Esperi Hoivakoti Menninkäinen, Kajaani

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

5

syyskuu

2019

Kesä on hurahtanut meillä Menninkäisessäkin, ja aletaan olla jo syksyssä

Pihassamme kasvaa monenlaisia syötäviä marjoja

Kesä on hurahtanut vauhdilla täällä Hoivakoti Menninkäisessä, mutta monenlaista ollaan siitä huolimatta ehditty touhuta. Olemme saaneet nauttia oman pihamme antimista, niin maku- kuin näköaistein. Pihassamme kasvaa paljon erilaisia kauniita kukkasia, joita olemme saaneet ihastella ulkoillessa. Myös makoisista marjoista olemme saaneet nauttia, joista olemme leiponeet maukkaita marjapiirakoita päiväkahveille.

Kauniita kukkasia
Värikkäitä kukkia

Heinäkuussa viettelimme kesäjuhlaa asukkaiden, omaisten ja Hoivakoti Menninkäisen henkilökunnan voimin. Ohjelmassa oli hyvää ruokaa ja juomaa, haitarimusiikkia sekä tanssiesitys, josta vastasivat Kajaanin Casamba ry:n Fortaleza-tanssiryhmä. Tanssiesityksen jälkeen halukkaat saivat kokeilla, miltä tanssijoiden esiintymispäähineet tuntuivat. Sääkin suosi meidän kesäjuhlia mukavasti, vaikka alkuun viileälle vaikuttikin :)

Tanssiurheiluseura Kajaanin Casamba ry:n Fortaleza-tanssiryhmä

 

Halukkaat saivat kokeilla, miltä tanssijoiden päähineet tuntuvat

11

heinäkuu

2019

Torstain tekstiä

Paikallislehtien ja ajankohtaisten uutisten lukeminen kuuluu talon päivittäisiin toimintoihin.
Lukuhetken aloittelua Kainuun Sanomien parissa.

Monelle vanhukselle ajankohtaisten uutisten kuuleminen ja paikallislehden lukeminen on päivän kohokohta. Tänään oli aika istahtaa alas ja perehtyä yhdessä asukkaiden kanssa ajankohtaisiin uutisiin.

Yhdessä olemisen ja tekemisen tarkoituksena on luoda sekä ylläpitää asukkaiden sosiaalisia suhteita. Muistisairaiden kanssa yhdessä kerrataan ja mietitään yksinkertaisestikin tämän hetkistä päivää, kuukautta, vuotta sekä vuodenaikaa. Palautellaanpa ehkä mieleen viime hetken tapahtumia ja ajankohtaisiakin asioita, myös lehtien välityksellä.

 

Paikallislehtien lukua yhdessä asukkaiden kanssa.

27

kesäkuu

2019

Ensimmäiset kuulumiset Hoivakoti Menninkäisestä

Kesäinen näkymä etupihalta
Etupihan mansikat kypsymässä
Keltaiset liljat
Valkoiset pionit

 

Kesäkuu on lopuillaan ja kukat alkavat näyttää parastaan. Hoivakoti Menninkäisessä kauniista kesäkukkasista saavat nauttia niin asiakkaat, omaiset kuin henkilökuntakin. Saattaapa kukkapenkin reunasta pian napata suuhun maukkaan mansikankin!