Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Pikisaari, Turku

14

huhtikuu

2020

Tunnelmallinen pääsiäisen aika

Ensimmäinen pääsiäinen Hoivakoti Pikisaaressa on nyt vietetty. Pääsiäispyhät sujuivat meillä rauhallisissa ja kodinomaisissa tunnelmissa yhdessäolosta nauttien. Jokaisen toiveita pääsiäisen suhteen kuunneltiin ja toteutettiin parhaamme mukaan. Keväinen, raikas ja iloinen ilmapiiri oli läsnä koko pidennetyn viikonlopun ajan.
Hoivakoti Pikisaaren Pääsiäiskakku

"Ikkunalaudalla kukkien kelta, rairuoho versoo jo lautaselta. Pajujen oksissa silmut uudet, suklaamunissa salaisuudet."

Asukkaillemme saapuneita kortteja luettiin ihastuneina. Ne todella lämmittivät mieltä!
Pääsiäinen alkoi Pitkäperjantaina Jumalanpalveluksella, jota hiljennyimme kuuntelemaan televisioiden ääreen. Juhlalounaan yhteydessä kerrattiin pääsiäisvisan muodossa mitä kaikkea pääsiäiseen liittyykään. Muutaman haastavamman kysymyksen ansiosta opimme varmasti kaikki jotain uutta samalla... Maittavien ruokien jälkeen yhdyimme yhteislauluun tutun musiikin soidessa taustalla ja tanssijalkaakin alkoi vipattamaan! Ruokailutila muuttui lennossa tanssilattiaksi.
Jokaiselle pyhäpäivälle oli omat herkkunsa tarjolla, jotka toivat muistoja mieleen. Yön aikana meille oli loihdittu ihanaa kakkua, joka oli taivaallista! Kahvihetken yhteydessä jaoimme muistojamme pääsiäiseen liittyen.

Pidennettyyn viikonloppuun kuului myös ulkoilua ja omaisiin pidettiin tiiviisti yhteyttä.

Nyt päivien pidennettyä olemme iltaisin saaneet nauttia valosta ja kauniista vaaleanpunaisesta taivaasta. Ja joka ilta se on yhtä ihmeellistä!
Yön aikana meille oli valmistunut tämä ihana pääsiäisteemainen kakku! Nam!

"Pääsiäisen onnenhiput, puput, munat, ruohot, tiput. Tulppaanin väri ja auringon valo ja keväinen ajatus jalo."

Poikkeusoloista huolimatta jaamme keskenämme iloisia toivotuksia toisillemme.
Poikkeusoloista huolimatta jaamme keskenämme iloisia toivotuksia toisillemme päivittäin.
Tekemämme pääsiäiskoristeet väreineen piristämässä kotiamme.
Tekemämme pääsiäiskoristeet väreineen piristämässä kotiamme.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Pikisaari, Turku

Juhannussauna
19.6.2020

Juhlitaan juhannusta!

Esperi Hoivakoti Pikisaaren väki toivottaa kaikille oikein ihanaa juhannusta! Tätä keskikesän juhlaa olemme odottaneet kovasti. Jokainen omalla tavallaan on osallistunut viimeisen viikon ajan juhannusviikonlopun suunnitteluun. Ohjelmassamme on muun muassa saunomista, paljon ulkoilua ja herkuttelua aurinkoisessa säässä. Pääsemme myös testaamaan upouutta grilliämme. Ehkä pistämme yöttömänä yönä juhannustanssitkin pystyyn. Nyt nautitaan!
Kauniit kortit.
30.5.2020

Iloinen yllätys Kartolta

Suomalainen korttiyhdistys Karto muisti Esperi Hoivakoti Pikisaaren asukkaita ihastuttavalla tavalla postikorttien muodossa. Tänä erikoisena keväänä henkisellä läheisyydellä on ollut entistä suurempi merkitys meidän kaikkien elämässä. Kauniit kortit ja mukavat tervehdykset näissä oloissa ilahduttivat kaikkia asukkaitamme.
Pohdintaa.
17.5.2020

Minut tekee onnelliseksi...

Maaliskuussa olleen kansainvälisen onnellisuuden päivän innoittamana tartuimme Ikäinstituutin Vahvuusvartti -haasteeseen. Vaikka varsinainen kampanja siirtyi erityisoloista johtuen tulevaan syksyyn, olemme omalla tavallamme osallistuneet siihen kevään aikana Hoivakoti Pikisaaressa. Mietimme erityisesti onnellisuuden merkitystä päivittäisessä elämässämme sekä asioita, jotka tuottavat mielihyvää.
Valkovuokot.
10.5.2020

"Elämän iloa, ainakin sata kiloa"

Äitienpäivä on täällä! Kaunis keväinen aamu mahdollisti meille ihanan aloituksen tälle tärkeälle päivälle. Hoivakoti Pikisaaren aamiaispöydässä muisteltiin tänään äitienpäivän perinteitä ja äideiltä saatuja neuvoja. Myös omat asukkaamme jakoivat keskenään elämänohjeita, joita ovat omille lapsilleen kertoneet.
Ylioppilaslakki.
3.5.2020

Värikäs vappu

Tämän vuoden vappu oli meille kaikille hyvin poikkeuksellinen aikaisempiin vuosiin verrattuna. Perinteistä Taidemuseonmäen lakitusta seurattiin täällä Hoivakoti Pikisaaressakin virtuaalisesti. Iloksemme kaikenlaista muutakin mukavaa ohjelmaa oli tarjolla eri palveluiden kautta. Kilistelimme kuohuvalla yhdessä niin keskenämme kuin myös omaistemme kanssa videopuheluiden välityksellä. Vappuun kuuluva työväenmarssimusiikki tahditti juhlapäiväämme soimalla taustalla.