Esperi Ikäihmiset 4
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Omenapiha, Tampere

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla on usein käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Tutustu hoivakotiin

Esittelykierros 23.1. klo 13 - tule tutustumaan!

Järjestämme esittelykierroksen kodissamme keskiviikkona 23.1. klo 13. Tervetuloa tutustumaan hoivakotiimme ja hoiva-asumisen arkeen ja juhlaan!

Kodin kuulumisia

Esperi Hoivakoti Omenapiha tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua ikäihmisille. Palvelut räätälöidään aina yksilöllisen tarpeen mukaisesti. Omenapiha tarjoaa turvallisen kodin 20 asukkaalle. Vakituisen asumisen lisäksi tarjoamme lyhytaikaista asumista, joka on hyvä ratkaisu esimerkiksi kodin remontin tai omaishoitajan loman ajaksi. Yritys liittyi osaksi Esperi-konsernia marraskuussa 2017.

Lämminhenkinen arki

Kodissa vietetään lämminhenkistä arkea ja juhlaa yhdessä asukkaiden, läheisten ja henkilökunnan kanssa.

Jokaisen asukkaan yksilöllisyyttä, yksityisyyttä ja arvomaailmaa kunnioitetaan. Yhteistyö omaisten kanssa on tärkeää ja he ovatkin meille aina tervetulleita!

Omenapihassa on päivittäisiä toimintatuokioita kuten askartelua, harrastuksia, kunnon ylläpitoa ja kohennusta. Liikunta, nauru ja mukava yhdessäolo on meillä läsnä. Asukkaat osallistuivat kaikkeen tekemiseen omien voimavarojensa puitteissa. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa ja tukee niissä asioissa missä omat voimavarat eivät riitä. Kodissamme on myös sairaanhoitaja, fysioterapeutti sekä lääkäripalvelut.

Turvallinen koti

Jokaisella asukkaalla on oma huone ja wc. Lisäksi asukkaiden käytössä on viihtyisät oleskelu- ja harrastustilat sekä oma kuntosali.

Hoivakoti Omenapiha sijaitsee Tampereella Lielahdessa hyvien kulkuyhteyksien päässä kaupungin keskustasta. Ympäristö on rauhallista ja vehreää omakotitalo- ja kerrostalo aluetta. Kodilla on turvallinen ja kaunis pihapiiri pihamaastossa, joka avautuu länteen. Mukavan oleskelupaikan lisäksi tämä edesauttaa päivittäistä tärkeää ulkoilua.

Osaksi Esperi-konsernia liittyi marraskuussa 2017. Samanaikaisesti liittyi myös Esperi Hoivakoti Suvantopiha.