Esperi Hoivakoti Pahtaja, Rovaniemi

Kuulumisia
.
18.6.2020

Juhannus saa tulla!

Kukkia ja yrttejä on ahkerasti istutettu ja juhannuskoivut haettu portin pieleen, nyt voi juhannus tulla! Juhannuksena meillä on ohjelmassa kaikille yhteiset olympialaiset sekä juhannustanssit. Tänä vuonna juhannusherkkuihin kuuluu makkarat, letut, possun niska ja kermaperunat sekä tietysti kuplivaa juotavaa. Omaiset ovat tervetulleita myös juhannuksena vierailulle, muistammehan kuitenkin vielä korona-ajan rajoitukset :)
.
10.6.2020

Jumppailua auringonpaisteessa

Koska poikkeusolot ovat vielä päällä eikä palvelukodille oteta vierailijoita sisälle, oli jumppari neuvokas ja tuli pitämään jumpan ulkosalle. Turvavälit otetaan edelleen vakavasti ja myös jumpan ohjaajalla on käytössä maski. Suosittu "Tommin jumppa" saa siis jatkua normaalisti viikoittain. Toivotaan siis aurinkoisia päiviä myös tänne pohjoiseen!
24.5.2020

Kansainvälinen sairaanhoitajien päivä

12. toukokuuta vietettiin kansainvälistä sairaanhoitajien päivää. Kansainvälinen sairaanhoitajapäivä on vuosittain Florence Nightingalen syntymäpäivänä 12. toukokuuta vietettävä vuosipäivä, jolla juhlistetaan sairaanhoitajien panosta yhteiskunnassa. Kansainvälinen sairaanhoitajaliitto on viettänyt kansainvälistä sairaanhoitajapäivää vuodesta 1965.
.
13.5.2020

Äitienpäivän viettoa

"Lapsuus se on, korvaamaton.
Paljon mä sain, siks kiitän sua vain.
Äidille vaan, laulaa nyt saan, äideistä parhaimman sain.
Lohdun hän loi,
suojan hän soi.
Hellyyttä koin,
siks kiittää vain voin.
Rakkaudestaan voimaa mä saan,
äideistä parhaimman sain.

Hän ymmärtää ja lohduttaa,
laulun tään hän nyt saa.
Kallein hän on, niin korvaamaton,
parhain hän on äiti mun.
Luotas jos tie, kerran mun vie,
suureks kun vartun, unhoon jää et.
Muistot nää mieleen jää, rakkautes tää
Äideistä parhain sä oot."

Hyvää äitienpäivää toivottaa Pahtajan väki!
.
9.5.2020

Kesää kohti!

Vaikka poikkeusoloissa eletään, ei arki ole kuitenkaan hoivakodissa pysähtynyt. Kesää kohti mennään ja lähiaikoina kevään ulkoilukelit ovat meitä suosineet. Pihallamme virtaava kemijoki alkaa olla sula ja jäälautat lipuvat auringonpaisteessa kohti Valajaskosken patoa. Harmiksemme omaisten vierailut ovat olleet kiellettyjä mutta nyt tähän asiaan on tullut muutos. Edelleenkään emme voi valitettavasti teitä sisälle kutsua mutta ulkona voitte käydä omaistanne tapaamassa. Sovitaanhan kuitenkin tapaamisesta etukäteen ja pidetään annetuista ohjeista kiinni, eli huolehditaan turvavälistä ja käytetään suusuojainta. Olethan meihin yhteydessä puhelimitse mikäli olette tulossa vierailulle jotta järjestämme mukavan kahvihetken ulkotiloihin teille ja läheisellenne. Tarkemmat ohjeet saat myös hoitajalta vierailuun ja poikkeusoloihin liittyen. Lämpimästi tervetuloa "ulkoilmavierailulle"! Toivotaan jatkossakin lämpimiä kelejä :)
.
27.3.2020

Rekiajelua ja makkaranpaistoa

Jo perinteeksi muodostunut hevosrekiajelu järjestettiin myös tänä vuonna Pahtajan hoivakodilla. Vieraaksemme saimme myös Esperin toisen yksikön Kotimatkan asukkaita. Hevosajelun lomassa herkuttelimme makkaralla sekä muurinpohjaletuilla. Aurinkoista kevättä ja mukavia ulkoiluhetkiä kaikille toivottaa Pahtajan väki!
20.3.2020

Tiedotus asukkaidemme omaisille ja läheisille!

