Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Marjaranta, Karstula

17

huhtikuu

2022

Pääsiäisviikko

Marjarannan Pääsiäisviikolla on vietetty kahden asukkaan syntymäpäiviä, nautittu perinteisistä pääsiäisruoista ja herkuista sekä ilahduttu runsaista läheisten vierailuista. On seurattu myös innolla kuinka talvi alkaa ""taittua".
Narsissit
Tässä vielä askarteluotos edelliseltä viikolta, ennen Palmusunnuntaita. Hoiva-avustaja opiskelijamme Suvi avustaa asukkaita pajunkissan oksien koristelussa. Oksia on ihasteltu useita kertoja tämän viikon aikana ja muisteltu niiden valmistamista: " Me olemme itse tehneet nämä" kertoi eräs asukas suu hymyssä! Näin vanhukselle arjessa pienikin osallistuminen tuo iloa ja tunteen tarpeellisuudesta.
Askartelua
Synttärit
Pääsiäisviikolla on emäntämme jälleen loihtinut suussasulavia täytekakkuja vanhustemme syntymäpäiville. Tässä kuvassa 92 vuotta täyttävä Päivänsankariamme onnittelemassa lähihoitajasijaisemme. Yllättäen meidät hoitajat, hieman "karski" ja hiljainen mies herkistyi tilanteesta ja saamastaan huomiosta.
Onnea
Tässä oli osa Hiljaisen viikon tapahtumista Marjarannasta. Hektisen arjen keskellä olemme hiljentyneet tottakai kuuntelemaan Jumalanpalveluksia ja keskustelemaan mm. Pääsiäisen merkityksestä ja Pääsiäispäivien tarkoituksista: Malkamaanantai, Tikkutiistai, Kellokeskiviikko, Kiirastorstai, Pitkäperjantai, Lankalauantai ja Sukkasunnuntai.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Marjaranta, Karstula

Mansikkaa
25.7.2022

Marjaisia hetkiä

Viime viikolla nautimme Marjarannassa kesäkauden tuoreita marjoja. Muistelimme asukkaiden kanssa mm. marjojen poiminta-aikoja ja käyttötarkoituksia. Kesäaikaa ja -makuja parhaimmillaan!
Juhlasankari
3.7.2022

100-vuotiaan sotaveteraanin syntymäpäiväjuhlat Marjarannassa

Tällä viikolla 29.6.2022 juhlistimme Marjarannan vanhinta asukastamme. Marjakodin osastolla asustava Sotaveteraanimme täytti 100 vuotta. Ennen juhlapäivää Keski-Suomalaisen sekä Viisipiikkisen toimittajat kävivät haastattelemassa häntä. Lehtiartikkelit ovat luettavissa viikon 26 sanomalehdistä.
Narsissit
17.4.2022

Pääsiäisviikko

Marjarannan Pääsiäisviikolla on vietetty kahden asukkaan syntymäpäiviä, nautittu perinteisistä pääsiäisruoista ja herkuista sekä ilahduttu runsaista läheisten vierailuista. On seurattu myös innolla kuinka talvi alkaa ""taittua".
Kevätkukkia
10.4.2022

Palmusunnuntai

Palmusunnuntaita vietetään viikkoa ennen Pääsiäissunnuntaita. Se aloittaa Hiljaisen viikon, jolloin muistellaan (kristinuskon mukaan) Jeesuksen elämän viimeisiä vaiheita. Hyvää Pääsiäistä toivotellaan tänä sunnuntainakin perinteisesti pajunoksilla virpomalla. Marjarannassa valmistimme koristeelliset pajunoksat jo viime viikolla.
Pääsiäisoksia
3.4.2022

Huhtikuun alkukuulumisia Marjarannasta

Kevättä kohti mennään pikkuhiljaa. Lunta on tuiskutellut vielä ajoittain kovasti, mutta asukkaamme ovat huomioineet enimmäkseen ihanan valoisat, auringon lämmittämät keväiset päivät. Valmistaudumme pikkuhiljaa myös tulevaan Pääsiäiseen.