Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Mieslahti tarjoaa tehostettua palveluasumista ikäihmisille Paltamon Mieslahdessa. Tarjoamme myös rentouttavaa ja virkistävää kylvetyspalvelua, kysy lisää! Asukaspaikkoja kodissamme on yhteensä 23.

Lämminhenkinen arki

Asukasta ohjataan, tuetaan ja autetaan päivittäisissä toimissaan. Jokaisella asukkaalla on omaohjaaja, joka vastaa hänelle laadittavan hoitosuunnitelman laatimisesta ja toteutumisesta. Henkilökunta huolehtii lääkehoidon toteutumisesta. Myös kotiin hankittavat apuvälineet asukkaat saavat terveyskeskuksesta.

Elämisen laatua ylläpidetään asukkaiden mahdollisuudella osallistua kodin päivittäisiin askareisiin. Asukkailla on mahdollisuus osallistua myös virkistys- ja harrastustoimintaan. Talossa järjestetään tapahtumia sekä kampaaja ja jalkahoitaja vierailevat säännöllisesti asukkaiden luona. Fysioterapiapalvelut kuuluvat asukkaiden viikoittaiseen ohjelmaan.

Yksikössämme työskentelevä hoitohenkilökunta koostuu sairaanhoitajista ja lähihoitajista. Osa hoitohenkilökunnasta on suorittanut geriatrisen täydennyskoulutuksen ja osa saattohoitokoulutuksen. Lisäksi henkilökunnan ammattiosaamista ylläpidetään säännöllisellä täydennyskoulutuksella ja osastotunneilla. 

Turvallinen koti

Mieslahden tilat ovat avarat ja viihtyisät. Kodissa on kiinnitetty huomiota erityisesti turvallisuuteen ja esteettömyyteen. Yhteisissä tiloissa vietetään juhlia ja harrastetaan sekä syödään päivittäin yhdessä. Hoivakoti sijaitsee idyllisessä ympäristössä luonnon läheisyydessä. Kauniissa vaaramaisemassa silmä lepää ja horisontissa siintelee Oulujärvikin. 

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.