Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Lauttalampi tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille sekä muistisairaille. Hoivakoti on avautunut vuonna 2017 ja sijaitsee aivan Kuusamon keskustan läheisyydessä rauhallisella asuinalueella.

Lauttalampi on turvallinen ja lämminhenkinen koti 30 ikäihmiselle. Ympärivuorokautisen palveluasumisen lisäksi Lauttalampi tarjoaa lyhytaikaista asumispalvelua esimerkiksi sairaalasta kuntoutumisen, remontin tai omaishoitajan loman ajaksi.

Toiminnallinen arki

Lauttalammessa apua on saatavilla ympäri vuorokauden. Asukkaiden hyvinvoinnista vastaa ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö. Hoivakodin toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen eli asukkaat otetaan mukaan kodin askareisiin, heidän toimintakykynsä ja vireystilansa huomioon ottaen.

Asukkaille luodaan mielekäs ja toiminnallinen arki, johon kuuluu yhdessäoloa ja monipuolista harrastetoimintaa. Kodissa juhlistetaan aina asukkaiden syntymäpäivä ja kalenterijuhlia. Juhlien lisäksi osa kodin arkea ovat yhteiset jumppatuokiot, ulkotapahtumat kodin avaralla piha-alueella sekä paljon muuta mukavaa aktivoivaa tekemistä. Kaiken toiminnan tavoitteena on ylläpitää ja mahdollisuuksien mukaan kehittää asukkaiden toimintakykyä. 

Lauttalammessa asuvat nykyisin myös Koilliskodin ja Viiankodin entiset asukkaat, jotka saivat Koillismaan Hoivapalveluiden liiketoimintakaupan yhteydessä uudet, modernit asunnot. 

Viihtyisä ympäristö ja turvallinen koti

Hoivakoti sijaitsee vehreällä ja rauhallisella asuinalueella luonnon läheisyydessä. Kodin ikkunoista aukeaa silmiä hivelevän upea näkymä Kuusamon Lauttalammelle. Hoivakodin kaikki tilat on suunniteltu ikäihmisten tarpeiden näkökulmasta ja kodinomaisuus sekä turvallisuus määrittelevät tila- ja sisustusratkaisut.

Lauttalammessa jokaisella asukkaalla on käytössä oma tilava huone sekä oma esteetön wc-/kylpyhuone. Kodin yhteistilat sisältävät viihtyisän ruokailu- ja oleskelutilat sekä turvallinen piha-alueen. Avaralla piha-alueella vietetään usein yhteisiä juhlia ja nautitaan raikkaasta ulkoilmasta. 

Lauttalammesta on alle 10 minuutin ajomatka Kuusamon keskustaan, josta löytyy muun muassa Kuusamon Terveyskeskus, ruokakauppoja sekä kattavasti eri ravintoloja.

Tervetuloa!

Lauttalammen asukkaaksi ovat tervetulleita ikääntyneet kunnan palvelusetelillä tai omakustanteisesti. Kuusamon palvelusetelihintamme löydät täältä. Lisätietoa palvelutarpeen arvioinnista ja asukkaaksi hakeutumisesta antaa Kuusamon kaupungin ikäihmisten yleinen neuvonta ja palveluohjaus ma-pe klo 9-12 välillä p. 040 860 8700 ja sähköpostitse palveluohjaus@kuusamo.fi.