Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

3

toukokuu

2021

Koirat

Esperi hoivakoti Sigridissä ollaan totuttu arkeen yhdessä koirien kanssa.
koira

Muutama viikko sitten vietettiin koirien päivää joten sanomattakin selvää, että teksti piti omistaan talossamme vieraileville ihanille ja rakkaille koirille.

Tutkitustikin on todettu, että koira parantamaa mielialaa ja me pystymmekin todistamaan kokemuksella saman asian. Koirien vierailut saavat meillä hoivakoti Sigridissä hymyt huulille ja asukkaat iloisiksi.

koira
Eläimen seura kasvattaa esimerkiksi dopamiinin, beeta-endorfiinien ja oksitosiinin eritystä verenkiertoon. Sen ansiosta koira lievittää tehokkaasti masennusta ja poistaa yksinäisyyden tunnetta. Dementiapotilaiden hoidossa on huomattu, että eläimen läsnäolo rauhoittaa ahdistuneita potilaita.

 Meillä huomaan, että koirien saapuminen taloon on päivän kohokohta aina. Jos sattuu käymään niin huono tuuri ettei useampaan päivään ole karvakuonoja saapunut ilahduttamaan asukkaitamme niin he alkavat kyllä heti kyselemään niiden perään.

koira
koira

Sigridissä vierailevat koirat ovatkin jo tottuneet olemaan siliteltävinä, osa tulee syliin, sekä on asukkaiden höpöttely kavereina eli toimivat oivana terapiana. Usein myös koirien vierailut vilkastuttavat yhteisiä keskusteluja omasta historiasta eläinten kanssa. Kenellä ollut koiria, kenellä kissoja, ketä olisi aina halunnut koiraa muttei sitä koskaan saanut yms.

On myös tullut vastaan tilanne kun asukas on ennen pelännyt koiraa mutta täällä meillä on alkanut pikku hiljaa tottumaan ja sitten alkanut pitämään koirista. Meillä vierailevat "terapia" koirat ovatkin niin suloisia ja kilttejä, että heistä on moneksi. :)

koira
koira
koira

Olemme kiitollisia jokaisesta hoivakotimme vierailevasta koirasta :)

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio valikoima
15.5.2023

Vapaus tehdä valintoja

Keskiviikkona saimme seurata kun asukkaat saivat tehdä omaa elämää koskevia päätöksiä.
Hoivakoti Sigrid Siuntio päiväkodin lapset
1.5.2023

Pieniä vieraita

Saimme vieraaksi ryhmän läheisestä päiväkodista ilahduttamaan asukkaiden päivää.