Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Marjaranta, Karstula

17

huhtikuu

2022

Pääsiäisviikko

Marjarannan Pääsiäisviikolla on vietetty kahden asukkaan syntymäpäiviä, nautittu perinteisistä pääsiäisruoista ja herkuista sekä ilahduttu runsaista läheisten vierailuista. On seurattu myös innolla kuinka talvi alkaa ""taittua".
Narsissit
Tässä vielä askarteluotos edelliseltä viikolta, ennen Palmusunnuntaita. Hoiva-avustaja opiskelijamme Suvi avustaa asukkaita pajunkissan oksien koristelussa. Oksia on ihasteltu useita kertoja tämän viikon aikana ja muisteltu niiden valmistamista: " Me olemme itse tehneet nämä" kertoi eräs asukas suu hymyssä! Näin vanhukselle arjessa pienikin osallistuminen tuo iloa ja tunteen tarpeellisuudesta.
Askartelua
Synttärit
Pääsiäisviikolla on emäntämme jälleen loihtinut suussasulavia täytekakkuja vanhustemme syntymäpäiville. Tässä kuvassa 92 vuotta täyttävä Päivänsankariamme onnittelemassa lähihoitajasijaisemme. Yllättäen meidät hoitajat, hieman "karski" ja hiljainen mies herkistyi tilanteesta ja saamastaan huomiosta.
Onnea
Tässä oli osa Hiljaisen viikon tapahtumista Marjarannasta. Hektisen arjen keskellä olemme hiljentyneet tottakai kuuntelemaan Jumalanpalveluksia ja keskustelemaan mm. Pääsiäisen merkityksestä ja Pääsiäispäivien tarkoituksista: Malkamaanantai, Tikkutiistai, Kellokeskiviikko, Kiirastorstai, Pitkäperjantai, Lankalauantai ja Sukkasunnuntai.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Marjaranta, Karstula

Narsissit
17.4.2022

Pääsiäisviikko

Marjarannan Pääsiäisviikolla on vietetty kahden asukkaan syntymäpäiviä, nautittu perinteisistä pääsiäisruoista ja herkuista sekä ilahduttu runsaista läheisten vierailuista. On seurattu myös innolla kuinka talvi alkaa ""taittua".
Kevätkukkia
10.4.2022

Palmusunnuntai

Palmusunnuntaita vietetään viikkoa ennen Pääsiäissunnuntaita. Se aloittaa Hiljaisen viikon, jolloin muistellaan (kristinuskon mukaan) Jeesuksen elämän viimeisiä vaiheita. Hyvää Pääsiäistä toivotellaan tänä sunnuntainakin perinteisesti pajunoksilla virpomalla. Marjarannassa valmistimme koristeelliset pajunoksat jo viime viikolla.
Pääsiäisoksia
3.4.2022

Huhtikuun alkukuulumisia Marjarannasta

Kevättä kohti mennään pikkuhiljaa. Lunta on tuiskutellut vielä ajoittain kovasti, mutta asukkaamme ovat huomioineet enimmäkseen ihanan valoisat, auringon lämmittämät keväiset päivät. Valmistaudumme pikkuhiljaa myös tulevaan Pääsiäiseen.
Pajunkissat
27.3.2022

Kesäaika alkaa

Viime yönä siirryimme valtakunnallisesti kesäaikaan. Virallisesti yhden tunnin eteenpäin. Tällä järjestelelyllä saadaan aamuinen valo vastaamaan paremmin ihmisten valveillaoloaikaa.
Ilon tuoja
18.3.2022

Marjarannan toimintaa.

Tällä kertaa Marjarannan Kodin Kuulumiset kertovat talon päivittäisistä toimista. Hyvän ja laadukkaan perushoidon lisäksi mm. asukkaiden osallistuminen arjen askareihin, toimintakyvyn ylläpito ja virikkeellinen ympäristö ovat merkityksellisiä asukkaiden fyysiselle, psyykkiselle ja sosiaaliselle hyvinvoinnille.
Tulppaanikimppu
13.3.2022

Sotaveteraaniviikko alkaa

Talvisodan päättymisestä tulee kuluneeksi 82 vuotta. Tämän vuoden teemana on "Talvisodan 105 kunnian päivää". Pysyvä perusteema vuosittain on sotaveteraaniemme perinnön siirtäminen nuoremmille sukupolville. Tänään, sunnuntaina 13.3. alkaa valtakunnallinen sotaveteraanien viikko.