Esperi Hoivakoti Pukkimäki, Äänekoski

Kuulumisia
Pukkimäki, Äänekoski
24.6.2020

Keskikesän juhlaa

"Niitty tuoksuu, kukat heräilee, perhosparvet niissä lentelee.
Kesä hehkuu, uusi päivä alkanee.
Käki kukkuu, aamu valkenee."
-Birgit Ahokas

Ihanaa kesäkuuta ollaan saatu viettää, juhannuksena grillailen ja jäätelöä nautiskellen ja ulkoilusta rauhakseen nauttien. Äänekosken järvimaisemat ja vehreys on kyllä kaunista katseltavaa. Nyt saatiin naapuriniitylle myös lampaita ja niitäkin olemme jo käyneet tervehtimässä.
Kesä kukkia
28.5.2020

Auringon lämpöä ja kesäkukkia

Meillä pukkimäellä olemme nauttineet täysin sydämmin auringon tuomasta lämmöstä. Olemme istuttaneet porukalla kesäkukkia ja herneitä. Lisäksi saimme ihanan sohvaryhmän ulos terassille jossa tulemme juomaan kahvit kesän aikana monta kertaa.
Esperikoti Pukkimäki, Äänekoski
18.5.2020

Synttärit ja muuta mukavaa

Monenlaista tekemistä on mahtunut viikkoihin. On saatu juhlia syntymäpäiviä, pihaa on siivoiltu porukalla, pallopelejä unohtamatta. Lentokoneet on viihdyttänyt hienoilla tempuillaan ja rannassa on ollut mukava käydä lenkkeilemässä. Tutkittu on kevään tuloa ja kuunneltu lintujen laulua.
Mukavaa viikkoa!
Hoivakoti Esperi Pukkien Äitienpäivä
10.5.2020

Hyvää Äitienpäivää

Aurinkoisena sunnuntaina juhlimme Pukkimäellä kaikkia äitejä. Ruusujen jaon, leivoskahvien ja onnittelujen lomassa kuuntelimme äideistä kertovaa musiikkia. Linjat ovat käyneet kuumina kun lapset ovat soittaneet äideilleen, ja äitejä on voinut tavata ulkona sopivan turvavälin päässä.
Hoivakoti Esperi Pukkimäellä ulkoillaan yhdessä
27.4.2020

Keväällä nautitaan ulkoilusta

Kevään kauniit säät ovat saaneet Pukkimäen ulkoilemaan vielä tavanomaistakin enemmän.
Sään salliessa käymme ulkona päivittäin useilla eri kokoonpanoilla. Ulkopuolisten vierailijoiden Pukkimäellä käynnit ovat nyt tauolla, samoin kuin tiiviisti ryhmissä tehtävät puuhat. Siksipä ulkoilu onkin mainio virike meille kaikille. Ulkoilu piristää niin kehoa kuin mieltäkin!
Varotoimenpiteenä näin korona-aikana vanhuspuolen ja ryhmäkodin asukkaat eivät ulkoile sisäpihalla samaan aikaan, mutta sopu sijaa antaa ja ulkoiluvuoroista sovitaan niin että kaikki pääsevät nauttimaan keväästä.
Odotamme kovasti että keli vielä hieman lämpenee, jotta pääsemme nauttimaan päiväkahveja ulos aurinkoon.
Hoivakoti Esperi Pukkimäki syö mämmiä
13.4.2020

Pääsiäisenä herkuteltiin

Pääsiäisviikonloppuna saimme nauttia niin herkuista kuin kauniista säästäkin. Suklaa ja mämmi maistuivat, samoin kuin lounaana olleet harvemmin ruokalistalla esiintyvä karitsa punaviinikastikkeessa ja tuttu mutta juhlava lohi smetanassa.
Hoivakoti Esperi pukkimäen virpojat
5.4.2020

Pääsiäistouhuja

Pääsiäisen aika on perinteisesti ollut meillä vierailujen aikaa. Koronan vuoksi olemme toteuttaneet mukavia juttuja uudella tavalla.
Pienet virpojat kävivät ilahduttamassa koko talon asukkaita vanhusyksikön terassilla ja ryhmäkodin olohuoneen ikkunan takana.
Asukkaat tykkäsivät vierailusta ja vilkuttivat virpojille iloisesti.
Hoivakoti Esperi Pukkimäellä grillaillaan
27.3.2020

