Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Niittykukka on 16-paikkainen ikäihmisten hoivakoti. Hoivakoti Niittykukka tarjoaa ympärivuorokautista, tehostettua palveluasumista. Palveluihin kuuluvat myös intervallihoidot ja kuntoutusjaksot.

Lämminhenkinen arki

Arki perustuu asukkaiden hyvinvoinnin tukemiseen. Aamutoimet, aamupala ja sairaanhoidolliset toimenpiteet tehdään yhdessä asukkaan kanssa hänelle sopivassa aikataulussa. Ruokailut rytmittävät päiviä. Arjessa eletään asukkaan voimien ja tavoitteiden mukaisesti, kuunnellen ja tarkkaillen vireystilaa. Hoivakodissa käy erilaisia ryhmiä esiintymässä ja kesäisin ulkoillaan paljon. Omaisten kanssa tehtävä yhteistyö on tiivistä.

Asukkaille annetaan mahdollisuus itsensä toteuttamiseen sekä omien yksilöllisten tarpeiden huomioimiseen. Asukkaiden psyykkisiä, fyysisiä ja sosiaalisia voimavaroja ylläpidetään järjestämällä kuntouttavaa, liikunnallista ja virikkeellistä toimintaa. Merkittäviä asioita arjessa ovat yhteisöllisyys ja yhteenkuuluvuus. Tarjoamme hoivaa ja huolenpitoa unohtamatta asukkaan omatoimisuuden tukemista. Turvaamme vanhenevalle henkilölle mielekkään ja ihmisarvoisen elämän.

Osaava henkilökunta

Ammattitaitoisen ja työhönsä motivoituneen hoitohenkilökunnan muodostavat vastaava sairaanhoitaja sekä perus- ja lähihoitajat. Asukkailla on kaikilla nimetty omahoitaja. Hoivakodissa käyvät säännöllisesti kampaaja sekä jalkahoitaja. 

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, hyvinvointialueen ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen.