Esperi Hoivakoti Maria, Tampere

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

21

tammikuu

2020

Tule kuulemaan huomisen hoivasta!

Viime keväänä Esperi perusti alan asiantuntijoista koostuvan Laaturyhmän. Ryhmän tavoitteeksi asetettiin Esperin toiminnan puolueeton arvioiminen ja kehittäminen ja sitä kautta myötävaikuttaminen myös kansallisten hoivan laadun kriteerien kehittämiseen.

Nyt Laaturyhmä on saanut työnsä valmiiksi ja julkistaa tulokset Huomisen hoiva –seminaarissa torstaina, 23.1. klo 9.30 – 11.45.
Samalla kerrotaan mitä Esperi on jo tehnyt ja tulee tekemään ja mitä huomisen hoiva tarkoittaa hoiva-asukkaiden arjessa.

Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan seminaaria striimin kautta!
Striimi tallennetaan ja tallenne, sekä Laaturyhmän loppuraportti ja Esperin kehitystoimenpiteet tullaan julkaisemaan myös Esperin nettisivuilla https://www.esperi.fi/tietoa-meista/laatutyo/laatuseminaari-huomisen-hoiva
Hoivakoti Maria Tampere huomisen hoiva

Näin iloisissa päiväkahvitunnelmissa otettiin sydäntalven plussakelejä vastaan Hoivakoti Mariassa. Hyvä hoito ja hoiva koostuu monesta pienestä tekijästä, mitä sinä arvostat?

23

joulukuu

2019

Karton joulukortit ilahduttivat asukkaita hoivakoti Mariassa

Suomalainen korttien valmistaja Karto yhdessä keskisuomalaisten yritysten ja koululaisten kanssa päätti tempaista ja ilahduttaa 150:n suomalaisen hoivakodin asukkaita lähettämällä joulukortteja ikäihmisille. Me Marialaiset saimme myös omamme, ja voi kuinka niitä ihasteltiin ja ihmeteltiin. Lausuttiin jopa kiitokset yläilmojen kautta sille tuntemattomalle "Jaanalle", joka oli ihanan joulutervehdyksen lähettänyt. Tälläiset tempaukset ja ideat saavat hymyn huulille, ihan kaikille.

Marian ja Frans Emilin yhteisiä pikkujouluja vietettiin 18.12, jossa meitä oli viihdyttässä esiintymisellään Pispalan Sälli. Marian päivasali oli piukeena innokkaita pikkujouluilijoita, ja ilahduttavan monta asukkaan läheistäkin saatiin mukaan.

Hyvää ja rauhallista joulunaikaa kaikille meille!
Hoivakoti Maria Tampere karto

4

joulukuu

2019

Onnea 102-vuotias Suomi!

Suomen itsenäisyyspäivä on Suomen kansallispäivä, jota vietetään 6. joulukuuta 1917 tapahtuneen itsenäistymisen kunniaksi. Itsenäisyyspäivä on vakavamielinen juhla, johon liittyy sodan ja kaatuneiden muisteleminen. Päivään liittyy monia jokavuotisia perinteitä, kuten jo ensimmäisen presidentin ajoista vietetty tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto, paraateja, soihtukulkueita ja uudempana perinteenä Tuntemattoman sotilaan televisioesitys.

Joulukuun kuudetta päivää on vietetty itsenäisyyspäivänä vuodesta 1919 alkaen, jolloin siitä tuli kouluissa, tuomioistuimissa ja virastoissa yleinen vapaapäivä. Siitä tuli palkallinen vapaapäivä vuonna 1929 ja yleinen juhla- ja vapaapäivä vuonna 1937. Itsenäisyyspäivä on liputuspäivä. (Wikipedia)

Opiskelijamme haastatteli erästä 97-vuotiasta talon asukasta siitä, mitä itsenäisyyspäivä hänelle merkitsee ja tarkoittaa.
Hoivakoti Maria Tampere itsenäisyys

Haastattelun tuotoksena asukkaamme totesi seuraavaa:

Mistä olet kotoisin? Olen kotoisin Tampereelta

Mitä sinulle merkitsee isänmaa ja itsenäinen Suomi? Paljon, täällä otetaan huomioon ihmiset

Sota-ajan muistoja, joita haluaisit jakaa muille? En halua jakaa muistoja, sillä en tykkää sodasta ja ajasta silloin

Mitä asioita arvostat Suomessa ja suomalaisuudessa? ahkeruutta, vaikka sitä ei aina ole

Mitä asioita arvostat asumisessa? kaikkea, kylpyä, sähköjä ja valoa

Miten aiot viettää Itsenäisyyspäivää? Aion lukea kirjoja, jotka kertovat tietoa maailman asioista.

Kiitos haastattelusta :)