Esperi Hoivakoti Rantakartano, Helsinki

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

11

lokakuu

2018

Väriloistoa ja pallopelejä

Tänään oli viimeinen päivä Vie Vanhus Ulos -kampanjassa sekä Valtakunnallinen Iäkkäiden ulkoilupäivä. Saimme kaiken kaikkiaan 125 ulkoilukertaa kampanjan aikana kirjattua! Keräsimme lämpimät vaatteet mukaamme ja suuntasimme jälleen ulos palloilemaan.
Ryhmä

Lämmin auringonpaiste ja kirjavat puut etupihallamme saivat hymyyn jokaisen suun. Harjoitimme koordinaatiota ja yhteishenkeä pehmeän pallon heittelyllä!

palloilua

Pihamme puut ovat vaihtaneet syysvärit päällensä ja lehdet loistavatkin kirkkaan punaisina ja oransseina. 

Syysloistoa
vaahtera

Omaisiakin on käynyt tiheään meitä ilahduttamassa. Saimme lahjaksi kauniita omenoita, joilla olemme kahviaikaan herkutelleet. Kiitämme kaikkia omaisia aktiivisesta osallistumisesta ulkoiluihin!

omenat

 

9

lokakuu

2018

Iloa ja toimeliaisuutta Rantakartanossa

Vietämme tällä viikolla Vanhustenviikkoa ja tänään on myös Mielenkiintoisten asioiden päivä! Keskustelimme jo aamupalapöydässä meitä kiinnostavista asioista.

Yleisesti kaikkia kiinnosti kauneus ja luonto. Sadesään takia emme lähteneet ulkoilemaan, mutta pidimme hemmottelutuokion ja annoimme käsihoitoja sekä -hierontoja kaikille halukkaille! Lounasaikaan mennessä kynnet loistivat punaisena ja iho tuntui pehmeältä. Miehet eivät osanneet enää käsihieronnan jälkeen muusta puhua, kelpasi hemmottelu siis heillekin!

kynsihuolto
Kynsienhuoltoa

Selkeitä säitä odotellessa!

aurinkoa

 

30

syyskuu

2018

Yhteisiä hetkiä ja iloisia kasvoja

Vuodet aiheuttavat kenties
kasvoihin ryppyjä,
mutta jos luovumme innostuksesta,
saamme ryppyjä sieluumme.

-Watterson Love-
ulkona

Aloitimme keskiviikkona Rantakartanon oman puun askartelun, jokainen asukas piirsi oman kätensä jäljen pahville ja leikkasi sen irti hoitajan avustamana.  

askartelua

 Käsiin kirjoitettiin ensin omat nimet sekä iät, sitten ne aseteltiin puun oksille ja liimattiin paikoilleen. Näiden lisäksi liimasimme syksyn väreissä loistavia vaahteranlehtiä täydentämään kädenjälkiä.

askartelua

 Valmis puu aseteltiin päiväsalin seinälle kaikkia ihastuttamaan!

askartelua

Keskittymistä ja tarkkuutta vaativan tehtävän jälkeen oli mukava kääriytyä viltteihin ja siirtyä ulos ihastelemaan alati viilenevää säätä.

ulkoilu

 

Ulkoilu

Torstaina meitä ilahduttamaan saapui myös seurakunta. Tällä kertaa pääsimme osallistumaan kanttorin musiikkituokioon. Saimme laulaa lapsuudesta tuttuja virsiä ja kuunnella kaunista pianonsoittoa.