Esperi Hoivakoti Loviisan Ulrika, Loviisa

Kuulumisia
kirppis ulrikassa
23.10.2020

Kauneudenhoitoa ja kirppistelyä

Meillä on sekä naisvoittoinen asukaskunta että henkilökunta ja meillä on tapana kierrättää
itsellemme tarpeettomaksi jääneitä tavaroita sekä vaatteita ja ilahduttaa niillä
työkavereitamme sekä asukkaitamme.
Olimme saaneet myös lahjoituksina kauniita asusteita ja koruja ja ajattelimme järjestää
asukkaillemme pienen mukavan "naisten tuokion".

Aloitimme kutsumalla "ladyt" pienempään saliin jossa rentouttavan musiikin soidessa
taustalla, saivat asukkaat halutessaan hoitajalta kasvonaamion, käsihieronnan tai -voiteen,
kynsien lakkauksen tai kampauksen. Rauhallisesta hoivaavasta kosketuksesta tai hyvästä
tuoksusta nauttii myös sellainen jonka toiminta- tai kommunikaatiokyky on jo sairauden
myötä laskenut.

Pöytä rönsyili ihania koruja ja rekeistä sai tehdä vaatelöytöjä ja henkilökunta esitteli
esimerkiksi käsilaukkuja joista sai vapaasti valita. Kaikki toivat taisivatkin löytää itselleen
jotain uutta ja nättiä piristystä tai tarpeeseen vaatetta.

Samalla juotiin kuohuvaa ja naposteltiin vaahtokarkkeja ja kermatoffeeta ja hetki päättyi
kahveihin.
ulkona nakilla
29.9.2020

Kuumaa koiraa ja mukavaa syyssäätä

Päätimme perjantaina syyskuisen viikkomme mieluisasti kun paikallinen Varma Nakki- grilliauto parkkeerasi pihallemme ja tarjosi asukkaiden yllätykseksi kuumia ja tosi maukkaita hot dogeja. Kuuntelimme yhdessä musiikkia ja vietimme aikaa ja jokainen sai syödä niin monta hodaria kun halusi ja henkilökunta auttoi (sekä tarjoilussa että syömisessä :) ).
Sääkään ei ollut hullumpi ja hyvältä tuntui istua hetken pihalla läheistä punertuvaa luontoakin ihastellen.
kukkia
14.5.2020

Vappu ja Äitienpäivä

Juhlapäivät saattavat auttaa pysymään kärryillä vuoden kulusta ja tietysti piristävät aina. Voidaan muistella miten omassa kodissa on ollut tapana viettää erilaisia juhlia ja mitä on kuulunut vaikkapa kevättöihin. Vappuna grillasimme makkaraa ja herkuttelimme perinteisillä vappuherkuilla.
Äitienpäivänä hankimme kaikille talon naisille ruusut ja kortit paikallisesti kukkakaupasta ja koristelimme yhteiset tilat kimpuin. Jokainen talon naisasukkaamme on äiti. Moni liikuttui muistettaessa ja muistellessaan. Valitettavasti osa ei ole nähnyt vähään aikaan lapsiaan tai lapset asuvat ulkomailla eivätkä nyt pääse. Osa on saanut puheluita ja kortteja postitse ja osa on pystynyt tapaamaan lapsiaan tai lapsenlapsiaan nyt ulkona. Ulkotapaamisissa pidetään neljän metrin turvaväli ja omaiset käyttävät kasvosuojainta. Olettehan etukäteen yhteydessä niin järjestetään tapaaminen turvallisesti.
kakku
27.4.2020

Syntymäpäivien viettoa

Esperi hoivakoti Loviisan Ulrikassa muistamme asukkaita heidän syntymäpäivinään aina vähintään kakkukahvein, kortein, onnitteluin ja lauluin. Viime viikolla juhlittiin kahdet syntymäpäivät, 82 v. ja 79 v. Asukkaidemme ikä vaihtelee tällä hetkellä 48 vuodesta 99 vuotta täyttäviin. Ensi vuonna päästään kenties juhlimaan peräti kahdet 100v. syntymäpäivät!
pelailua
16.4.2020

Elämää ja arkea yhdessä eteenpäin

Nyt kun ei voida lähteä hoivakotia kauemmaksi eikä voida ottaa vierailijoita vastaan, täytyy keksiä entistä enemmän tekemistä sisällä ja omassa pihassa. Pääsiäiseen kuului kodin koristelu ja hyvän ruuan tuoksuttelu ja nauttiminen. Otimme asukkaista kuvia ja olemme lähettäneet niitä kuulumisten kera omaisille ilahdutukseksi.
Kuuntelemme paljon musiikkia, ja osa laulaa vanhojen suosikkikappaleiden mukana. Soittimetkin ovat olleet esillä ja innostuttu säestämään mukana esimerkiksi triangelilla ja kulkusilla. Ja esimerkiksi kuvan pelin pelaaminen onnistuu hienosti asukastoverin kanssa ja silti turvaväli säilyy! :)
loviisan ulrika pääsiäistä
3.4.2020