Elämme poikkeuksellista aikaa koronaviruksen levitessä myös Suomessa. Haluamme omalta osaltamme turvata asukkaillemme turvallisen asuinympäristön ja minimoida riskit sairastua. Asukkaistamme suurin osa kuuluu riskiryhmään ja tästä syystä olemme joutuneet reagoimaan tilanteeseen monella eri tapaa. Tästä kaikesta johtuen yksikössämme ei valitettavasti voi toistaiseksi vierailla. Jos kuitenkin vierailu on erityisen tärkeää esimerkiksi saattohoitotilanteessa, asiasta tulee sopia ennakkoon yksikönpäällikkömme Piia Paavolan kanssa. Järjestämme kuitenkin tarvittaessa mahdollisuuden olla yhteydessä esimerkiksi skypen välityksellä meillä asuvaan läheiseen. Meille voi myös soittaa ja olemme langan päässä vuorokauden ympäri.
Puhelinnumerot: Piia Paavola: 0400286840, Hoitajat uusipuoli 24/7: 0445853033 sekä Hoitajat vanhapuoli: 0445853038

Kevät terveisin Pahtajan henkilökunta
6.3.2020

Eläinvieraita ikäihmisten iloksi!

Hoivakodillamme vierailee useasti työntekijöidemme karvaisia ystäviä ilahduttamassa asukkaitamme. On tutkitusti todistettu että eläimet vaikuttavat positiivisesti ihmisen mielialaan ja terveyteen. Lemmikin silittäminen lievittää myös stressiä ja alentaa verenpainetta. Kun koira vierailee vanhainkodilla, se tietää kuka siellä paikassa tarvitsee kipeimmin tassuterapiaa. Monella asukkaallamme on elämänsä aikana ollut omia lemmikkieläimiä ja etenkin näiden asukkaiden kohdalla eläimen kohtaaminen voi olla erityisen tunteita herättävä kokemus. Myös jo perinteeksi muodostunut ja odotettu hevosrekiajelu järjestetään meillä torstaina 12.3.
18.12.2019

Joulutervehdys Pahtajalta!

Lauantaina 7.12 vietimme pikkujouluja sekä Pahtajan 20-vuotista juhlapäivää! Saimme vieraaksemme runsaan määrän asukkaiden omaisia, kiitos myös heille osallistumisesta ja mukavasta tunnelmasta. Juhlaa vietettiin pihalla sijaitsevassa tunnelmallisessa hirsikappelissa ja joulumusiikista meillä vastasi jo tutuksi tullut Quattro bändi. Myös jo aiemmista uutisista tutuksi tullut oma musiikkimiehemme oli ahkerasti harjoitellut Elviksen joulukappaletta ja kajautti sen komeasti juhlassa. Keittiöhenkilökuntamme oli loihtinut upeat tarjottavat, ja suut laitettiin makeaksi riisipuurolla sekä täytekakulla. Tässä hieman kuvia juhlastamme, rauhallista joulunaikaa kaikille!
26.8.2019

Fysioterapeutti tuli taloon!

Olemme aloittaneet yhteistyön Lapin Seniorikuntoutus ky:n kanssa. Talossamme on arkipäivisin geriatriseen kuntoutukseen erikoistunut fysioterapeutti osana työyhteisöä arvioimassa asukkaiden toimintakykyä ja voimavaroja. Lisäämme kuntouttavaa toimintaa asukkaille pienryhmätoimintojen sekä arkisen aktiivisuuden lisääntymisen myötä. Ikääntyneillä ja muistisairailla aktiviteetit ja virikkeet ovat siltoja sisäisen ja ulkoisen maailman välillä ja niiden kautta säilyy yhteys ympäristöön ja muihin ihmisiin. Ne myös auttavat ylläpitämään taitoja, kehittävät osaamista ja antavat onnistumisen ja tarpeellisuuden tunteita.
31.5.2019

Kesä saa tulla!

Lauantaina 25.5 toivotimme kesän tervetulleeksi Pahtajalle juhlan merkeissä. Valitettavasti sää ei meitä suosinut joten juhlat pidettiin poikkeuksellisesti sisätiloissa. Tämä ei kuitenkaan tunnelmaa latistanut vaan pidot paranivat entisestään kun tunnelma oli tiiviimpi. Juhlassa meille esiintyi jo tutuksi tullut yhtye joka soitti suomalaisia kaikkien tuntemia klassikko kappaleita. Tunnelma yltyi jopa niin villiksi että muutama asukas sekä hoitaja innostui laittamaan jalalla koreasti. Musiikin ja tanssin jälkeen saimme herkutella kokkien loihtimalla pyttipannulla sekä muilla lisukkeilla. Iloksemme asukkaiden omaisia saapui myös kutsusta sankoin joukoin paikalle! Tässä kuvia lauantai päivän tapahtumasta.
Katso lisää