Esperi Hoivakoti Santaholma, Haukipudas

Kuulumisia
Piparit tuloillaan.
16.11.2020

Joulun tuoksua taloon

Illat pimenevät ja ilma ulkona on ollut sateinen ja synkkä. Päätimmepä siis 11.11 piristää päiväämme piparin- ja sämpylän leivonnalla! Mikäpä piristäisi paremmin kuin itse tehdyt jouluntuoksuiset tuoreet piparit ja sämpylät! Mukana leipomassa olikin useita käsipareja ja saattoihan taustalla kuulua myös joululaulantaa. Jouluvalmisteluja on aloitettu myös pikkuhiljaa askartelujen merkeissä.
santaholma ruska
2.10.2020

Vie Vanhus Ulos

Olemme Santaholmassa osallistuneet innokkaasti Vie Vanhus Ulos - kampanjaan. Asukkaat ovat ulkoilleet hoitajien, opiskelijoiden, omaisten ja koululaisten kanssa. Voitimme jopa kampanjan arvonnassa kaksi istuinalustaa. Yhtenä päivänä lähikoulun 8.luokkalaiset kävivät tapaamassa asukkaita kouluprojektinsa tiimoilta, he olivat suunnitelleet mukavaa tekemistä hoivakodin piha-alueella, tietenkin turvallisuusohjeet huomioiden.
Santaholma marjat
15.9.2020

Muutoksia vierailukäytäntöihin

Esperi suosittelee edelleen tapaamisia ensisijaisesti ulkona tai erillisessä tapaamistilassa. Valvira on julkaisut 2.9.2020 ohjeen liittyen perusoikeuksien huomioimiseen palveluissa koronan aikana. Ohjeen taustalla on eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen päätöksessään (EOAK/3232/2020) tekemä arviointi rajoitusten oikeudellisista perusteista koronaepidemian aikana. Mahdollistamme Hoivakoti Santaholmassa, ohjeen mukaan 2 tunnin sisävierailut asukashuoneissa, omaisten toivomina aikoina, myös ilta-ja viikonloppuaikoihin. Vierailuista sovitaan yksikön kanssa etukäteen soittamalla hoitajien puhelimeen (046 922 6293). Vierailijoiden tulee käyttää kertakäyttöistä suunenäsuojusta koko vierailun ajan. Vierailulle voi tulla vain oireettomana. Mikäli vierailija on matkustanut alle kaksi viikkoa sitten riskimaissa, on ehdottomasti kiellettyä tavata sekä sisällä että ulkona asukasta tai henkilökuntaa (vieras on karanteenissa tai omaehtoisessa karanteenissa). Poikkeuksena on ainoastaan erityistilanteet, kuten saattohoito, joka sovitaan yksikön esimiehen kanssa erikseen. Vierailujen rajoituksia voi muokata tilanteen mukaan paikallisten tai alueellisten infektioasiantuntijoiden kanssa neuvotellen. Rajoituksia on tarpeen lisätä uudelleen, jos toimintayksikössä ilmenee koronavirustartunta, epäily tartunnasta tai tartuntojen määrä alueella kääntyy nousuun.
4.9.2020

Pullapäivä

Oi, mikä ihana tuoksu! Täällähän on leivottu pullaa!
7.8.2020

Vierailukäytännöt kodissamme

Tiedote 6.8.2020Hyvät asukkaiden omaiset ja vierailijat,

Koronatartuntojen määrä on valtakunnallisesti jälleen lisääntymässä. Turvataksemme asukkaamme sekä henkilöstömme, joudumme toistaiseksi tiukentamaan vierailukäytäntöjä.

