Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

23

joulukuu

2020

Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella

Esperi Hoivakoti Sigridissä joulu valmistelut ovat hoidettu ja nyt odotetaan vain aatto saapuvaksi.
joulukuusi
joulukuusi

Sigridin väki alkaa olla viimeisiä jouluvalmisteluita vaille valmiita vastaanottamaan aatto, sekä joulurauhan.

Viikkoa ennen joulua saapui vihdoin meille Sigridiinkin joulukuusi. Olimme sopineet asukkaiden kanssa, että kaikki halukkaat saavat tulla mukaan koristelemaan kuusi.

Laitoimme jälleen meidän oman joululaulu soittolistan soimaan ja aloimme ahertamaan joulu kuusta meidän näköiseksi.
Yksi asukkaista kertoi, että ensimmäistä kertaa itse on mukana koristelemassa joulukuusta. Osa halusivat vain katsella vierestä hoitajien, sekä asukkaiden koristelua ja joululauluja.

joulukuusi
joulukuusi
joulukuusi

Joulukuusi tuokin ihanaa joulun tunnelmaa taloon ja muutama asukas kertoikin, että heti tuli jouluinen olo kun kuusi saapui koristamaan.

Asukkaat kertoivatkin minkälaisia kuusia heidän kodeissaan on ollut.
Taas sai huomata, että tapoja ja perinteitä tästä talosta löytyy yhtä paljon kuin asukkaitakin.

"Meille tuotiin kuusi aatto aamuna kotiin, se kaadettiin lähi metsästä ja tuotiin pulkalla. Kuusen sai aamulla koristella lapset."
"Meidän kotona oli tekokuusi, läheisen allergian vuoksi. Kuusi oli monta viikkoa ennen joulua jo laitettu paikoilleen ja tykkäsimme runsaasti koristella sen."
"Kuusi koristeltiin ensimmäisenä adventtipäivänä. Rakastin kuusessa olevien valojen tuomaa tunnelmaa. En olisi oikein halunnut ikinä luopua joulukuusesta."

joulukuusi
joulukuusi

 

Jatkoimme myös joulukoristeiden askartelua ja saimmekin ruokapöytiä koristamaan asukkaiden tekemiä pieniä tonttuja lumisessa maisemassa.

Joulun aika on siitä kivaa, että joulukoristeiden suhteen vain taivas on rajana. Eikä jouluun liittyviä koristeita oikein voikkaan olla liikaa!

joulukuusi

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio vaalit 2023
27.3.2023

Äänestys

Asukkailla oli mahdollisuus äänestää ennakkoon vaaleissa perjantaina 24.3.
Hoivakoti Sigrid Siuntio hyvä ruoka 2
20.3.2023

Hyvä ruoka - parempi mieli

Meillä Sigridissä panostetaan asukkaiden ravitsemukseen tarjoamalla monipuolista ja terveellistä ruokaa päivittäin, koska ruokavalion hyvä laatu kokonaisuudessaan on tärkeä ikääntyneen hyvinvoinnin kannalta. Kysymme asukkailtamme säännöllisesti asukaskokouksissa mikä on heidän lempiruokansa – suosikkeja ovat tutut kotiruuat.

Hoivakoti Sigrid Siuntio koirakamu
6.3.2023

Lemmikit

Kodissamme vierailee usein monen moisia ihania arjen piristäjiä – erityisesti karvaturreja! Asukkaitamme oli viime viikolla viihdyttämässä mm ihanat Köpö ja Leo-koira. Molemmat ovat hyvin ihmisläheisiä koiria, jotka rakastavat huomiota ja rapsutuksia sekä makupaloja.
Hoivakoti Sigrid Siuntio pakkaspäivän musiikkia
27.2.2023

Pakkaspäivien iloja

Viime viikon pakkaspäivinä oli mukavaa ohjelmaa lämpimissä sisätiloissa.