Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

18

heinäkuu

2022

Ikääntyneiden ravitsemus

Ikääntyneiden ravitsemussuositukset eroavat terveen työikäisen suosituksista.
Hoivakoti Sigrid Siuntio ravitsemus

Ravitsemuksella on iso merkitys ikääntyneen terveyden, toimintakyvyn ja elämänlaadun tukemisessa. Ikääntymisen myötä energiankulutus pienenee liikunnan vähetessä ja lihasmassa pienetessä. Usein myös  syödyn ruoan määrä vähenee, jolloin proteiinin, vitamiinien ja kivennäisaineiden saanti voi jäädä niiden tarvetta pienemmäksi. Ikääntyneen tuleekin saada energiaa kulutustaan vastaavasti, tarve on yksilöllinen. Ikääntyessä ruokahalu saattaa heiketä ja ruuan ulkonäön merkitys korostuu. Ruokavalion tulee olla monipuolinen, maukas, värikäs ja sisältää runsaasti proteiineja sekä sisältää riittävästi rasvoja. Suolaakin tarvitaan, mutta kohtuudella. Riittävän D-vitamiinin saannin turvaamiseksi 75 vuoden iästä lähtien suositellaan D-vitamiinilisää 20 mikrogrammaa vuorokaudessa ympäri vuoden. Pienempi annos (10 mikrogrammaa/vrk) D-vitamiinilisää voi riittää, jos käyttää säännöllisesti ja paljon D-vitaminoituja maitovalmisteita, rasvalevitteitä ja/tai kalaa. Sairastuessa hyväkuntoisesta ikääntyneestä kehittyy nopeasti vajaaravitsemuksen riskipotilas.

Aromicompass toimittaa hoivakodin ateriat huolehtien ikääntyneiden ravitsemuksesta suositusten mukaisesti. Ruokalistoihin pääset halutessasi tutustumaan https://aromimenu.cgisaas.fi/CompassGroupAromieMenus/FI/Default/tervetuloa/KotiateriatHoivakodit/Restaurant.aspx

 

Hoivakodin henkilökunta toteuttaa asukkaiden (ja henkilöstönkin) toiveita ja iltapäivän kahville valmistuu esim mokkapaloja.
Hoivakoti Sigrid Siuntio herkkuja

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio joulun lahjat
29.12.2022

Kuvasatoa joulun ajalta

Joskus kuvat kertovat enemmän kun sanat. Joulun alla vietimme asukkaiden kanssa puurojuhlan ja jouluaaton ohjelma oli perinteinen.