Vierailujen onnistumiseksi toivomme Teidän huomioivan seuraavat asiat:

Suosittelemme edelleen, että tapaamiset järjestetään ulkona tai erillisessä tapaamistilassa.
Sisälle yksikköön voi tulla vain erikseen yksikön kanssa sovittuna ajankohtana. Mikäli ette ole sopinut vierailuajasta yksikön kanssa, emme valitettavasti voi ottaa vierailijoita sisätiloihin.
Kaikissa tapaamisissa, sekä sisällä että ulkona, vierailijan on käytettävä suu-nenäsuojusta.
Vierailija on varustautunut suu-nenäsuojalla jo tullessaan vierailulle.
Suu-nenäsuojusta ei saa ottaa pois kasvoilta vierailun aikana.
Tapaamisissa saa olla läsnä 1-2 vierailijaa kerrallaan.
Vierailijoiden tulee olla ehdottomasti oireettomia.
Vierailijat huolehtivat hyvästä käsihygieniasta
Vierailijat pitävät 1-2 metrin turvavälin muihin asukkaisiin sekä henkilökuntaan.   
Toivomme kaikkien vierailijoiden kantavan yhteisesti vastuun asukkaidemme sekä henkilökuntamme hyvinvoinnin takaamiseksi.

Tervetuloa vierailemaan meillä turvallisesti!

Yhteistyöterveisin,

Eeva Ketola
Santaholma treffibussi
2.7.2020

Juttutupa

Eilen meillä kävi Esperin Juttutupa! Treffibussin tila on erotettu läpinäkyvällä väliseinällä, jotta suojaimia ei tarvitse pukea vaan kasvot voivat näkyä. Tartuntariskin minimoimiseksi treffibussin ilmanvaihto on suunniteltu huolellisesti. Juttutuvan treffikalenteri oli täyteen varattu, mikä kertoo siitä että tällaista palvelua on todella odotettu.
Santaholma pitsa
27.4.2020

Pitsaperjantai ja muuta mukavaa

Poikkeusoloista huolimatta pyrimme järjestämään mukavaa aktiviteettia asukkaille täällä Hoivakoti Santaholmassa. Viime perjantaina järjestimme pitsaperjantain ja tilasimme läheisestä Kotipizzasta vinon pinon, tai oikeastaan neljä pinoa pitsoja.

Olemme myös nauttineet kauniista pianomusiikista, mitä taitavat hoitajamme ovat meille soittaneet. Elävä musiikki ja tutut laulut saavat aivan uuden loisteen asukkaiden silmiin.

Omaisiin on pidetty yhteyttä puhelimitse, videopuheluilla, kirjeillä, korteilla ja herkkupaketeilla. Etenkin herkkupaketit ovat olleet asukkaille mieluisia. Myös ikkunan takana on käyty vilkuttelemassa, jotta näkee edes pienen vilauksen läheisestään.
8.4.2020

Kirje omaisille

Me täällä Esperi Hoivakoti Santaholmassa pyrimme poikkeavasta tilanteesta huolimatta jatkamaan arkeamme mahdollisimman normaalisti. Yhteydenpitoa omaisiin on toteutettu soittamalla sekä ihan tavallisia puheluita, että videopuheluita. Mikäli haluat puhua läheisesi kanssa videopuhelun, ota yhteys hoitajiin ja voimme sopia yhdessä sopivan ajan puhelulle.

Viriketoimintaa meillä on edelleen päivittäin, olemme muun muassa pelanneet bingoa, pitäneet musiikkituokioita ja lukeneet sanomalehtiä. Halukkaat ovat päässeet myös ulkoilemaan hoitajan seurassa. Pääsiäinen on tulossa, ja olemmekin laittaneet rairuohoa kasvamaan. Kovasti myös odottelemme, että pääsemme pyhinä mämmiä maistelemaan.

Omaisille haluamme esittää kiitoksen kärsivällisyydestä ja toivomme kaikille jaksamista tässä vaikeassa tilanteessa! Toivotaan, että pian taas nähdään!
12.3.2020

Asukastiedote 12.3.2020

Toivomme vierailujen välttämistä toistaiseksi

Haluamme varmistaa asukkaidemme ja henkilöstömme hyvinvoinnin ja turvallisuuden. Tämän vuoksi olemme pyytäneet vierailijoita välttämään toistaiseksi vierailuja kodissamme.

