Esperi Hoivakoti Rantakartano, Helsinki

Kuulumisia
Kesäkukat
27.5.2020

Kesäkukkien istuttaminen

Ihana lämpö hellii edelleen. Tämän päivän toimintahetkenä oli kesäkukkien istuttamista. Olimme jo aikaisemmin keskustelleet yhdessä, mitkä kukat tänä vuonna laitamme pihaan. Punaiset pelargoniat kuulemma on ne ainoat oikeat! Ruukut saivat uudet mullat ja kauniit kukat. Sen jälkeen olikin jo jäätelö ja mehuhetki.
kesä on kohta täällä!
24.5.2020

Äitienpäivä muistot ja Ulkoilua hienossa säässä

Äitejä juhlittiin tänäkin päivänä. Suurin ero aikaisempaan tietenkin oli, että omaiset eivät päässeet sisälle yksikköön.
Tulimme siis ulos ja omaiset pääsivät portin taakse äitiään tapaamaan. Toivotaan, että ensi vuonna olisi jo mahdollisuus normaaleihin tapaamisiin yksikössä.
Tällä viikolla on lämpö hellinyt Helsinkiä. Olemme ulkoilleet päivittäin ja nauttineet toistemme seurasta.
Mullat vaihdettu!
26.4.2020

Huhtikuun arkea hoivakodissa

Kevät on parasta aikaa kotona jo olevien kasvien mullanvaihdolle . Asukkat olivat muistuttaneet tästä jo tovin, niin ruvettiin sitten hommiin. Kasvatettiin myös porukalla hieman lähiruokaa ja laitettiin tomaatin siemenet itämään. Ulkokukkia emme ole vielä laittaneet, mutta kesää kohti mennään. Kohta on niidenkin aika!
piha ulkoilua
17.4.2020

Perjantain ulkoilua

Poikkeustilassakin on tärkeää käydä ulkona. Nyt pitää vain pitää kunnolla välimatkaa asukastoveriin. Tuuli oli kuitenkin vielä melko kylmä, mutta saimme pidettyä hyvän viidentoista minuutin jumpan pihalla. Asukkaita hieman naurattaa, kun hoitajilla on nykyään "kuonokoppa" naamalla. Kertoivat kuitenkin, että se alkaa tuntua jo luontevalta, että hoitajasta näkee vain osan. Pidetään huolta toisistamme!!
Kevättä odotellessa
13.4.2020

Hyvää Pääsiäistä!

Pääsiäinen alkaa olla lopuillaan. Me olemme täällä kaikki pysyneet terveinä ja arkea elämme poikkeusoloissa mahdollisimman normaalisti. Me olemme pysyneet kaikki täällä terveinä ja kesää odotamme jo innolla. Olemme aina säiden salliessa ulkoilleet omalla pihalla ja näin pääsiäisenä nauttineet herkuista ja hyvästä ruoasta. Mämmi voitti parhaan herkun tittelin tänäkin vuonna.
Arki jatkuu!
18.3.2020

Arki jatkuu!

Hoitokotimme on varautunut THL:n normaalin pitkäaikaishoitoon suunnatun ohjeistuksen lisäksi ylimääräisillä varotoimenpiteillä turvatakseen koronaviruksen aiheuttamilta tartunnoilta henkilöstönsä ja palveluita käyttävät asukkaat. Tämän vuoksi ulkopuoliset vierailut ovat toistaiseksi kielletty hoitokodissamme. Omaisten osalta hoivakotimme pyrkii järjestämään mahdollisuuden yhteydenpitoon oman läheisen kanssa jatkossa puhelimitse tai kuvapuhelun avulla. Hoivakotimme seuraa korona tilannetta tiiviisti ja arvioi jatkuvasti sen vaikutuksia asukkaiden sekä henkilöstön turvallisuuteen ja hyvinvointiin.

Me jatkamme täällä Rantakartanossa normaalia arkea. Pyrimme säiden mukaan ulkoilemaan omalla pihalla, Teemme käden töitä, Katsomme luonto elokuvia, joista kaikki pitävät, luemme mukavimmat uutiset lehdestä ja pelaamme pelejä. Toivotaan, että lämmin kesä alkaisi pian!
14.2.2020

Juhlia ja pelejä!

