Esperi Hoivakoti Opri ja Oleksi, Espoo

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

22

maaliskuu

2019

Istutuksia ja syntymäpäiväjuhlia

Tällä viikolla olemme kylväneet herneitä, laulaneet yhteislauluja ja viettäneet peräti kahden asukkaan syntymäpäiviä!
Hoitokoti Opri ja Oleksi, Espoo, kukat

 

Hoitokoti Opri ja Oleksi, Espoo, herneet
Tässä kylvetään herneitä.

 

Viikko on jälleen vierähtänyt hurjaa vauhtia. Lumen sulamista ja lintujen touhuja on mukava seurailla ikkunasta. Kukat, istutukset ja vehreät värit tuovat kaivattua raikkautta mielelle!

Hoitokoti Opri ja Oleksi, Espoo, siemenet
versoja odotellessa!

Vapaaehtoinen työntekijämme Jenna auttoi asukkaita herneiden kylvössä. Nyt vain odottelemme versoja maisteltaviksi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoivakoti Opri ja Oleksi, Espoo, kakkukahvi
Päivänsankari ja syntymäpäiväkakku. Paljon Onnea!

 

 

 

Useampana päivänä olemme laulaneet vanhoja, tuttuja lauluja yhdessä. Yllättävän moni asukas muistaa laulujen sanat ulkoa!

Syntymäpäiväsankareita olemme muistaneet herkuin, onnittelulauluin ja onnittelurunoin. Tälle viikolle osui peräti kahdet juhlat!

 

 

 

Hoitokoti Opri ja Oleksi, Espoo, aamupiiri
Perjantaina aamupiirissä kävimme läpi päivän lehteä, lauloimme ja jumppasimme.

15

maaliskuu

2019

Asukkaiden kuukausikokous maaliskuu 2019

Kokoustimme ajankohtaisten asioiden tiimoilta
Hoitokoti Opri ja Oleksi, Espoo

AJANKOHTAISTA:

Katsottu kalenterista tulevia juhlapyhiä. Lähestyvä pääsiäinen herätti mielenkiintoa. Yhdessä muisteltu pääsisäiseen liittyviä koristeita, ruokia ja perinteitä. Asukkaiden keskuudessa toivottu isoa, koristeltavaa pääsiäisoksaa sekä rairuohon kylvämistä. Myös munien maalaamista haluaisi useampi asukas kokeilla. Toiveena olisi ”pikkujoukko” virpojia. Moni haluaisi maistella pääsiäismunia ja mämmiä, nämä maut olivat hyvin muistissa. Pasha puolestaan kuulosti tuntemattomalta, eikä maku muistunut kenenkään mieleen. Sovittu, että pääsiäisen alla maistelemme myös pashaa.

VIIHTYISYYS:

Ruokasalissa on uudet kaitaliinat ja tuoreita kukkia. Toivottu, että tuoreita kukkia olisi useamminkin, ne ovat kauniita. Ihmetelty aiemmin kylvettyjä ohran ja tomaatin siemeniä, jotka ovat hyvin itäneet ja pitkällä varrella. Istutukset on koettu mieluisiksi.

 

RUOKA JA HERKUT:

Ruuat ovat olleet hyvänmakuisia. Yksi asukas kertoi, että kaikki käy, ei niin väliksi mitä tarjotaan kunhan on jotain syötävää.

Yhden asukkaan mielestä pulla on joskus kuivaa. Keskusteltu eilen leivotusta kahvikakusta, johon oli lisätty kermalikööriä. Tämä oli asukkaiden mielestä ”mainio kokemus”, ja kakku todettiin erittäin herkulliseksi.  Toiveena olisi täytekakku. Väliin tulisi laittaa hilloa. Kaikki muut hillot käy, paitsi puolukkahillo.

Toiveena on myös omenakiisseli.

Yksi asukas kertoi, että olisi mukava selailla reseptikirjoja, muut asukkaat pitivät tätä hyvänä ideana.

MUUTA:

Kokouksen päätteeksi katsottu pätkä uudesta Muumi-sarjasta, josta on ollut aiemminkin keskustelua asukkaiden kanssa. Monia kiinnosti uudistettu ja isolla rahalla tehty sarja. Ohjelma jakoi mielipiteitä. ”Mukava ohjelma”, ”Katsoohan tätä jos ei muuta ole”, ”En tykkää – lastenohjelma”.

Hoitokoti Opri ja Oleksi, ruohot