Esperi Hoivakoti Saarni, Lammi

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

15

syyskuu

2019

Loppukesän ja alkusyksun kuulumisia

Kesän jäädessä taaksemme on ihana nauttia luonnon raikkaudesta ja sateenropinasta. Hoivakotimme isot ikkunat mahdollistavat maalaismaiseman ihailemisen jokaiselle. Kauniina aamuna on ihan seurata päivän valkenemista ja juoda aamukahvit ikkunan äärellä. Vettä ja ukkostakin on riittänyt viime päivinä, mutta se ei meidän jengin menoa häiritse, sisälläkin on mukava puuhastella pikku puhteita.
Hoivakoti saarni Kauniit esineet

Elokuun aikana olemme taas touhuilleet kaikennäköisiä askareita. Pääkuvassa olevat asiat ja lukuisat muut vanhanajan esineet kirvoittivat monta mukavaa muistoa mieliin. Välillä täytyi kaivaa google esille, sillä niin hoitajat, kuin asukkaatkin olivat unohtaneet mitä joillakin esineillä on tehty.

Hoivakoti Saarni, Petra työntouhussa
Petra työntouhussa
Hoivakoti Saarni, karstat
Asukkaamme kokeilemassa karstaamista
Hoivakoti saarni, ukki
Rukkipyörän tutkimista

Vanhojen esineiden jatkui myös seuraavalla viikolla, Onerva- hoitajamme johdolla. Onervan kätköistä löytyi mitä erilaisimpia esineitä.

Hoivakoti Saarni, kahvi
Onervan aarteita

Yhden viikon teemaksi nostimme leipomisen. Asukkaidemme käsien läpi valmistui sämpylää, pullia sekä vispipuuroa itse kerätyistä viinimarjoista.

Hoivakoti saarni, pullat
Aika tasalaatuisia, vai mitä?

Kuvat kertovat enemmän, kuin tuhat sanaa, joten tähän loppuun kuvapläjäys mukavista muistoista elokuulta ja syyskuun alkupuolelta.

Hoivakoti Saarni, letti
Sorminäppäryyttä
Hoivakoti Saarni, pelihetki
Pelituokio
Hoivakoti Saarni, Kuntoilu
Sunnuntai- illan jumppaa yhdessä hoitajan kanssa
Hoivakoti Saarni, Lentopallo
Lentopallon EM-kisalähetykseen valmistautumista

Tunnelmallista syyskuuta, toivottaa Saarnin väki

 

31

heinäkuu

2019

HELTEINEN HEINÄKUU

Heinäkuu hemmotteli meitä antimillaan, eikä keleissäkään ollut valittamista. Taloomme kesäkuussa asennetut ilmalämpöpumput takasivat sen, että asukkailla sekä henkilökunnalla oli mukavat oltavat sisätiloissa. Vaikka kesäkuu oli täynnä ohjelmaa, ei sitä jäänyt puuttumaan heinäkuultakaan.
Hoivakoti saarni, Eino Leino

Heinäkuun viriketuokioissa olemme lukeneet runoja, keskustelleet yksinäisyydestä sekä siitä, kokevatko asukkaat yksinäisyyttä. Asukkaiden mielestä yksinäisyys oli vähäistä ja he kokivat, että hoitajista, omaisista sekä muista asukastovereista on mukavasti seuraa, jotta yksinäisyys ei käy raskaaksi. Viriketuokioiden teemoiksi pyrimme valitsemaan aiheita, jotka tiedämme asukkaille tutuiksi. Yllä oleva Eino Leinon runo Nocturne oli erään viriketuokion teema. Heinäkuussa olemme myös laulaneet tuttuja iskelmiä sekä reilusti virsiä pianon säestämänä. Tuttuihin kappaleisiin asukkaiden on helppo tulla mukaan.

Heinäkuu on kiireistä aikaa syntymäpäivien saralla. Täytekakkuja on leivottu jopa neljästi, jotta olemme päässeet juhlistamaan asukkaidemme merkkipäiviä.

