Esperi Hoivakoti Menninkäinen, Kajaani

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

29

lokakuu

2019

Yksilöinä yhdessä

Yhdessä tekemisen ilo on tärkeä osa asukkaidemme päivää. Päivittäin ylläpidämme ja kehitämme sosiaalisia taitoja jokaisen yksilöllisyyden huomioon ottaen.
Asukkaat juttelevat mielellään hoitajiemme kanssa.

Me täällä Menninkäisessä arvostamme yhteisiä hetkiä asukkaidemme kanssa ja teemme tiivistä yhteistyötä omaisten kanssa. Pidämme huolta siitä, että asukkaat ja omaiset tuntevat itsensä tervetulleiksi ja olonsa kotoisaksi. Olemme ylpeitä tiiviistä yhteisöstämme ja halustamme tehdä asioita yhdessä.

Päivisin toteutamme erilaisia viriketoimintoja, kynsien lakkaamisesta jumppatuokioihin. Toiset toimintatuokiot houkuttelevat enemmän väkeä kuin toiset. Aina pyrimme siihen, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan, ja vaikka jos ei oikein huvittaisikaan, niin edes kokeilemaan.

Hemmottelu hetki kynsien laiton merkeissä.
Pientä hemmottelua kynsien laitolla.

5

syyskuu

2019

Kesä on hurahtanut meillä Menninkäisessäkin, ja aletaan olla jo syksyssä

Pihassamme kasvaa monenlaisia syötäviä marjoja

Kesä on hurahtanut vauhdilla täällä Hoivakoti Menninkäisessä, mutta monenlaista ollaan siitä huolimatta ehditty touhuta. Olemme saaneet nauttia oman pihamme antimista, niin maku- kuin näköaistein. Pihassamme kasvaa paljon erilaisia kauniita kukkasia, joita olemme saaneet ihastella ulkoillessa. Myös makoisista marjoista olemme saaneet nauttia, joista olemme leiponeet maukkaita marjapiirakoita päiväkahveille.

Kauniita kukkasia
Värikkäitä kukkia

Heinäkuussa viettelimme kesäjuhlaa asukkaiden, omaisten ja Hoivakoti Menninkäisen henkilökunnan voimin. Ohjelmassa oli hyvää ruokaa ja juomaa, haitarimusiikkia sekä tanssiesitys, josta vastasivat Kajaanin Casamba ry:n Fortaleza-tanssiryhmä. Tanssiesityksen jälkeen halukkaat saivat kokeilla, miltä tanssijoiden esiintymispäähineet tuntuivat. Sääkin suosi meidän kesäjuhlia mukavasti, vaikka alkuun viileälle vaikuttikin :)

Tanssiurheiluseura Kajaanin Casamba ry:n Fortaleza-tanssiryhmä

 

Halukkaat saivat kokeilla, miltä tanssijoiden päähineet tuntuvat

11

heinäkuu

2019

Torstain tekstiä

Paikallislehtien ja ajankohtaisten uutisten lukeminen kuuluu talon päivittäisiin toimintoihin.
Lukuhetken aloittelua Kainuun Sanomien parissa.

Monelle vanhukselle ajankohtaisten uutisten kuuleminen ja paikallislehden lukeminen on päivän kohokohta. Tänään oli aika istahtaa alas ja perehtyä yhdessä asukkaiden kanssa ajankohtaisiin uutisiin.

Yhdessä olemisen ja tekemisen tarkoituksena on luoda sekä ylläpitää asukkaiden sosiaalisia suhteita. Muistisairaiden kanssa yhdessä kerrataan ja mietitään yksinkertaisestikin tämän hetkistä päivää, kuukautta, vuotta sekä vuodenaikaa. Palautellaanpa ehkä mieleen viime hetken tapahtumia ja ajankohtaisiakin asioita, myös lehtien välityksellä.

 

Paikallislehtien lukua yhdessä asukkaiden kanssa.