Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

5

joulukuu

2022

Joulua kohti

Hoivakotia on alettu valmistella jouluiseksi ja joulunajan ohjelma alkaa varmistua.
Hoivakoti Sigrid Siuntio Tanjan avuilla

Ensimmäisiä jouluvaloja on asennettu sisälle ja ulos. Asukkaat ovat osallistuneet halutessaan, osa sivusta seuraten ja hyviä ohjeita antaen. Saimme asukkaalta palautteen, jossa hän toivoi pääsevänsä toistekkin auttamaan hyödyllisissä tehtävissä. 

Hoivakoti Sigrid Siuntio joulun valmistelua

Osa koristeista tehdään tänäkin jouluna itse. Perinteitä kunnioittaen teemme punaisesta kartongista lisää joulutonttuja. Uutena päätimme testata soodataikinasta tehtäviä koristeita. Asukkaat olivat ihmeissään kun tätä taikinaa ei saanutkaan maistaa, oikeiden pipareiden aika tulee vielä. 

Hoivakoti Sigrid Siuntio taidot on tallella

 

Hoivakoti Sigrid Siuntio taidot tallella

Joulukuussa tapahtuu:

28.11 Vox-kuoro

6.12 itsenäisyyspäivä, tarjolla brunssi

9.12 leivotaan pipareita ja torttuja

12.12 Vox- kuoro

15.12 jouluista musiikkiia haitarin säestämänä

19.12 päiväkodin lapset vierailee

20.12 asukkaiden puurojuhla

23.12 joulusauna

 

Hoivakoti Sigrid Siuntio muotit
Soodataikinan ohje
4 dl ruokasoodaa
2 dl maissitärkkelystä
2½ dl vettä

1. Mittaa kaikki raaka-aineet (paitsi tuoksu/väri) paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä koko aika sekoitellen, kunnes taikina alkaa selvästi paksuuntumaan. Älä anna mennä liian kuivaksi, että taikinaa on helppo käsitellä.

2. Taikinan kiinteydyttyä, siirrä taikina lämmönkestävään kulhoon ja lisää kulhon päälle kostea liina. Anna taikinan jäähtyä hetki ja sitten voit alkaa muotoilemaan ja kaulimaan sitä leivinpaperin päällä. Jos tuntuu, että taikina jää kiinni leivinpaperiin, voit käyttää jauhotuksessa maissitärkkelystä.

3. Voit painaa kaulitun taikinan pintaan kuvioita esimerkiksi laseilla tai kuviokaulimilla. Leikkaa sitten kaulitusta taikinasta kuvioita haluamallasi piparimuotilla (muista tehdä reiät, mistä saat pudotettua narut). Nosta toisen leivinpaperin päälle kuivumaan vähintään seuraavaan päivään. Kun et käytä taikinaa, pidä se aina kostealla liinalla peitettynä.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio joulun lahjat
29.12.2022

Kuvasatoa joulun ajalta

Joskus kuvat kertovat enemmän kun sanat. Joulun alla vietimme asukkaiden kanssa puurojuhlan ja jouluaaton ohjelma oli perinteinen.