Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Marjaranta, Karstula

3

huhtikuu

2022

Huhtikuun alkukuulumisia Marjarannasta

Kevättä kohti mennään pikkuhiljaa. Lunta on tuiskutellut vielä ajoittain kovasti, mutta asukkaamme ovat huomioineet enimmäkseen ihanan valoisat, auringon lämmittämät keväiset päivät. Valmistaudumme pikkuhiljaa myös tulevaan Pääsiäiseen.
Pääsiäisoksia

Arjen touhuja

Kukkasten istutusta
Olemme Marjarannassa koristelleet vanhusten kanssa lähestyvää Pääsiäistä varten pajunkissan oksia sekä istuttaneet rairuohoa ja kesäkukkasten siemeniä. Yhdessä on mukava touhuta ja tarkkailla mitä siemenistä kasvaa. Asukkaat huolehtivat/muistuttavat hoitajia usein multaruukkujen kastelusta:).
Lauantaina 9.4. Karstulan Mieskuoro järjestää Suojalla musiikillisen tapahtuman ikäihmisille. Kuvassa oleva asukkaamme toivoi ennen showta hiustensa värjäystä. Hoitajamme tottakai toteuttivat hänen toiveensa. Onnellisena asukas totesi: "Väri on juuri passeli ja teidän pitäisi ryhtyä kampaajiksi".
Uusi väri
Kaunotat
Pohdimme myös juttelutuokion yhteydessä: "Mitä tarkoittaa Huhti tämän kuukauden nimessä? Nimensä tämä kuukausi on saanut kuulemma metsätöistä, kun keväällä kaadettiin havupuukaski eli Huhta.

Eipä tällä kertaa muuta kuin ensi viikkoon. Me Marjarantalaiset jatkamme täällä Hyvää ja Arvokasta arkeamme.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Marjaranta, Karstula

Narsissit
17.4.2022

Pääsiäisviikko

Marjarannan Pääsiäisviikolla on vietetty kahden asukkaan syntymäpäiviä, nautittu perinteisistä pääsiäisruoista ja herkuista sekä ilahduttu runsaista läheisten vierailuista. On seurattu myös innolla kuinka talvi alkaa ""taittua".
Kevätkukkia
10.4.2022

Palmusunnuntai

Palmusunnuntaita vietetään viikkoa ennen Pääsiäissunnuntaita. Se aloittaa Hiljaisen viikon, jolloin muistellaan (kristinuskon mukaan) Jeesuksen elämän viimeisiä vaiheita. Hyvää Pääsiäistä toivotellaan tänä sunnuntainakin perinteisesti pajunoksilla virpomalla. Marjarannassa valmistimme koristeelliset pajunoksat jo viime viikolla.
Pääsiäisoksia
3.4.2022

Huhtikuun alkukuulumisia Marjarannasta

Kevättä kohti mennään pikkuhiljaa. Lunta on tuiskutellut vielä ajoittain kovasti, mutta asukkaamme ovat huomioineet enimmäkseen ihanan valoisat, auringon lämmittämät keväiset päivät. Valmistaudumme pikkuhiljaa myös tulevaan Pääsiäiseen.
Pajunkissat
27.3.2022

Kesäaika alkaa

Viime yönä siirryimme valtakunnallisesti kesäaikaan. Virallisesti yhden tunnin eteenpäin. Tällä järjestelelyllä saadaan aamuinen valo vastaamaan paremmin ihmisten valveillaoloaikaa.
Ilon tuoja
18.3.2022

Marjarannan toimintaa.

Tällä kertaa Marjarannan Kodin Kuulumiset kertovat talon päivittäisistä toimista. Hyvän ja laadukkaan perushoidon lisäksi mm. asukkaiden osallistuminen arjen askareihin, toimintakyvyn ylläpito ja virikkeellinen ympäristö ovat merkityksellisiä asukkaiden fyysiselle, psyykkiselle ja sosiaaliselle hyvinvoinnille.
Tulppaanikimppu
13.3.2022

Sotaveteraaniviikko alkaa

Talvisodan päättymisestä tulee kuluneeksi 82 vuotta. Tämän vuoden teemana on "Talvisodan 105 kunnian päivää". Pysyvä perusteema vuosittain on sotaveteraaniemme perinnön siirtäminen nuoremmille sukupolville. Tänään, sunnuntaina 13.3. alkaa valtakunnallinen sotaveteraanien viikko.