoti Laune koostuu neljästä ryhmäkodista. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat ryhmäkodit Aalto ja Masto, toisesta kerroksesta löytyvät ryhmäkodit Sävel ja Harju. Kummassakin asuinkerroksessa asukkaiden käytössä on turvalliset saunatilat. Alakerrassa on monitoimihuone, jossa järjestetään virike- ja liikuntatuokioita. Lisäksi jokaisessa ryhmäkodissa on TV-huone. Yhteiset tilat ovat avarat, valoisat ja värikkäästi kalustetut. Yhteistiloista löytää yhteisöllisyyttä ja seuraa. Hoivakoti Laune sijaitsee keskeisellä paikalla, lähellä palveluita. Hoivakodin yhteydessä on pysäköintialue. Linja-auto numero 7 kulkee aivan kodin vierestä. 

Osaava henkilökunta

Hoivasuhteen alussa geriatri tekee asukkaalle alkukartoituksen, jolla varmistetaan, että hoivasuhde käynnistyy sujuvasti. Alkukartoituksessa selvitetään asukkaan nykyinen terveydentila ja lääkitys sekä tehdään mahdolliset lääkehoidon päivitykset. Hoivakodissa on Esperin lääkärin säännöllinen lääkärinkierto. Launeessa fysioterapeutti kuntouttaa ja jumppauttaa asiakkaita.

Launeessa panostetaan henkilöstön laadukkaaseen, yksilövastuiseen hoitotyöhön ja osaamisen kehittämiseen. Hoivakodissa työskentelevä osaava henkilöstö on erikoistunut muistisairaiden ikäihmisten hoitoon. Henkilökunta pitää huolta asukkaista ympärivuorokauden.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.

Esperi ja fysios yhteistyöhön ikääntyneiden toimintakyvyn ja elämänlaadun parantamiseksi

Esperi ja fysioterapiaketju Fysios käynnistivät lokakuussa 2017 yhteisen hankkeen ikääntyvien toimintakyvyn kohentamiseksi fysioterapian avulla. Hankkeen tavoitteena on kohentaa kotona asuvan ikääntyneen toimintakykyä ja elämänlaatua, ja sitä kautta helpottaa omaisten huolta ja ikääntyneen hoivantarvetta. Palvelu on tarjolla kaikille Launeen lyhytaikaisen hoivan asukkaille Päijät-Hämeen alueella.

Lue lisää