Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Marjaranta, Karstula

27

maaliskuu

2022

Kesäaika alkaa

Viime yönä siirryimme valtakunnallisesti kesäaikaan. Virallisesti yhden tunnin eteenpäin. Tällä järjestelelyllä saadaan aamuinen valo vastaamaan paremmin ihmisten valveillaoloaikaa.
Pajunkissat

Karvaturri vierailulla

Villakoira
Tällä viikolla asukkaidemme luona kävi mieluinen vierailija: Marjarannan sairaanhoitajamme pehmoinen ja pikkuinen villakoira. Pikku veijari sai paljon syliä ja silityksiä sekä asukkaamme helliä nuolaisuja ja hännänheilutuksia.
Eläimen merkityksestä vanhuksille on tehty tutkimustyötä ja opinnäytetöitä. Eläinten seurasta on saatu paljon positiivisia tuloksia. Eläimen silittäminen ja eläimeltä saatu huomio koetaan positiivisena. Ihmisen vanhentuessa aikaisemmin koettu eläinrakkaus ei unohdu.
Karvaturri
Suihkupäivä
"Aurinko meiltä lumet sulattaa,
pian vihertää jo jäinen maa.
Aina suloista on kun saapuu
kevät,
ihmiset ilosta hymyilevät. "
www.birgitmumu.fi

Tämän kauniin, suihkupuhtaan asukaskuvan myötä toivottavat Marjarantalaiset kaikille Aurinkoista Maaliskuun viimeistä viikkoa!

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Marjaranta, Karstula

Narsissit
17.4.2022

Pääsiäisviikko

Marjarannan Pääsiäisviikolla on vietetty kahden asukkaan syntymäpäiviä, nautittu perinteisistä pääsiäisruoista ja herkuista sekä ilahduttu runsaista läheisten vierailuista. On seurattu myös innolla kuinka talvi alkaa ""taittua".
Kevätkukkia
10.4.2022

Palmusunnuntai

Palmusunnuntaita vietetään viikkoa ennen Pääsiäissunnuntaita. Se aloittaa Hiljaisen viikon, jolloin muistellaan (kristinuskon mukaan) Jeesuksen elämän viimeisiä vaiheita. Hyvää Pääsiäistä toivotellaan tänä sunnuntainakin perinteisesti pajunoksilla virpomalla. Marjarannassa valmistimme koristeelliset pajunoksat jo viime viikolla.
Pääsiäisoksia
3.4.2022

Huhtikuun alkukuulumisia Marjarannasta

Kevättä kohti mennään pikkuhiljaa. Lunta on tuiskutellut vielä ajoittain kovasti, mutta asukkaamme ovat huomioineet enimmäkseen ihanan valoisat, auringon lämmittämät keväiset päivät. Valmistaudumme pikkuhiljaa myös tulevaan Pääsiäiseen.
Pajunkissat
27.3.2022

Kesäaika alkaa

Viime yönä siirryimme valtakunnallisesti kesäaikaan. Virallisesti yhden tunnin eteenpäin. Tällä järjestelelyllä saadaan aamuinen valo vastaamaan paremmin ihmisten valveillaoloaikaa.
Ilon tuoja
18.3.2022

Marjarannan toimintaa.

Tällä kertaa Marjarannan Kodin Kuulumiset kertovat talon päivittäisistä toimista. Hyvän ja laadukkaan perushoidon lisäksi mm. asukkaiden osallistuminen arjen askareihin, toimintakyvyn ylläpito ja virikkeellinen ympäristö ovat merkityksellisiä asukkaiden fyysiselle, psyykkiselle ja sosiaaliselle hyvinvoinnille.
Tulppaanikimppu
13.3.2022

Sotaveteraaniviikko alkaa

Talvisodan päättymisestä tulee kuluneeksi 82 vuotta. Tämän vuoden teemana on "Talvisodan 105 kunnian päivää". Pysyvä perusteema vuosittain on sotaveteraaniemme perinnön siirtäminen nuoremmille sukupolville. Tänään, sunnuntaina 13.3. alkaa valtakunnallinen sotaveteraanien viikko.