Esperi Hoivakoti Ratina, Tampere

Kuulumisia
17.3.2020

Kodissamme on vierailu kielto

Valtioneuvosto on päättänyt uusista toimenpiteistä koronaviruksen torjunnassa. Hoivakoti Ratinan toiminnassa tämä näkyy mm. siten, että ulkopuolisten vierailut on toistaiseksi kielletty.
Tapauskohtaisesti kuitenkin arvioidaan kriittisesti sairaiden oireettomat läheiset sekä saattohoidossa olevien läheiset.
Mikäli haluat vierailla kodissamme, ota yhteyttä etukäteen henkilökuntaan puhelimitse. Tiedotamme toiminnan muutoksista tarpeen mukaan.
Muistuttelen edelleen videopuheluiden mahdollisuudesta, jos haluatte läheisenne kanssa keskustella. Kotimme puhelinnumerot ovat:
050-4065751
050-4320351
050-4362185
050-4127189
Kiitos avustanne!
13.3.2020

Toivomme vierailujen välttämistä toistaiseksi

Haluamme varmistaa asukkaidemme ja henkilöstömme hyvinvoinnin ja turvallisuuden. Tämän vuoksi olemme pyytäneet vierailijoita välttämään toistaiseksi vierailuja kodissamme.
Koronavirusaltistusten määrän kasvaessa Suomessa, arvioimme jatkuvasti tilannetta asukkaidemme ja henkilöstömme hyvinvoinnin ja turvallisuuden kannalta. Tässä seuraamme tarkasti myös THL:n ohjeistusta. Haluamme kuitenkin turvata asukkaidemme ja henkilöstömme hyvinvoinnin ylimääräisillä varotoimenpiteillä, sillä osa asukkaista kuuluu korkeaan riskiryhmään. Tämän vuoksi olemme huolellisen harkinnan jälkeen päätyneet poikkeuksellisesti pyytämään vierailijoita välttämään toistaiseksi vierailuja kodeissamme.
Tiedostamme tilanteen hankaluuden ja harmillisuuden asukkaille. Jokaisella asukkaalla on oikeus ottaa vastaan haluamiaan vieraita, mutta toivomme että mahdollisuuksien mukaan asioita voitaisiin hoitaa esimerkiksi soitoilla tai videopuheluilla.
Henkilöstömme auttaa teitä kaikissa tilanteissa ja kysymyksissä ja myös minä olen apunanne vastaamassa kysymyksiin siitä, miten varmistamme hyvinvoinnin ja autamme yhteydenpidossa läheistenne kanssa.
Pahoittelemme asiaa ja toivomme ymmärrystä pyrkiessämme turvaamaan kaikkien asukkaiden sekä henkilöstön jäsenten hyvinvoinnin.
Kiitos avustasi!
20.1.2020

Kahvihetki

Viime viikolla joimme kakkukahvit yksikkömme sairaanhoitaja Hanna-Maijan ja lähihoitaja Kaisan kanssa haikein mielin, koska Hanna ja Kaisa, molemmat siirtyivät toiseen Esperin yksikköön palvelukeskus Kieloon töihin.
Vahvistusta saimme joukkoomme sairaanhoitaja Emmistä ja lähihoitaja Miisasta, jotka myös siirtyivät toisesta Esperin yksiköstä meille tänne Ratinaan töihin. Ison talon hyvät edut, kun elämäntilanteet muuttuu, voi töitä löytyä talon sisältä, mikä oiva esimerkki.
10.1.2020

Vuosi 2020 on käynnistynyt

Uusi vuosi ja uusi vuosikymmen on lähtenyt käyntiin arkisilla asioilla. Vierailijoita on mukavasti tulossa koko kevään ajalle ja vieläpä heitä mukaankin sopii edelleen.
Olemme myös ilmoittautuneet Minä luen sinulle kampanjaan 10.-14.2.2020. Tuolla viikolla maahanmuuttajat toteuttavat lukuhetkiä iäkkäille ja kehitysvammaisille ihmisille ympäri Suomea. Lukuhetkien aikana vanhus- ja vammaistyön yksiköissä luetaan selkokielistä kirjallisuutta ja uutisia.
Käynnissä on myös asiakastyytyväisyyskysely 17.1.2020 asti. Asiakastyytyväisyyskysely on postitettu tai annettu henkilökohtaisesti jokaisen asukkaamme omaiselle, jotta he voivat yhdessä asukkaamme kanssa antaa meille palautetta.
Mukavaa alkanutta vuotta kaikille!
23.12.2019

Rauhaisaa Joulua kaikille!

Me hoivakoti Ratinan henkilökunta ja asukkaat haluamme kiittää yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille Oikein Hyvää ja Rauhaisaa Joulua!
Näin joulunaikaan meillä kävi paljon vierailijoita leikkimässä, laulamassa ja laulattamassa. Kuvassa joulukuvaelma Ilomaa lapsi-ryhmän esittämänä.
26.11.2019

Ratinassa valmistaudutaan jouluun

Ensimmäinen adventti on jo ensi sunnuntaina ja siitä alkaen meillä Ratinassa on monenlaista jouluista musiikkituokiota.
3.12 meille tulevat psykologian opiskelijat laulamaan ja laulattamaan joululauluja
10.12 on seurakunnan musiikkivierailu klo 14.15 alkaen
14.12 Ilomaa kiinankielinen lapsiryhmä tulee esittämään jouluevankeliumin ja laulamaan lauluja klo 14 alkaen.
16.12 Seppo Kinnunen tulee laulamaan kanssamme kauneimmat joululaulut.
21.11.2019

Joulukuun tapahtumia Ratinassa

Tiistaina 3.12. klo 14 alkaen Psykologian opiskelijat tulevat laulamaan kanssamme joululauluja.
Lauantaina 14.12 klo 14 alkaen Ilomaa kiinankielinen lastenryhmä esittää lauluja ja jouluevankeliumin
Maanantaina 16.12. klo 15 alkaen Seppo Kinnusen johdolla laulamme kauneimpia joululauluja
Katso lisää