Tällä viikolla olemme juhlineet kahden asukkaan syntymäpäiviä. Kakkua on siis syöty useamman kerran ja nautittu juhlan tuomasta tunnelmasta. Tänään vietämme yhdessä ystävänpäivää ja nautimme toistemme seurasta.
Asukkaat ovat toivoneet asukaskokouksissa, että pelaisimme enemmän. Onnenpyörä onkin tässä yksikössä ehkä se suosituin peli. Rosvosektori aina nostattaa tunteet pintaan. Voittaja saa aina palkinnon!
28.1.2020

Arvopuun tekemistä

Me päätimme täällä Rantakartanossa tehdä virikehetkessä koko kevään projektin, jossa kartoitamme asukkaidemme arvoja ja toiveita.
Asukkaat osallistuivat innokkaasti puun rakentamiseen ja kertoivatkin hyvin toiveistaan.
Arvoiksi nousivat mm: Yhdessäolo, ystävyys, toisten kunnioittaminen, rakkaus, lupausten pitäminen, koti, huomaavaisuus, Yksilöllinen huomio ja yhteishenki. Puuta rakennamme joka viikko lisää yhdessä uudella oksalla.

Onnen puussa on kolme oksaa
usko, toivo ja rakkaus
yhden niistä mä sulle lahjoitan ja se olkoon
Rakkaus.
30.12.2019

Joulutunnelmia

Joulu on jo takanapäin, mutta tänään katselimme asukkaiden kanssa yhdessä kuvia joulusta ja söimme vielä jäljellä olevat namut.
Kaikki asukkaat saivat vapaaehtoisen tuomat ihanat villasukat jalkaansa, joka olikin oikein mieluinen ja lämmin lahja.
24.12.2019

Joulu on taas!

Joulua juhla parahin! Luminietos ei ole tänne etelään saapunut, mutta me nautimme yhdessä täällä Rantakartanossa.
Joulupuuro on jo syöty ja suklaita suuhun laitettu.
Makoisa joulu lounas on kohta tulossa.
Kiitos kaikille ihanille omaisille ja yhteistyökumppaneille tästä vuodesta!
Sunnuntaina meillä kävi ihana kuoro taas laulamassa ja lapset tanssimassa.
Tänään Joulupukki ja Muori saapuu lahjoineen klo 15!
Hyvää Joulua kaikille.
19.12.2019

Joulu lähestyy

Joulu on kohta täällä. Tunnelmaa tuo joulukuusi ja jouluvalot. Suklaalla ja joulutortuilla olemme herkutelleet koko viikon.
Joulukoristeita olemme yhdessä tehneet ja musiikki esityksistä olemme nauttineet. Tänään tulee seurakuntakin meitä laulattamaan.
Aurinkokin paistaa tänään! Tervetuloa Joulu!
5.12.2019

Leivontapäivä

Tänään oli taas leivontapäivä. Yhdessä tehtiin suussasulavia joulutorttuja, jotka ovat kaikkien mieleen.
Ihana tuoksu tuli uunista päiväsaliin ja iltapäiväkahvin kanssa pääsimme herkuttelemaan!
1.12.2019

Ensimmäinen adventtisunnuntai

Tänään juhlitaan ensimmäistä adventtisunnuntaita kristillisessä kirkollisessa kalenterissa. Kynttilää emme ole vielä sytyttäneet. Sen sijaan päivä on ollut touhua täynnä. Koska aurinko paistaa taas kauniisti Helsingissä, niin tietenkin lähdimme ulos nauttimaan. Pelejä ja toimintaa on pyydetty ja tänään pelasimme laiva on lastattu peliä ulkona. Kylmä kuulemma oli ulkona ja osa vaati päästä nopeasti sisään. Iltapäivällä nautimme itsetehtyjä joulutorttuja, joita olemme aikaisemmin jo tehneet.
Katso lisää