Koronavirusaltistusten määrän kasvaessa Suomessa, arvioimme jatkuvasti tilannetta asukkaidemme ja henkilöstömme hyvinvoinnin ja turvallisuuden kannalta. Tässä seuraamme tarkasti myös THL:n ohjeistusta. Haluamme kuitenkin turvata asukkaidemme ja henkilöstömme hyvinvoinnin ylimääräisillä varotoimenpiteillä, sillä osa asukkaista kuuluu korkeaan riskiryhmään. Tämän vuoksi olemme huolellisen harkinnan jälkeen päätyneet poikkeuksellisesti pyytämään vierailijoita välttämään toistaiseksi vierailuja kodeissamme.

Tiedostamme tilanteen hankaluuden ja harmillisuuden asukkaille. Jokaisella asukkaalla on oikeus ottaa vastaan haluamiaan vieraita, mutta toivomme että mahdollisuuksien mukaan asioita voitaisiin hoitaa esimerkiksi soitoilla tai videopuheluilla.

Henkilöstömme auttaa teitä kaikissa tilanteissa ja kysymyksissä ja myös minä olen apunanne vastaamassa kysymyksiin siitä, miten varmistamme hyvinvoinnin ja autamme yhteydenpidossa läheistenne kanssa.

Pahoittelemme asiaa ja toivomme ymmärrystä pyrkiessämme turvaamaan kaikkien asukkaiden sekä henkilöstön jäsenten hyvinvoinnin.

Kiitos avustasi!
6.3.2020

Herkutteluhetkiä

Helmikuun ajan meillä oli keittiöllä työharjoittelussa kokkiopiskelija. Kyllä meillä oli suut makiana, kun yhdessä koossa asukkaiden, hoitajien ja kokkiopiskelijan kanssa leivoimme useaan otteeseen. Oli pullanleivontaa, kääretorttua, marjapiirakkaa, erilaisia pirtelöitä ja hedelmäsalaattia. Opiskelijat tuovat mukanaan mukavaa piristystä arkeemme.
3.2.2020

Miehet lumitöissä

Lähes koko tammikuun olemme odotelleet niin sanotun OIKEAN talven tulemista. Harmissamme olemme katselleet ikkunasta ulos kun piha on peilijäällä, taivaalta tulee vettä ja ilma on harmaa. Kyllä on Santaholman väki ollut innoissaan, kun vihdoin on saatu kunnolla lunta tänne Oulun seudullekin. Pääsipä miehet oikein urakkahommiin viikonloppuna, kun takapihaa kolattiin puhtaaksi lumesta.
1.1.2020

Hyvää uutta vuotta!

"Mietin elettyä elämää,
nyt kun vaihtuu vuosi tää.
Hyviä hetkiä vuodessa tässä,
toisinaan kyynel kimmeltämässä.
Elämän raanua kutoessamme,
raitojen väriä valitessamme,
kirkkaat värit, ilon juovat,
tummat raidat osansa tuovat."

-tuntematon
2.12.2019

Jouluun valmistautumista

Valmistaudumme jouluun Santaholman hoivakodissa koristelemalla tiloja joulukoristeilla. Viikonloppuna pystytimme joulukuusen ruokasalin nurkkaan ja olemme laittaneet jouluvaloja ikkunoihin. Ihana opiskelijamme tekee ruokasalin ikkunaan meille kauniin taideteoksen jota saamme ihailla koko joulun ajan. Huomenna tiistaina 3.12. vietämme puurojuhlaa ja omaisteniltaa mukavan yhdessäolon ja lauluesitysten merkeissä. Perinteisesti tarjolla on myös riisipuuroa ja torttukahvit.
Katso lisää