Esperi Hoivakoti Pahtaja, Rovaniemi

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

18

joulukuu

2019

Joulutervehdys Pahtajalta!

Lauantaina 7.12 vietimme pikkujouluja sekä Pahtajan 20-vuotista juhlapäivää! Saimme vieraaksemme runsaan määrän asukkaiden omaisia, kiitos myös heille osallistumisesta ja mukavasta tunnelmasta. Juhlaa vietettiin pihalla sijaitsevassa tunnelmallisessa hirsikappelissa ja joulumusiikista meillä vastasi jo tutuksi tullut Quattro bändi. Myös jo aiemmista uutisista tutuksi tullut oma musiikkimiehemme oli ahkerasti harjoitellut Elviksen joulukappaletta ja kajautti sen komeasti juhlassa. Keittiöhenkilökuntamme oli loihtinut upeat tarjottavat, ja suut laitettiin makeaksi riisipuurolla sekä täytekakulla. Tässä hieman kuvia juhlastamme, rauhallista joulunaikaa kaikille!
.
.
.
.

2

lokakuu

2019

Toimintatuokioita fysioterapeutin kanssa

Fysioterapeutti Maria on ollut talossamme nyt reippaan kuukauden ajan. Aamupäivän toimintatuokiot asukkaiden kanssa on osoittautunut hyödylliseksi ja mielekkääksi niin hoitajien kuin asukkaiden mielestä. Maria kokoaa asukkaista sopivia ryhmiä ja toteuttaa viriketoimintaa niin asukkaiden omien toiveiden, kuin myös yksilöllisen toimintakyvyn pohjalta. Maria on ollut tärkeä apu myös hoitajille kartoittamalla asukkaille uusia apuvälineitä tarpeen mukaan, sekä antanut hyviä vinkkejä siihen miten asukkaan omaa toimintakykyä pystytään ylläpitämään parhaalla mahdollisella tavalla. Ohessa kuvia yhdestä aamupäivän toimintatuokiosta pienryhmässä.

.
.
.

26

elokuu

2019

Fysioterapeutti tuli taloon!

Olemme aloittaneet yhteistyön Lapin Seniorikuntoutus ky:n kanssa. Talossamme on arkipäivisin geriatriseen kuntoutukseen erikoistunut fysioterapeutti osana työyhteisöä arvioimassa asukkaiden toimintakykyä ja voimavaroja. Lisäämme kuntouttavaa toimintaa asukkaille pienryhmätoimintojen sekä arkisen aktiivisuuden lisääntymisen myötä. Ikääntyneillä ja muistisairailla aktiviteetit ja virikkeet ovat siltoja sisäisen ja ulkoisen maailman välillä ja niiden kautta säilyy yhteys ympäristöön ja muihin ihmisiin. Ne myös auttavat ylläpitämään taitoja, kehittävät osaamista ja antavat onnistumisen ja tarpeellisuuden tunteita.
.