Pääsiäisvalmisteluja ja poikkeusoloja

Poikkeusolot ovat tuoneet uudenlaista ajateltavaa ja asennoitumista hoivakodin elämään. Olemme kiinnittäneet entistä suurempaa huomiota hygieniaan, tehostaneet siivousta ja tehneet suunnitelmia ja valmisteluja mikäli joudutaan toimimaan tartuntaepäilytilanteessa. Paljon informaatiota ja toimintaohjeita tulee joka päivä ja sen sisäistäminen on raskasta kuten myös tilanteen ja tulevaisuuden ajatteleminen mutta kun näkee että hyvä hoito kantaa ja asukkaiden elämä saa jatkua mahdollisimman normaalina niin se antaa myös henkilökunnalle voimia. Henkilökunta kantaa huolen ja huolellisuuden myös työajan ulkopuolella pidättäytymällä kaikesta vältettävissä olevasta kontaktista ja pidämme huolta että tulemme töihin vain kun tunnemme itsemme täysin terveeksi. Asukkaiden hyvinvointi ja turvallisuus on kaikille prioriteetti tällä hetkellä. Kuten meidän kaikkien tietysti. Olemme täällä yhtä perhettä arjessamme.
17.2.2020

Ystävänpäivän viettoa Loviisan Ulrikassa

Ennen ystävänpäivää askartelimme kortit ja jokainen sai lähettää sen ystävälleen tai sukulaiselleen. Ystävänpäivänä joimme kahvit kera ihanien talossa tehtyjen leivonnaisten. Sen jälkeen Kotkan kaupunginteatteri esitti musiikillisen improvisaatioteatteriesityksen, jota varten olimme kirjoittaneet lapuille muistoja ja ajatuksia ystävyydestä ja rakkaudesta. Mukava tuokio. On onni kun ympärillä on ihmisiä ja seuraa niin että kenenkään ei tarvitse olla yksin ellei halua.
12.2.2020

Tuolitanssia

Tänään nautimme yhdessä tuolitanssituokiosta, jossa kauniiden ikivihreiden kappaleiden kuten "Kesäpäivä Kangasalla" mukana liikuttiin tanssillisesti ja vetreytyenkin. Henkilökunta auttoi liikkeiden suorittamisessa tarvittaessa ja vähän rupesi naurattamaankin. Tulikohan jotakuta kutitettua vähän kainalosta?
27.12.2019

Joulun viettoa

Joulun valmistelut alkoivat jo marraskuun puolella jouluisin askarteluin ja tunnelmavaloin sekä ulkona että sisällä.
Itsenäisyyspäivää vietimme syöden juhlavaa ruokaa, ja seuraten televiosta juhlan viettoa. Sali ja pöydät oli koristeltu sinivalkoisin koristein ja suomenlipuin.
Lucia-neitojen kulkue kävi laulamassa ja ilahduttamassa meitäkin täällä ja lapsivieraita olemme säännöllisesti saaneet sekä päiväkodista että koulusta.
Tokihan piparien leivonta kuuluu jouluun ja etenkin niiden ihana tuoksu uunista herätti myös ne ketkä eivät enää pysty leipomiseen osallistumaan.
Joulukuussa nautimme myös Anka-orkesterin keikasta. He esittivät iskelmiä, ikivihreitä ja muita tuttuja ja suosittuja kappaleita sekä lyhyitä runoja kappaleiden välillä.
Jouluisaa puurojuhlaa vietimme yhdessä omaisten kanssa ja kertasimme mennyttä vuotta ja suunnittelimme tulevaa.
Joululauluja olemme kuunnelleet ja laulaneet läpi koko joulun ajan.
Juhla tuo kodin arkeen kaivattua vaihtelua ja erityistä tunnelmaa. Tutut juhlat myös auttavat saamaan kiinni vuoden kulusta ja vuodenajoista. Olemme pyrkineet luomaan juhlavaa tunnelmaa jossa nautitaan yhdessä olosta ja hyvästä ruuasta sekä kodin kauneudesta mutta myös kiireettömyys on tärkeä pyrkimys.
25.10.2019

Ihan kuin hotellissa!

Kerran kuukaudessa nautimme "erikoisaamiaisesta", jolloin aamiaispöytä notkuu herkkuja kuten riisipiirakoita, munakokkelia, pekonia, puuroja, munia, hedelmiä ja voileipiä eri täytteineen. Asukkaat saavat valita herkut oman makunsa mukaan ja yleensä vatsat täyttyvätkin niin että koko päivän kaikki ovat kovin kylläisiä ja tyytyväisiä.
20.9.2019

Sadonkorjuujuhla Skördefest

Vietimme sadonkorjuujuhlaa omaisten kanssa hyvän ruuan ja musiikin merkeissä. Söimme mm. pulled porkia, uunijuureksia, tomaatti-sipulisalaattia ja saaristolaisleipää. Trubaduuri lauloi, soitti kitaraa ja haitaria.

På torsdagen firade vi skördefest tillsammas med vänner och familj. Vi njöt av god mat och live-musik.
Katso lisää