Esperi Hoivakoti Rantakartano, Helsinki

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

21

huhtikuu

2019

Sukkasunnuntai!

Sukkasunnuntaina olemme ihastelleet asukkaan keräämiä valkovuokkoja ja miettineet, että mitä se Sukkasunnuntai oikein tarkoittaa?
No google kertoi hoítajalle ja asukkaille, että sukkasunnuntaina on pukeuduttu uusiin vaatteisiin ja menty avojaloin ulos yhdessä tanssivan, nousevan auringon kanssa. Kirkkaan päivän uskottiin enteilevän hyviä tuloja seuraavalle vuodelle.
Me pidimme vielä melko tiukasti villasukat jaloissa tänään ja päätimme sen sijaan maiskutella päivän kakkua, jonka sisällä oli raikasta mansikkaa ja päällys oli ihanaa kermaa ja vaahtokarkkia! Huomenna jos säät sallii on jäätelön syöntiä ulkona.
vuokot
Lämpimät sukat jalassa
Sukkasunnuntaina saa heittää sukat jalasta!
kermaa ja karkkia
Kermaa, vaahtokarkkeja ja mansikkaa

20

huhtikuu

2019

Lankalauantai

Lankalauantaita olemme viettäneet ihanassa lämmössä ja auringonpaisteessa täällä Vuosaaressa. Lähdimme jo aamupäivällä ulkoilemaan pihalle ja nauttimaan auringonsäteistä kasvoillamme. Hyvä niin, koska iltapäivällä meni aurinko pilveen. Kahvihetkeä juhlistimme tänään hoitajan tekemällä Linnunpesäkakulla. Toimintaryhmässä olemme keskustelleet pääsiäisen merkityksestä ja omista perinteistämme.
kissat pihalla
yllätyskakku
Sitruunainen linnunpesäkakku
ulkoilemassa
Ihanan lämmintä on jo ulkona

19

huhtikuu

2019

Pitkäperjantai

Pitkäperjantai on saanut nimensä siitä, että sen kuuluisi tuntua pitkältä. Pitkäperjantaina sääkin on yleensä surullisen harmaa, mutta ei ollut nyt. Nautimme auringonpaisteesta ja ihanasta lammas ateriasta. Jälkiruoksi oli Pashaa ja kahvihetkellä saimme ihanaa Mangokakkua.
Narsissi
Easter
Mango karkkikakku