Esperi Hoivakoti Saarni, Lammi

Kuulumisia
äitienpäiväruusu
22.5.2020

Vappua, äitienpäivää ja kevättä Saarnissa

Olemme taas kakutelleet ja herkutelleet oikein urakalla, koska eteen on osunut niin monta merkittävää päivää. Sormet syyhyten olemme laittaneet terassiamme kesäkuntoon. Säät ovat sallineet useana päivänä auringosta nauttimisen ja ulkoilun lähimaastossa. Meillä on täällä niin ihana maalaisidylli, jossa varmasti kaikkien mieli lepää. Alla olevassa kuvassa äitienpäiväruusumme ulos istutettuina.
Pääsiäistunnelmaa
14.4.2020

Kotimme kuulumisia pitkästä aikaa

Ulkona tulla tupruttelee sankka lumisade. Siitäkin huolimatta kevät on jo kurkistellut hoitokotimme ikkunoista ja ovista pieninä valonpilkahduksina. Vaikka hoitokotimme arki on muokkaantunut uudenlaiseksi vallitsevien olosuhteiden takia, ei toimintamme ja aktiviteettimme kuitenkaan ole pysähtynyt. Olemme joutuneet muokkaamaan arkeamme uudenlaiseksi, koska ulkopuolisia vierailijoita emme ole voineet ottaa vastaan liki kuukauteen.
1.1.2020

Joulunaikaa, lämpöä ja taikaa...

Joulunaika pyöräytettiin mukavasti käyntiin asukkaiden ja omaisten yhteisillä pikkujouluilla. Joulun teemaan sopivasta ohjelmasta ja hemmottelusta saimme nauttia koko joulun alusajan. Uusi vuosi on tervetullut, toivokaamme sen antavan yhtä mukavia päiviä ja lämmintä yhdessäoloa, kuin vuonna 2019. Vuoden ensimmäisenä päivänä (kuvassa) saimme nauttia ripauksen valosta ja lumisesta maisemasta.
7.11.2019

Askartelua, taikinaterapiaa sekä vanhusten viikon viettoa Saarnissa

Lokakuussa suomessa vietettiin maanlaajuista vanhustenviikkoa. Hoivakodilla vieraili Tuomasmessu- lauluryhmä sekä kyläyhdistys, joka järjesti erityistä ohjelmaa asukkaillemme. Lokakuun hartauteen liittyi ehtoollinen, jonka jokainen asukas halutessaan pääsi nauttimaan.
15.9.2019

Loppukesän ja alkusyksun kuulumisia

Kesän jäädessä taaksemme on ihana nauttia luonnon raikkaudesta ja sateenropinasta. Hoivakotimme isot ikkunat mahdollistavat maalaismaiseman ihailemisen jokaiselle. Kauniina aamuna on ihan seurata päivän valkenemista ja juoda aamukahvit ikkunan äärellä. Vettä ja ukkostakin on riittänyt viime päivinä, mutta se ei meidän jengin menoa häiritse, sisälläkin on mukava puuhastella pikku puhteita.
31.7.2019

HELTEINEN HEINÄKUU

Heinäkuu hemmotteli meitä antimillaan, eikä keleissäkään ollut valittamista. Taloomme kesäkuussa asennetut ilmalämpöpumput takasivat sen, että asukkailla sekä henkilökunnalla oli mukavat oltavat sisätiloissa. Vaikka kesäkuu oli täynnä ohjelmaa, ei sitä jäänyt puuttumaan heinäkuultakaan.
28.6.2019

Kesäkuun satoa

Kesäkuussa olemme kirjaimellisesti tuottaneet satoa. Kukat alkavat olla täydessä loistossa ja terassillä on ihana viettää päivää. Sisätiloissakin saamme nauttia kukkaloistosta, sillä kukkataiturimme Sari työstää viikottain uudet asetelmat sesongin kukista ruokapöytiimme. Kesäkuussa meillä on ollut vierailijoita erilaisista artisteista kanoihin!
1.5.2019

KEVÄÄN MERKKEJÄ ILMASSA

Huhtikuun aikana on ollut aistittavissa keväisiä tunnelmia runsain mitoin. Näistä hetkistä ja ulkoa tulvivasta valosta olemme nauttineet Saarnissa täysin rinnoin. Olemme ulkoilleet maisemia ihaillen. Terassikin on siivottu kesäkuntoon, kesäkukkia odotellessa... Innokkaimmat auringosta nauttijat ovat kahvitelleet terassilla lämpimän päivän yllättäessä.
6.2.2019

Pullan tuoksua.

Innokkaita leipureita löytyy niin naisista kuin miehistä.
17.1.2019

Hemmotteluiltapäivä

Luminen ja viimainen iltapäivä ei mahdollistanut ulkoilua, joten hemmottelimme halukkaita asukkaita käsihoidolla...
Katso lisää