Hoivakoti saarni, synttärikakku
Petra- hoitajan loihtima täydellinen syntymäpäiväkakku 92- vuotiaalle

Hoitajamme Petra on alkanut suunnittelemaan asukkaille vanhanajan nurkkausta. Nurkkaus etenee mukavaa vauhtia...

 

Hoivakoti saarni, vanhanajannurkkaus
Vanhan- ajan muistelunurkkaus
Hoivakoti saarni, vanhanajannurkkaus

Virpi pitämässä sodanaikaisella Amerikasta tuodulla gramofonilla asukkaille musiikkihetkeä. Tutkittu myös vanhoja valokuvia ja visailtu Tuntematon sotilas- pelin kuvakorttien avulla. Talossamme on taas vieraillut koiria. Valitettavasti ihanuuksista ei tallentunut yhtään kuvaa. Koirat viihtyvät mielellään asukkaidemme sylissä.

Hoivakoti saarni, musiikkihetki
Virpi ja Virpin isoäidin vanha gramofoni
Hoivakoti saarni, vanhanajannurkkaus
Gramofoni

Lisäksi olemme ulkoilleet marjoja poimien. Mansikkakuormakin pilkkoutui hyvin nopeasti pakastus kuntoon, kun asukkaamme pääsivät hommiin. Kyläyhdistys on myös käynyt vierailemassa Saarnissa.

Hoivakoti saarni, marjat
Marjapuuhissa
Hoivakoti saarni, pilkkomishommia
Lauantain puuhastelua... Taisipa muutama kadota parempiin suihkinkin...

Mukavaa kesän jatkoa kaikille toivottaa Saarnin väki!

28

kesäkuu

2019

Kesäkuun satoa

Kesäkuussa olemme kirjaimellisesti tuottaneet satoa. Kukat alkavat olla täydessä loistossa ja terassillä on ihana viettää päivää. Sisätiloissakin saamme nauttia kukkaloistosta, sillä kukkataiturimme Sari työstää viikottain uudet asetelmat sesongin kukista ruokapöytiimme. Kesäkuussa meillä on ollut vierailijoita erilaisista artisteista kanoihin!
Hoivakoti Saarni, tomaatit

Kesäkuu on ollut täynnä pientä ja vähän suurempaa juhlimista. Olemme saaneet juhlistaa talomme vanhinta sekä nuorinta asukasta ihanien mansikkakakkujen kera.

Hoivakoti Saarni, Kukka
Kukkaloistoa

Juhannuksen viettoon meidät viritteli hanuristi Mika Tuomi, joka soitteli haitarilla tunnettuja kipaleita valssista tangoon. Konsertti oli asukkaille erittäin mieluisa jaosa asukkaista intoutui laulamaan musiikin tahdissa kyyneleet silmissä. Musiikilla on iso vaikutus muistisairaan toimintakykyyn.

Hoivakoti Saarni, hanuristi
Hanuristi työssään

Juhannuksen tietämillä asukkaat työstivät hoitajan johdolla saunavihdat. Oi sitä tuoksua, kun juhannussaunassa löylyteltiin... Juhannusaattona tarjoilimme ihanaa kotitekoista peruna- ja sipulisalaattia sekä grillimakkaraa. Jälkiruoaksi tietenkin mansikkakermakakku.

Hoivakoti Saarni, Vihta
Asukas vihdanteossa

Loppukuusta saimme vielä nauttia Kaarina Aaltosen pianokonsertista. Ohjelmistoon kuului senioireille tuttuja, vanhoja virsiä ja kevyen musiikin kappaleita.

Lisäksi kyläyhdistys on vieraillut luonamme ahkeraan. Iso kiitos siitä heille, yhteiset lauluhetket ovat tärkeitä asukkaillemme. Seurakunnan pappi Sari Järä kävi toimittamassa ehtoollisen ennen juhannusta.

Hoivakoti Saarni, kukkien hoitoa
Kukkien hoitoa