Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairaille ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla voi olla käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen ja palveluasumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Esperi Hoivakoti Riihelä tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille sekä muistisairaille Pöytyällä. Hoivakodissa on yhteensä 36 asukaspaikkaa, kahdessa erillisessä ryhmäkodissa. Ryhmäkoti Kuusela tarjoaa tehostettua palveluasumista ikääntyneille. Ryhmäkoti Koivula tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua ikääntyneille vammautuneille ja vammaisille, jotka tarvitsevat vamman tai sairauden vuoksi tukea arkeen. Vakituisen asumisen ohella hoivakoti tarjoaa asumispalvelua lyhytaikaiseen hoivan tarpeeseen.

Lämminhenkinen arki

Hoivakoti Riihelän toiminta-ajatuksena on tarjota kodikas ja turvallinen asuinympäristö ikäihmisille. Tavoitteena on tyytyväinen ja onnellinen vanhuus. Päämääränä on parantaa asukkaiden elämänlaatua sekä ylläpitää ja kehittää asukkaiden toimintakykyä. Jokaiselle asukkaalle nimetään omahoitaja, jonka johdolla yksilöllistä palvelu- ja hoitosuunnitelmaa toteutetaan. 

Hoivakoti Riihelässä toteutetaan kuntouttavaa työotetta. Asukkaat osallistuvat omien voimavarojensa mukaan hoivakodin arkiaskareisiin. Päivittäin asukkaille järjestetään omatoimisuutta tukevaa sekä mielekästä virkistystoimintaa. Virkistystoiminta voi olla korttien askartelua, sukkien kutomista tai muuta mielenkiintoista puuhaa. Kuntouttavaa työotetta harjoitetaan muun muassa yhteisten leivonta-, askartelu-, puutarhanhoito- sekä jumppahetkien parissa.

Turvallinen koti

Hoivakoti Riihelän avarat ja esteettömät tilat valmistuivat vuoden 2013 alussa. Riihelän laajennus otettiin käyttöön loppuvuodesta 2015. Jokaisen asukkaan käytössä on tilava huone, kylpyhuone, viihtyisät yhteistilat sekä saunaosasto. Hoivakodin sydän on tupakeittiö, jonka ympärillä asuinhuoneet sijaitsevat. Hoivakodin isolla piha-alueella ja puutarhassa on turvallista ulkoilla.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen. Veteraanit voivat hakea palveluun valtionkonttorin maksusitoumusta.