Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Ratina, Tampere

8

huhtikuu

2020

Pääsäiäisen odotusta poikkeusoloissa

Elämää ja pääsiäisen odotusta poikkeusoloissa.

Pääsiäisen odotusta poikkeusoloissa

Hoivakoti Ratinassa arki sujuu sutjakkaasti poikkeusoloista huolimatta.

Siivousta yksikössämme on tehostettu ja kaikki kosketuspinnat pyyhitään kaksi kertaa päivässä.

Tärkein oppi poikkeusoloissa on se, että huomaamme tehdä kaiken sen, minkä vain voimme ja tämä haastaa meidät ajattelemaan uusilla ja erilaisilla tavoilla. Yhdessä olemme pohtineet ja tehneet arkisiin toimiimme muutoksia: ruokailujen porrastuksia ja asukkaidemme ryhmittelemistä pienempiin ryhmiin, jossa toimii työvuorossaan oma hoitajaporukka. Suojainasiat ovat tärkeitä ja niiden eteen tehdään hartiavoimin töitä. Käytännön pienillä muutoksilla on toivottavasti isot vaikutukset ja tavoitteena meillä on, että voisimme ainakin minimoida tartuntojen määrää.

Kaikesta tästä huolimatta pääsiäistä olemme valmistelleet kotiimme koristeluin ja kuluneen viikon aurinkoisena päivänä laitoimme ulos ruukkuihin narsissit meitä ilahduttamaan.

Kiitos omaisille yhteydenotoista ja ymmärryksestä tässä tilanteessa. Toivomme, että pidätte yhteyttä läheisiinne puheluin ja videopuheluin.

Oikein mukavaa Pääsiäisen aikaa teille kaikille!

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Ratina, Tampere

17.3.2020

Kodissamme on vierailu kielto

Valtioneuvosto on päättänyt uusista toimenpiteistä koronaviruksen torjunnassa. Hoivakoti Ratinan toiminnassa tämä näkyy mm. siten, että ulkopuolisten vierailut on toistaiseksi kielletty.
Tapauskohtaisesti kuitenkin arvioidaan kriittisesti sairaiden oireettomat läheiset sekä saattohoidossa olevien läheiset.
Mikäli haluat vierailla kodissamme, ota yhteyttä etukäteen henkilökuntaan puhelimitse. Tiedotamme toiminnan muutoksista tarpeen mukaan.
Muistuttelen edelleen videopuheluiden mahdollisuudesta, jos haluatte läheisenne kanssa keskustella. Kotimme puhelinnumerot ovat:
050-4065751
050-4320351
050-4362185
050-4127189
Kiitos avustanne!
13.3.2020

Toivomme vierailujen välttämistä toistaiseksi

Haluamme varmistaa asukkaidemme ja henkilöstömme hyvinvoinnin ja turvallisuuden. Tämän vuoksi olemme pyytäneet vierailijoita välttämään toistaiseksi vierailuja kodissamme.
Koronavirusaltistusten määrän kasvaessa Suomessa, arvioimme jatkuvasti tilannetta asukkaidemme ja henkilöstömme hyvinvoinnin ja turvallisuuden kannalta. Tässä seuraamme tarkasti myös THL:n ohjeistusta. Haluamme kuitenkin turvata asukkaidemme ja henkilöstömme hyvinvoinnin ylimääräisillä varotoimenpiteillä, sillä osa asukkaista kuuluu korkeaan riskiryhmään. Tämän vuoksi olemme huolellisen harkinnan jälkeen päätyneet poikkeuksellisesti pyytämään vierailijoita välttämään toistaiseksi vierailuja kodeissamme.
Tiedostamme tilanteen hankaluuden ja harmillisuuden asukkaille. Jokaisella asukkaalla on oikeus ottaa vastaan haluamiaan vieraita, mutta toivomme että mahdollisuuksien mukaan asioita voitaisiin hoitaa esimerkiksi soitoilla tai videopuheluilla.
Henkilöstömme auttaa teitä kaikissa tilanteissa ja kysymyksissä ja myös minä olen apunanne vastaamassa kysymyksiin siitä, miten varmistamme hyvinvoinnin ja autamme yhteydenpidossa läheistenne kanssa.
Pahoittelemme asiaa ja toivomme ymmärrystä pyrkiessämme turvaamaan kaikkien asukkaiden sekä henkilöstön jäsenten hyvinvoinnin.
Kiitos avustasi!
20.1.2020

Kahvihetki

Viime viikolla joimme kakkukahvit yksikkömme sairaanhoitaja Hanna-Maijan ja lähihoitaja Kaisan kanssa haikein mielin, koska Hanna ja Kaisa, molemmat siirtyivät toiseen Esperin yksikköön palvelukeskus Kieloon töihin.
Vahvistusta saimme joukkoomme sairaanhoitaja Emmistä ja lähihoitaja Miisasta, jotka myös siirtyivät toisesta Esperin yksiköstä meille tänne Ratinaan töihin. Ison talon hyvät edut, kun elämäntilanteet muuttuu, voi töitä löytyä talon sisältä, mikä oiva esimerkki.