Esperi Hoivakoti Pikisaari, Turku

Kuulumisia
Pohdintaa.
17.5.2020

Minut tekee onnelliseksi...

Maaliskuussa olleen kansainvälisen onnellisuuden päivän innoittamana tartuimme Ikäinstituutin Vahvuusvartti -haasteeseen. Vaikka varsinainen kampanja siirtyi erityisoloista johtuen tulevaan syksyyn, olemme omalla tavallamme osallistuneet siihen kevään aikana Hoivakoti Pikisaaressa. Mietimme erityisesti onnellisuuden merkitystä päivittäisessä elämässämme sekä asioita, jotka tuottavat mielihyvää.
Valkovuokot.
10.5.2020

"Elämän iloa, ainakin sata kiloa"

Äitienpäivä on täällä! Kaunis keväinen aamu mahdollisti meille ihanan aloituksen tälle tärkeälle päivälle. Hoivakoti Pikisaaren aamiaispöydässä muisteltiin tänään äitienpäivän perinteitä ja äideiltä saatuja neuvoja. Myös omat asukkaamme jakoivat keskenään elämänohjeita, joita ovat omille lapsilleen kertoneet.
Ylioppilaslakki.
3.5.2020

Värikäs vappu

Tämän vuoden vappu oli meille kaikille hyvin poikkeuksellinen aikaisempiin vuosiin verrattuna. Perinteistä Taidemuseonmäen lakitusta seurattiin täällä Hoivakoti Pikisaaressakin virtuaalisesti. Iloksemme kaikenlaista muutakin mukavaa ohjelmaa oli tarjolla eri palveluiden kautta. Kilistelimme kuohuvalla yhdessä niin keskenämme kuin myös omaistemme kanssa videopuheluiden välityksellä. Vappuun kuuluva työväenmarssimusiikki tahditti juhlapäiväämme soimalla taustalla.
Esperi hoivakoti Pikisaari Turku vappuaatto
30.4.2020

Vappu on vappu poikkeusoloissakin

Hoivakoti Esperi Pikisaaressa valmistautuminen vappuun alkoi jo aamusta. Nyt koko Pikisaaren väki haluaa toivottaa sinulle, Hyvä Ystävä, rauhallista vappua. Vietetään yhteinen vappu etäyhteyksillä, perinteisesti puhelimella tai nykyaikaisemmin videoyhteyksillä :)

Hauskaa Vappua!
Hoivakoti Pikisaaren Pääsiäiskakku
14.4.2020

Tunnelmallinen pääsiäisen aika

Ensimmäinen pääsiäinen Hoivakoti Pikisaaressa on nyt vietetty. Pääsiäispyhät sujuivat meillä rauhallisissa ja kodinomaisissa tunnelmissa yhdessäolosta nauttien. Jokaisen toiveita pääsiäisen suhteen kuunneltiin ja toteutettiin parhaamme mukaan. Keväinen, raikas ja iloinen ilmapiiri oli läsnä koko pidennetyn viikonlopun ajan.
Esperi Hoivakoti Pikisaari Turku palapeli
12.4.2020

Säävarauksella

Aamuisin tarkastelemme yhdessä, millaista säätä Ilmatieteenlaitos meille lupailee. Vertaamme ennustetta ikkunasta näkyvään ilman alaan ja näihin perustuen sitten teemme tarvittaessa muutoksia päivän ohjelmaan.
Esperi Hoivakoti Pikisaari Turku kiirastorstai 1
9.4.2020

Pieni polku

Esperi Hoivakoti Pikisaari sijaitsee mukavan kävelymatkan päässä meren rannasta. Tänään teimme astetta haastavamman kävelylenkin ja kävimme rantapolulla seikkailemassa.
Esperi Hoivakoti Pikisaari Turku virpomisvitsat
7.4.2020

Keväällä tuulee

Olemme huomanneet, että aamupäivisin emme tarkene Esperi hoivakoti Pikisaaren takapihalla touhuta, sillä mereltä tuntuu tuulevan vielä kovin kylmästi. Onneksi hoivakotirakennus suojaa tuulelta etupihalla ja aurinkokin siinä mukavasti lämmittää.
Esperi Hoivakoti Pikisaari Turku aprillia
1.4.2020

Aprillia, aprillia

Olipa jännittävää herätä tähän aamuun! Vähän jokaista sanomista ja tarinaa joutui arvioimaan sillä mielellä, että joko nyt minua aprillataan!
Esperi Hoivakoti Pikisaari Turku talvi 2.jpg
31.3.2020

Talvi kävi Turussakin

Esperi Hoivakoti Pikisaaressa ei ole juuri lumitöitä tänä talvena tarvinnut tehdä. Onneksi edes kerran pääsimme harjanvarteen oikeisiin töihin.
Esperi Hoivakoti Pikisaari Turku Ystävät
30.3.2020

Elämää koronan aikaan

Muutos ei tapahtunut yhdessä yössä, se tuli pikku hiljaa. Ensin aloimme toimimaan erityistä varovaisuutta ja erityisen huolellista hygieniaa noudattaen. Sitten tulivat rajoitukset vierailuihin. Se alkoi jo tuntumaan "rankalta". Mutta onneksi kukaan ei ole Esperi Hoivakoti Pikisaaressa yksin, jokaisella on ystäviä!
7.3.2020

Asiantuntijaluento ja tutustumistilaisuus Esperi Hoivakoti Pikisaaressa

Esperi Hoivakoti Pikisaaressa järjestettiin tänään asiantuntijaluento aiheesta ”Muistisairaan ikäihmisen arki”. Paikalle saapui lähes 70 asiasta kiinnostututta kuulijaa. Tilaisuuden päätteeksi tarjolla oli kakkukahvit ja mahdollisuus tutustua kauniiseen ja toimivaan hoivakotiimme. Kiitos kaikille mukana olleille!
Katso lisää