Kevät saapui ja grillauskausi käynnistyi

Edellisiä päiviä on hellinyt kaunis keväinen auringonpaiste, mutta uskaltauduimme pienellä porukalla ulos grillaamaan ja syömään vaikka sää olikin tänään hieman synkempi.
Grillattu makkara lämmitti mukavasti ja asukkaat vitsailivatkin että sää on vain pukeutumiskysymys!
Pukkimäki, Äänekoski
25.3.2020

Arjen iloja

Vaikka monenlaisia muutoksia arkeen on tullut vallitsevan tilanteen vuoksi, olemme pyrkineet keksimään jokaiselle päivälle mukavia hetkiä ja varsinkin ulkoilu on ollut virkistävää näinä keväisinä päivinä.
18.3.2020

Auta suojaamaan läheisesi – vältä käyntejäHaluamme turvata sekä läheisesi että heitä avustavan henkilöstön hyvinvoinnin ja turvallisuuden. Tämän vuoksi pyydämme toistaiseksi välttämään vierailuja meillä.
Koronavirusaltistusten määrän kasvaessa Suomessa, arvioimme jatkuvasti tilannetta kaikkein korkeimmassa riskiryhmässä olevien asukkaidemme kannalta.

Toivomme sinun toistaiseksi soittavan läheisellesi vierailun sijaan.
Mikäli läheiselläsi ei ole omaa puhelinta, voit keskustella hänen kanssaan soittamalla yksikköömme numeroihin: Ikäihmiset Pukkimäki 050-570 1365 ja Mäntyrinteen ryhmäkoti 040- 124 0527.

Pyrimme järjestämään mahdollisuuden yhteydenpitoon oman läheisen kanssa jatkossa joko puhelimitse tai kuvapuhelun avulla.

Mikäli vierailu on läheisesi hyvinvoinnin puolesta tarpeellinen ja toivottava, pyydämme sinua noudattamaan meillä vieraillessasi hyvää käsihygieniaa sekä noudattamaan huolellisesti henkilöstömme antamaa ohjeistusta.

Pahoittelemme asiaa ja toivomme ymmärrystä pyrkiessämme turvaamaan asukkaidemme ja henkilöstömme hyvinvoinnin ja turvallisuuden.


Kiitos avustasi asukkaidemme ja henkilöstömme turvallisuuden varmistamiseksi!
10.3.2020

Aivojumppaa monessa muodossa

Asukkaat ovat kiinnostuneet erilaisista asioista, ja siksi pyrimme järjestämään toimintaa joka lähtöön. Tuolijumppa on tuttu juttu ja siihen asukkaat mukavasti osallistuvatkin, varsinkin jos jumpassa on mukana tarina. Tällä kertaa jumppa vaihtui koskemaan enemmän aivoja ja asukkaat ratkoivat vierailulla käyneiden opiskelijoiden visaisia tulitikkupulmia.
16.2.2020

Viikon kuulumiset

Viikko jälleen mennyt nopeasti, kun on niin monenlaista ohjelmaa ollut.
2.2.2020

Aurinkoisia päiviä

Hoivakoti Pukkimäen asukkaat ja hoitajat ovat yhdessä ulkoilleet paljon. Olemme saaneet nauttia kauniista tammikuisista päivistä. Lunta olemme odotelleet kovasti ja vihdoin sitä saatiinkin tänne Keski-Suomeen.
19.1.2020

Vuosi on vaihtunut

Tammikuu on hurahtanut mukavasti käyntiin. Ulkoiltu on kelien salliessa, mutta paljon on keksitty mukavaa puuhaa sisällekin. Lauantainen elokuvahetki kerää porukan kokoon ja itse tehnyt keksit maistuvat erityisen hyviltä. Erilaiset pelit saavat silmät tuikkimaan ja pienen kisahengen syttymään.
27.12.2019

Joulun tunnelmia

Niin se vaan ennätti Joulupukki tonttuineen poikkeamaan Hoivakoti Pukkimäellekin,vaikka kiirettä kovasti tuntui olevan. Lahjojakin pukilla oli matkassa ja niitä jännittyneenä availtiin. Jouluun saimme valmistautua monien mukavien juttujen siivittämänä. Eläinvieraita on käynyt ja pappikin kävi jouluhartautta pitämässä. Ystävät ja sukulaiset ovat käyneet vierailulla. Puurojuhlassa oli mukava tunnelma ja kaikki halukkaat saivat laulaa. Kohtii uuden vuoden juhlintaa mennään!
Mukavia välipäiviä!

Katso lisää