Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio
18
heinäkuu
2022
Ikääntyneiden ravitsemus

Ravitsemuksella on iso merkitys ikääntyneen terveyden, toimintakyvyn ja elämänlaadun tukemisessa. Ikääntymisen myötä energiankulutus pienenee liikunnan vähetessä ja lihasmassa pienetessä. Usein myös syödyn ruoan määrä vähenee, jolloin proteiinin, vitamiinien ja kivennäisaineiden saanti voi jäädä niiden tarvetta pienemmäksi. Ikääntyneen tuleekin saada energiaa kulutustaan vastaavasti, tarve on yksilöllinen. Ikääntyessä ruokahalu saattaa heiketä ja ruuan ulkonäön merkitys korostuu. Ruokavalion tulee olla monipuolinen, maukas, värikäs ja sisältää runsaasti proteiineja sekä sisältää riittävästi rasvoja. Suolaakin tarvitaan, mutta kohtuudella. Riittävän D-vitamiinin saannin turvaamiseksi 75 vuoden iästä lähtien suositellaan D-vitamiinilisää 20 mikrogrammaa vuorokaudessa ympäri vuoden. Pienempi annos (10 mikrogrammaa/vrk) D-vitamiinilisää voi riittää, jos käyttää säännöllisesti ja paljon D-vitaminoituja maitovalmisteita, rasvalevitteitä ja/tai kalaa. Sairastuessa hyväkuntoisesta ikääntyneestä kehittyy nopeasti vajaaravitsemuksen riskipotilas.
Aromicompass toimittaa hoivakodin ateriat huolehtien ikääntyneiden ravitsemuksesta suositusten mukaisesti. Ruokalistoihin pääset halutessasi tutustumaan https://aromimenu.cgisaas.fi/CompassGroupAromieMenus/FI/Default/tervetuloa/KotiateriatHoivakodit/Restaurant.aspx
