Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Pikisaari, Turku

30

maaliskuu

2020

Elämää koronan aikaan

Muutos ei tapahtunut yhdessä yössä, se tuli pikku hiljaa. Ensin aloimme toimimaan erityistä varovaisuutta ja erityisen huolellista hygieniaa noudattaen. Sitten tulivat rajoitukset vierailuihin. Se alkoi jo tuntumaan "rankalta". Mutta onneksi kukaan ei ole Esperi Hoivakoti Pikisaaressa yksin, jokaisella on ystäviä!
Esperi Hoivakoti Pikisaari Turku Ystävät

 

Esperi Hoivakoti Pikisaari Turku ystävät 1
Esperi Hoivakoti Pikisaari Turku katse kevääseen

Elämä kodissamme rullaa entisten arkisten touhujen ympärillä. Suurin muutos varmaankin on vierailijoiden puuttuminen ja uusien yhteydenpitotapojen hyödyntäminen. Videopuhelut on otettu käyttöön ja puhelimet muutenkin ovat normaalia enemmän laulaneet. 

Jollain tapaa arki tuntuu nyt verkkaisemmalta ja aikaa asukkaiden ja hoitajien yhdessäololle on enemmän. Vietämme aikaa lehtiä lukien, tv:tä katsoen, palloa pelaten, pihatöitä tehden... ainahan tämä arkeemme kuuluu, mutta nyt tekeminen jotenkin korostuu, kun omaiset ja läheiset eivät pääse vieraaksemme.

Esperi Hoivakoti Pikisaari Turku pallo
Esperi Hoivakoti Pikisaari Turku pallo 1
Esperi Hoivakoti Pikisaari Turku pallo2
Esperi Hoivakoti Pikisaari Turku pallo3

Vietämme riemullisia hetkiä yhdessä! Tämä on juuri sitä, jolloin kumpikin osapuoli antaa ja saa <3

P.S. Viimeisessä kuvassa pallo tuli aika kyytiä kohti kameraa... 

P.P.S. jos jotain toivomme, niin postikortti maailmalta aina ilahduttaa. Vaikka se olisi postitettu ihan vaan naapurista :)

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Pikisaari, Turku

Juhannussauna
19.6.2020

Juhlitaan juhannusta!

Esperi Hoivakoti Pikisaaren väki toivottaa kaikille oikein ihanaa juhannusta! Tätä keskikesän juhlaa olemme odottaneet kovasti. Jokainen omalla tavallaan on osallistunut viimeisen viikon ajan juhannusviikonlopun suunnitteluun. Ohjelmassamme on muun muassa saunomista, paljon ulkoilua ja herkuttelua aurinkoisessa säässä. Pääsemme myös testaamaan upouutta grilliämme. Ehkä pistämme yöttömänä yönä juhannustanssitkin pystyyn. Nyt nautitaan!
Kauniit kortit.
30.5.2020

Iloinen yllätys Kartolta

Suomalainen korttiyhdistys Karto muisti Esperi Hoivakoti Pikisaaren asukkaita ihastuttavalla tavalla postikorttien muodossa. Tänä erikoisena keväänä henkisellä läheisyydellä on ollut entistä suurempi merkitys meidän kaikkien elämässä. Kauniit kortit ja mukavat tervehdykset näissä oloissa ilahduttivat kaikkia asukkaitamme.
Pohdintaa.
17.5.2020

Minut tekee onnelliseksi...

Maaliskuussa olleen kansainvälisen onnellisuuden päivän innoittamana tartuimme Ikäinstituutin Vahvuusvartti -haasteeseen. Vaikka varsinainen kampanja siirtyi erityisoloista johtuen tulevaan syksyyn, olemme omalla tavallamme osallistuneet siihen kevään aikana Hoivakoti Pikisaaressa. Mietimme erityisesti onnellisuuden merkitystä päivittäisessä elämässämme sekä asioita, jotka tuottavat mielihyvää.
Valkovuokot.
10.5.2020

"Elämän iloa, ainakin sata kiloa"

Äitienpäivä on täällä! Kaunis keväinen aamu mahdollisti meille ihanan aloituksen tälle tärkeälle päivälle. Hoivakoti Pikisaaren aamiaispöydässä muisteltiin tänään äitienpäivän perinteitä ja äideiltä saatuja neuvoja. Myös omat asukkaamme jakoivat keskenään elämänohjeita, joita ovat omille lapsilleen kertoneet.
Ylioppilaslakki.
3.5.2020

Värikäs vappu

Tämän vuoden vappu oli meille kaikille hyvin poikkeuksellinen aikaisempiin vuosiin verrattuna. Perinteistä Taidemuseonmäen lakitusta seurattiin täällä Hoivakoti Pikisaaressakin virtuaalisesti. Iloksemme kaikenlaista muutakin mukavaa ohjelmaa oli tarjolla eri palveluiden kautta. Kilistelimme kuohuvalla yhdessä niin keskenämme kuin myös omaistemme kanssa videopuheluiden välityksellä. Vappuun kuuluva työväenmarssimusiikki tahditti juhlapäiväämme soimalla taustalla.