Hoivakoti Riihelä Esperi Pöytyä
Kuvagalleria

Esperi Hoivakoti Riihelä, Pöytyä

Koti ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Pitkäaikainen koti

Tarjoamme loppuelämän kodin elämäntilanteesta riippumatta. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Jokaisella asukkaalla on oma asunto, joka tarjoaa yksilöllisyyttä ja rauhaa, yhteistiloista löytyy seuraa ja ajanvietettä. Meillä pariskunnat voivat asua yhdessä, aivan kuten kotona.

Ympärivuorokautinen tehostettu palveluasuminen hoivakodissa on tarkoitettu fyysisesti toimintarajoitteisille tai muistisairauksia sairastaville ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista apua. Kevyt palveluasuminen sopii ikäihmiselle, joka tulee toimeen itsenäisesti. Hoivahenkilöstö on läsnä päiväsaikaan, auttamassa arjen askareissa ja järjestämässä asukkaille monipuolista virkistystoimintaa.

Lyhytaikaista asumista

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa, että ikäihminen tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan hoivakotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi leikkauksen tai sairaalahoidon jälkeen, omaishoitajan loman aikana tai kotitalon putkiremontin vuoksi. Asumisen kestosta ja hoivan määrästä sovitaan aina yksilöllisesti, asukkaan tarpeen mukaan.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asukas saa meillä yksilöllisen hoivan, hoidon ja kuntoutuksen. Jakson jälkeen asukas palaa kotiin. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla.

Palveluseteli käy

Kunnat voivat osallistua asukkaidensa palveluasumisen kustannuksiin palvelusetelillä, joka korvaa tehostetun palveluasumisen yhteydessä annettavaa hoitoa ja hoivaa. Vuokraa ja aterioita palveluseteli ei korvaa. Palveluseteli antaa asiakkaalle tai hänen läheisilleen mahdollisuuden itse päättää, miltä kunnan hyväksymältä yritykseltä palvelu hankitaan. Kunnilla on usein käytössä palveluseteli myös omaishoitajan vapaan aikaiseen lyhytaikaiseen asumiseen.

Palvelusetelin kattamat palvelut ja setelin arvo vaihtelevat kunnittain. Palvelusetelin saaminen edellyttää aina asiakkaan palvelutarpeen arviointia. Lisätietoa saat meiltä sekä kotikunnan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Lue lisää palvelusetelistä.

Hoivakoti tutuksi

Tervetuloa tutustumaan hoivakotiimme keskiviikkona klo 14. Jos haluat tietää lisää iltapäivän ohjelmasta, soita 050 341 6939 tai lähetä sähköpostia kirsi.kivimaki@esperi.fi.

Kodin kuulumisia

Esperi Hoivakoti Riihelä tarjoaa ympärivuorokautista hoivaa ja huolenpitoa ikäihmisille sekä muistisairaille Pöytyällä. Hoivakoti Riihelässä on yhteensä 38 asukaspaikkaa, kahdessa erillisessä ryhmäkodissa. Vakituisen asumisen ohella hoivakoti tarjoaa asumispalvelua lyhytaikaiseen hoivan tarpeeseen. Viihtyisä ympäristö ja uudet esteettömät tilat mahdollistavat turvallisen arjen. Hoivakoti Riihelä on toiminut vuodesta 2013 lähtien. Riihelä liittyi osaksi Esperi-konsernia alkuvuodesta 2015.

Lämminhenkinen arki

Hoivakoti Riihelän toiminta-ajatuksena on tarjota kodikas ja turvallinen asuinympäristö ikäihmisille. Tavoitteena on tyytyväinen ja onnellinen vanhuus. Päämääränä on parantaa asukkaiden elämänlaatua sekä ylläpitää ja kehittää asukkaiden toimintakykyä. Jokaiselle asukkaalle nimetään omahoitaja, jonka johdolla yksilöllistä palvelu- ja hoitosuunnitelmaa toteutetaan. 

Hoivakoti Riihelässä toteutetaan kuntouttavaa työotetta. Asukkaat osallistuvat omien voimavarojensa mukaan hoivakodin arkiaskareisiin. Päivittäin asukkaille järjestetään omatoimisuutta tukevaa sekä mielekästä virkistystoimintaa. Virkistystoiminta voi olla korttien askartelua, sukkien kutomista tai muuta mielenkiintoista puuhaa. Kuntouttavaa työotetta harjoitetaan muun muassa yhteisten leivonta-, askartelu-, puutarhanhoito- sekä jumppahetkien parissa.

Turvallinen koti

Hoivakoti Riihelän avarat ja esteettömät tilat valmistuivat vuoden 2013 alussa. Riihelän laajennus otettiin käyttöön loppuvuodesta 2015. Jokaisen asukkaan käytössä on tilava huone, kylpyhuone, viihtyisät yhteistilat sekä saunaosasto. Hoivakodin sydän on tupakeittiö, jonka ympärillä asuinhuoneet sijaitsevat. Hoivakodin isolla piha-alueella ja puutarhassa on turvallista ulkoilla.

Asukkaaksi voi tulla palvelusetelillä, kunnan ostopalveluasiakkaana tai itse maksaen. Veteraanit voivat hakea palveluun valtionkonttorin maksusitoumusta.