Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

20

maaliskuu

2023

Hyvä ruoka - parempi mieli

Meillä Sigridissä panostetaan asukkaiden ravitsemukseen tarjoamalla monipuolista ja terveellistä ruokaa päivittäin, koska ruokavalion hyvä laatu kokonaisuudessaan on tärkeä ikääntyneen hyvinvoinnin kannalta. Kysymme asukkailtamme säännöllisesti asukaskokouksissa mikä on heidän lempiruokansa – suosikkeja ovat tutut kotiruuat.

Hoivakoti Sigrid Siuntio hyvä ruoka 2

Ikääntyneiden ravitsemus on tiiviisti yhteydessä toimintakykyyn ja elämänlaatuun. Hyvä ravitsemustila tukee aivoterveyttä, toimintakykyä ja nopeuttaa sairauksista toipumista. 

Hoivakoti Sigrid Siuntio hyvä ruoka 3

Saamme jatkuvasti uutta, tutkittua tietoa ravitsemuksesta, jonka vuoksi ravintosuositukset muuttuvat uuden tiedon valossa ja vaihtelevat eri ikäryhmien kesken. Ikäihmisten tulisi kiinnittää entistä enemmän huomiota monipuoliseen ravintoon. Ikääntyessä ongelmaksi voi muodostua laihtuminen ruokahalun vähetessä ja aineenvaihdunnan hidastuessa. Myös vitamiinien saantiin on kiinnitettävä huomiota. Ikääntyessä tarvitaan enemmän proteiineja, jolla saadaan pidettyä lihaskatoa pienempänä. 

Olemme Sigridissä alkaneet valmistaa "voileipäkakkua" asukkaille jotka eivät enää voi syödä leipää. Maku on tuttu, moni meistä pitää voikkareista, mutta sosemaisena helpommin syöä vaikka hampaita ei enää olisi. 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio valikoima
15.5.2023

Vapaus tehdä valintoja

Keskiviikkona saimme seurata kun asukkaat saivat tehdä omaa elämää koskevia päätöksiä.
Hoivakoti Sigrid Siuntio päiväkodin lapset
1.5.2023

Pieniä vieraita

Saimme vieraaksi ryhmän läheisestä päiväkodista ilahduttamaan asukkaiden päivää.