Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Menninkäinen tarjoaa ympärivuorokautista, tehostettua palveluasumista ikäihmisille, muistisairaille ja henkilöille, joiden toimintakyky on muutoin alentunut. Menninkäisessä on yhteensä 41 asukaspaikkaa. Vakituisen asumisen ohella hoivakodissa voi asua lyhytaikaisesti esimerkiksi sairaalasta kuntoutumisen tai omaishoitajan loman ajaksi. Osaksi Esperiä Hoivakoti Menninkäinen liittyi tammikuussa 2019.

Turvallinen arki

Hoivakodissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut ammattihenkilöstö. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaita kannustetaan osallistumaan hoivakodin arjen askareisiin, yhdessäoloon ja harrastustoimintaan. Tavoitteena on ylläpitää asukkaan olemassa olevat voimavarat. Yhteistyö asukkaiden omaisten kanssa on tärkeä osa arkea ja läheiset ovat aina lämpimästi tervetulleita kylään.

Viihtyisä ympäristö

Tilat on suunniteltu ikäihmisten tarpeiden näkökulmasta, turvallisuutta ja kodinomaisuutta silmälläpitäen. Jokaisen asukkaan käytössä on oma huone sekä esteetön wc-/kylpyhuone. Yhteistilojen lisäksi asukkaiden käytössä on turvallinen ja tilava sauna sekä viihtyisä piha-alue, jossa nautitaan yhteisistä hetkistä ja ulkoilusta.

Hoivakoti Menninkäinen sijaitsee rauhallisella asuinalueella Kajaanin Lohtajalla. Kodin läheisyydessä sijaitsevat hyvät ulkoilureitit sekä lähikauppa. Alle 2km päästä löytyy kaunis Vimpelinlammen laavu ja Kajaanin keskusta on alle 10 minuutin ajomatkan päässä Menninkäisestä. Kajaanissa yhdistyvät monipuoliset vapaa-ajan mahdollisuudet ja toimiva arki. Kattavien palveluiden kaupunki keskellä suuria vesistöjä ja puhdasta luontoa tarjoaa hyvät edellytykset elämänmakuiseen elämään.

Tule tutustumaan!

Kiinnostuitko? Varaa aika yksityisesittelyyn soittamalla: 044 235 6030 tai laittamalla sähköpostia: ulla.maatta@esperi.fi ja tule tutustumaan Menninkäisen arkeen. Tervetuloa!

Esperi ikäihmisen arki.