Esperi Hoivakoti Mikonpolku, Aura

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

22

elokuu

2019

Hyvää työpäivää!

Pienet yllätykset saavat hymyn nousemaan huulille.
Hoivakoti Mikonpolku Aura hyvää työpäivää!

Vanhustenhuollosta käydyssä keskustelussa on monesti esillä työvoiman saatavuusongelma. Hyvät työkaverit ovat merkittävä työhyvinvointia lisäävä tekijä ja tämä myös lisää työpaikan vetovoimaa työnhakijoiden silmissä. 

Hyvän työilmapiirin luominen on jokaisen työntekijän tehtävä. Näinkin pienillä asioilla voidaan vaikuttaa siihen, että työkaverin päivä alkaa hymyllä, mikä kestää ainakin vuoron loppuun asti. Hyvällä työilmapiirillä on myös suora vaikutus hoidon laatuun. Kiitos työkaverit! 

13

elokuu

2019

Hävikkiä vastaan pullanpala kerrallaan

Pyrimme Mikonpolulla hyödyntämään mahdollisimman suuren osan keittiöltä tulevasta ruuasta.
Hoitokoti Mikonpolku Aura pullavanukas

Mikonpolulla tarjoiltavan ruuan valmistaa Arkean Auran keskuskeittiö. Saamme jokaisen aterian lämpimänä keittiön hyvän sijainnin vuoksi eikä hoitajien aikaa kulu esimerkiksi ruuan lämmitykseen tai varastointiin, tämä on näin suurtalouskeittiöaikaan ihan luksusta.

Kun ruokaa ei valmisteta yksikössä, on keittiön joskus vaikea arvioida ruuan menekkiä. Näin ollen pyrimme omalta osaltamme varmistamaan, että ruokahävikki olisi mahdollisimman vähäistä, vaikka sitä ei luonnollisestikaan tiukkojen elintarvikemääräysten vuoksi voida kokonaan välttää. Hoitajiemme kekseliäisyys onkin avainasemassa ruokahävikkiä vastaan taistelussa, tästä esimerkkinä eilen iltapalalla tarjoiltu pullavanukas. Lisäksi meillä tehdään muun muassa smoothieita hedelmistä, perunarieskoja muusin lopuista ja uunimunakasta keitetyistä perunoista. Otamme mielellämme lisää ideoita vastaan ruokahävikin minimoimiseksi. 

26

kesäkuu

2019

Yhdessä pöydässä

Viime aikoina mediassa on keskusteltu runsaasti yhdessä syömisen hyödyistä.
Hoitokoti Mikonpolku Aura yhdessä pöydässä

Viime aikoina mediassa on keskusteltu runsaasti yhdessä syömisen hyödyistä ja aiheesta on tehty TV-ohjelmakin. Saman ajatuksen ympärille on perustettu myös ravintola.

Mikonpolulla on tärkeää, että ruokahetket ovat sosiaalinen tapahtuma ja yksin huoneessa syömistä vältetään, ellei asukas näin välttämättä halua. Myös hoitajat voivat osallistua ruokailutapahtumaan mahdollisuuksien mukaan. Tätä toivottiin myös asukkaille ja heidän omaisilleen keväällä toteutetussa asiakastyytyväisyyskyselyssä ja kannustamme jatkossa hoitajia mukaan sosiaaliseen ruokailuun.