Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Pukkimäki tarjoaa kodin 15 ympärivuorokautista hoivaa tarvitsevalle ikäihmiselle Äänekoskella. Pitkäaikaisen tehostetun palveluasumisen asumisen ohella tarjoamme lyhytaikaishoivaa, joka on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman tai sairaalasta kotiutuvalle kuntoutumisen ajaksi. Lisäksi kodissamme on erillinen ryhmäkoti, jossa tarjoamme ympärivuorokautista autettua asumista 15 kehitysvammaispalvelun asiakkaille. Samassa talossa asuu Esperi Koti Mäntyrinteen väki.

Turvallinen arki

Pukkimäessä toiminta perustuu kuntouttavaan ja osallistavaan työotteeseen. Asukkaille luodaan mielekäs ja toiminnallinen arki, johon kuuluu yhdessäoloa ja monipuolista viriketoimintaa. Tavoitteena on ylläpitää ja säilyttää asukkaan olemassa olevat voimavarat mahdollisimman pitkään. Mukava yhdessäolo ja monipuolinen viriketoiminta luovat asukkaiden toiveiden mukaisen arjen.

Viihtyisä koti

Jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone, invamitoitettu wc-/kylpyhuone, sekä yhteiskäytössä olevat viihtyisät ruokailu- ja oleskelutilat. Hoivakodissa on tunnelmallinen sisustustakka sekä piano. Tilat on suunniteltu asiakasryhmän tarpeiden näkökulmasta, turvallisuus, kodinomaisuus ja omatoimisuuden tukeminen huomioiden. Kauniilla piha-alueella ja terassilla nautitaan kesäpäivistä ja kahvihetkistä. Hoivakoti sijaitsee Pukkimäen alueella, terveyskeskuksen ja muiden palveluiden läheisyydessä. Läheltä löytyy myös Kuhnamonrannan ulkoilureitit ja senioripuisto. Samassa talossa asuu kehitysvammaisten Esperi Koti Mäntyrinteen väki.