Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Mäntykoti tarjoaa ikääntyneille ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa turvallisessa sekä lämminhenkisessä ympäristössä Askaisissa. Mäntykodissa on yhteensä 44 ympärivuorokautisen tehostetun palveluasumisen asukaspaikkaa. Mäntykoti aloitti toimintansa kesäkuussa 2016.

Lämminhenkinen arki

Hoivakodissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut henkilöstö. Keskeistä hoitotyössä on kuntouttava ja osallistava työote. Yhdessäolo ja monipuolinen yhteinen tekeminen ovat tärkeä osa arkea. Toiminnalliset ryhmät, yhteiset juhlat ja vierailevat esiintyjät tekevät asumisesta mielekästä. Mäntykodissa ikäihminen asuu kodikkaasti ja turvallisesti.

Turvallinen koti

Jokaisessa huoneessa on omat wc- ja suihkutilat. Asukkailla on oman huoneen lisäksi käytettävissään yhteiskäytössä olevat viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat, joita löytyy kodista useita. Mäntykodista löytyy myös kuntoilu- ja saunatilat sekä kaksi turvallista, aidattua oleskelupihaa. Yhteistiloissa nautitaan seurasta ja mukavasta yhdessäolosta. Hoivakoti sijaitsee luonnon rauhassa, mäntymetsän ympäröimänä, raikkaissa merituulissa.

Asukkaaksi voi tulla kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.