Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

27

joulukuu

2020

J O U L U

Hoivakoti Sigridissä vietimme rauhallisen ja ihanan jouluaaton.
Poikkeusoloista huolimatta saimme silti nauttia erityisen joulun.
joulu

Jouluaatto aamun aloitimme asukkaiden kanssa valitsemalla heille päivänasun oman maun mukaan, osa halusi juhlavampaa päälle ja osa tykkäsi olla rennommin. Hiuksia kiharrettiin, partoja ajettiin ja jokanen sai haluamallaan tavalla juhlia joulua.
Joulun vietto onkin omien perinteiden ja tapojen aikaa. Se on myös täällä Sigridissä tärkeää, että asukkaat saavat viettää juhlapäiviä niinkuin ovat tottuneet ja jos jouluun kuuluu rennompi oleminen tai juhlava asu niin se myös mahdollistuu meillä.

joulu
joulu

Lounaalla tarjottiin riisipuuroa ja rusinakiisseliä, jälkiruokana luumurahkaa. Asukkaista osa lähtivät pienellä päivälevolle keräämään voimia illan joulun viettoa varten.

Joulusauna laitettiin päälle jo päivällä ja sinne saivat halukkaat mennä vihtojen kera saunomaan. Sauna olikin lämpimänä pitkälle iltaan joten jokaisella taattiin rauhallinen saunominen turvallisesti poikkeusolojen tapaan. 

Jouluelokuvat pyörivät päivän mittaan televisiosta ja niiden pariin sai kaikki jotka halusivat rauhoittua.

Saunomisen lomassa oli päiväkahvien aika jolloin tarjolla oli kahvin lisäksi glögiä, torttuja, pipareita ja paaaaljon suklaata.
Voisikin sanoa, että tänä vuonna suklaata oli niin paljon, että sitä jäi vielä joulupäiväksi ja tapaninpäiväksi popsittavaksi.

Joulusaunan jälkeen asukkaista moni halusikin jo laittaa rennompaa oloasua päälle ja nauttia niin loppupäivän.

joulu
joulu
joulu

 Sitten olikin jo itse jouluruuan aika. Voisi sanoa, että tätä oli odotettu. 
Osalla päivän kohokohta olikin kauan odotettu jouluruokailu.
Jouluateriana oli kinkkua, kinkkukastiketta, porkkanalaatikkoa, imelletyä perunalaatikkoa, lanttulaatikkoa, perunaa, rosollia, silliä ja maksapasteijaa.
Asukkaat olivat tyytyväisiä ja iloisia ruokatarjoilusta.

joulu
joulu

Ruokailun jälkeen olikin aika asukkaiden muistamiselle.
Jokainen asukkaista olikin ollut selvästi tänä vuonna kiltti koska joulupukki oli muistanut jokaista lahjalla. Sitä iloa ja riemua kun paketteja alettiin jakamaan ja jokainen sai omansa.

Asukkaat olivat iloisia ja kiitollisia, että heitäkin oltiin muistettu näin jouluna. Tottakai, aina muistaminen ja lahjan saaminen tuntuu kivalta.

Joululahjojen avauksien lomassa soi joululaulut ja herkkuja oli vielä tarjolla niille joille jouluaterian jäljiltä maistui.

joulu
joulu
joulu
joulu

 Illalla vielä asukkaitamme viihdytti työntekijämme soittamalla pienoa.

joulu

Yövuoron saapuessa töihin talo olikin hiljainen ja moni oli pitkän päivän päätteeksi jo syvässä unessa.
Osa vielä hereillä olleista kertoi päivän kulkua, miten kiva joulu oli ollut, minkälaisia lahjoja olivat saaneet ja kuinka päivästä oli nauttinut.
Perhettä ja omaisia oli myös ikävä näin joulun aikaan.

Joulu on nyt takanapäin ja meidän väki suuntaa kohti uutta vuotta.
Toivotaankin, että siitä tulisi erittäin hyvä sellainen.

Toivottavasti jokaisella oli ihana joulu! 

joulu

 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio joulun lahjat
29.12.2022

Kuvasatoa joulun ajalta

Joskus kuvat kertovat enemmän kun sanat. Joulun alla vietimme asukkaiden kanssa puurojuhlan ja jouluaaton ohjelma oli perinteinen.