Hoivakoti Pikisaari Turku takkahuone
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Pikisaari, Turku

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakodit Henkilöstö
Meillä on vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme!
Asiakastarina - elämää hoivakodissa
Tutustu elämään hoivakodissa ja kysy meiltä lisää erilaisista hoiva-asumisen palveluista.
Lue lisää

Kodin kuulumisia

Uusi Esperi Hoivakoti Pikisaari tarjoaa kodin 64:lle ympärivuorokautista, tehostettua hoivaa tarvitsevalle ikäihmiselle Turun Hirvensalossa. Vakituisen asumisen ohella palveluvalikoimaan kuuluu lyhytaikainen asumispalvelu, joka on hyvä ratkaisu esimerkiksi sairaalajakson jälkeiseen kuntoutumiseen, kodin remontin tai omaishoitajan loman ajaksi.

Turvallinen arki

Hoivakodissa työskentelee ikäihmisten hoitoon ja ohjaukseen erikoistunut ammattihenkilöstö. Toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Elämme voimavaralähtöistä ja kuntouttavaa arkea; tarkastelemme asukkaan toimintakykyä voimavaralähtöisesti asukkaan kykyjen avulla, mitä hän osaa ja millaisia resursseja hänellä on käytössä. Tuemme ja ylläpidämme näitä taitoja ja resursseja arjen kuntouttavalla toiminnalla. Tarjoamme asukkaalle paitsi päivittäistä liikuntaa ja erilaisia toimintahetkiä, niin myös muistihoitajan vetämiä muistikuntoutusryhmiä.

Viihtyisä asuinympäristö

Jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone, esteetön wc-/kylpyhuone sekä yhteiskäytössä olevat ruokailu- ja oleskelutilat. Kotimme on viihtyisä ja mahdollistaa yhdessäolon paitsi isompana ryhmänä ruokasaleissa niin myös pienellä porukalla kodikkaissa olohuoneissa. Tilat on suunniteltu ikäihmisten tarpeiden näkökulmasta, erityisesti turvallisuus ja viihtyisyys huomioiden. Kauniilla piha-alueella nautitaan kesäpäivistä ja kahvihetkistä.

Hoivakoti Pikisaari sijaitsee kauniilla alueella Turun Hirvensalossa. Alue on rauhallista ja luonto on lähellä. Hoivakodin ikkunoista voi seurailla metsäkauriiden, kettujen, rusakoiden ja muiden metsän eläimien touhuja. Meren läheisyyden huomaa Ruotsinlauttojen lipuessa aamuin illoin ohi. Keväällä järjestettäviä Simon Muistoajo -pyöräkilpailuja on mukava seurata kodin pihalta tai parvekkeelta.

Kulkuyhteydet

Bussilla nro 53 pääsee aivan hoivakodin viereen. Myös bussit nrot 50 ja 51 palvelevat Pikisaareen kulkijoita, näiden pysäkille on matkaa n. 800 m. Kannattaa tarkistaa aikataulut Turun seudun joukkoliikenteen (Föli) reittioppaasta.

Kesäaikana liikennöi vesibussi Turun keskustasta Ruissaloon. Matkan varrella vesibussi pysähtyy myös Hirvensalon Pikisaaren pysäkillä (Airisto Segelsällskap ASS). Matkaa hoivakodilta ASS:lle on noin kilometrin verran. Lisätietoa vesibussista löydät täältä.

Meille asumaan?

Voisiko hoivakotimme olla sinun tai läheisesi uusi koti? Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen. Ota yhteyttä tämän sivun oikeasta ylälaidasta löytyvien yhteystietojen avulla niin löydämme yhdessä sopivan ratkaisun!