Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

20

marraskuu

2020

Lasten oikeuksien päivä

Lasten oikeuksien päivän kunniaksi vietettiin hyviä keskustelu hetkiä ennen päiväkahvia Sigridin asukkaiden kanssa.
lastenoikeus

20.11 päivänä vietetään kansainvälistä lastenoikeuksien päivää joten myös Sigridissä asukkaiden kanssa muistelimme asukkaiden lapsuutta sekä aikaa jolloin he saivat omia lapsiaan. Jutussa olevat kuvat ja tekstit eivät suoraan liity toisiinsa.

Oma lapsuus tuo monelle erilaisia muistoja ja tarinoista onkin hieno huomata se miten yhdessä hoivakodissa onkin niin monta erilaista tarinaa ja elämän kertomusta. Asukkaat ovat pitkälti syntyneet pitkin suomea, osa ainoana lapsena ja osalla iso sisaruskatras, joillakin omia lapsia ja taas osa ovat eläneet ilman omaa jälkikasvua, työhistoriat hyvin erilaiset ja harrastuksia ollut moneen lähtöön.

Me hoivakoti Sigridissä haluammekin osoittaa myös olevamme lasten oikeuksien puolella. Tiesitkö, että tänä vuonna on ensimmäinen virallinen liputus päivä lapsen oikeuksien kunniaksi. Meidänkin pihassa siis nousee lippu salkoon!
 

Lapsen oikeus on aikuisen velvollisuus

 

lasten

" Minulla on kaksi siskoa. Lempiruokaani on ollut aina makaroonilaatikko. Minulla on mieheni kanssa poika ja tytär sekä siskollani on myös lapsi. Olen siis äitiyden lisäksi täti. Olemme asuneet kerrostalossa ja olen aina pitänyt kirjojen lukemisesta."

" Lapsuuden kodissani usein teimme lettuja ja pannukakkuja. Lempiruokaani oli myös sopat, erityisesti lihasoppa. Olen aina ollut ahkera koulun kävijä ja itse pidin paljon matematiikasta. Lapsuuden kotini jaoin kuuden sisaruksen kanssa, meitä oli iso porukka. Meillä on myös ollut suomi koira."

" Söimme lapsuuden kodissani aina yhdessä, se oli hyvin tärkeää meille. Teimme myös yhdessä taloustöitä. Äitini oli opettaja ja isäni insinööri. Olemme matkustelleen paljon yhdessä."

lasten

"Olen syntynyt Paimiossa. Minulla on viisi sisarusta joista yksi on veli ja loput siskoja. Olen aina ollut kova tekemään maatalous hommia eritoten perkaamista ja harvennusta. Olen lapsuudesta asti ollut kova hiihtämään."

"Minä olen kotoisin Maaningalta. Minun lapsuuden perheeseeni kuului vanhempien ja minun lisäksi neljä veljeäni. Itselläni on kaksi lasta tytär ja poika, valitettavasti kolmas lapseni syntyi menehtyneenä. 
Olen työskennellyt kaupan alalla sekä harrastanut käsitöiden tekemistä. Kangaspuilla kutominen oli kovin mieleistä."

"Olen syntynyt Viipurissa jossa elimme perheeni kanssa. Minulla on yksi sisko jonka kanssa olimme yhtä. Minun lapsuuden kotini on aina ollut hyvä. Olen paljon hiihtänyt.
Työskentelin 33- vuotta korsetti ompelijana.
Olen ollut onnekas saadessani kaksi lasta, poikia molemmat."

"Minulla on ollut hyvä lapsuus. Isäni oli aina vahvasti mukana elämässäni ja hänen kanssaan juttelimme paljon.
Asuimme Lohjalla Virkkalassa seuraintalossa."

lasten

"Minulla oli hyvä lapsuus. Tykkäsin kovasti leikkiä. Käpyleikit olivat kivoimpia. Me myös paljon uimme järvessä. 
Minulla on viisi sisarusta ja sain elää pitkään pienen lapsen elämää."

"Minulla on kolme sisarusta, sisko ja kaksi veljeä. En valitettavasti ole pitkään aikaan ollut heihin yhteydessä. 
Muistan, että lempiruokaa ei lapsuudessa juurikaan ollut mutta perunamuhennos on hyvää.
En erityisemmin harrastanut lapsena mitään mutta pidin kovasti käsitöistä. Tein usein perheelleni villasukkia, paitoja ja muita käsitöitä.
Asuimme omakotitalossa joka oli kaupungissa. Olin paljon myös kavereideni kanssa ja pelailimme niiden kanssa ulkona."

"Minä synnyin Karjalan ylämaalla. Kävin Karjalassa myös kouluni. Työurani siellä tein maanviljelijänä sekä muiden maataloustöiden parissa. Olen hoitanut lehmiä ja kerinyt lampaita.
Karjalasta lähtöni jälkeen tapasin mieheni jonka kanssa sain tyttäremme. Mieheni menehtyi ja jäin yksin lapsemme kanssa. Muutimme myöhemmin Lohjalle.
Tällä hetkellä tyttärelläni on kaksi lasta joista jo toisella on kaksi lasta, eli he ovat minun lapsen lapsen lapsia."

lasten

"Olen syntynyt Helsingissä ainoana lapsena perheessä. Äitini kasvatti minut yksin ilman isää. Äiti työskenteli yöt siivoojana.
Olen asunut Espoossa sekä Siuntiossa ja työskennellyt raitiovainussa rahastajana. Minulla on neljä lasta joita yksi on menehtynyt."

"Olen kotoisin Kangasalalta. Myöhemmin muuttanut Lohjalle ja siellä työskennellyt tarjoilijana Lohessa 24 vuotta.
Minulla on kaksi lasta tytär ja poika sekä kuusi lasten lasta. Naimisiin menin ensimmäisen kerran vuonna -46 ja sitten myöhemmin toisen kerran."

"Juukassa syntynyt perheeseen kolmen sisarukseni kanssa. Minulla on kaksi veljeä ja sisko. Harrastuksiini on kuulunut kalastus ja talvisin hiihtäminen naapurin pojan kanssa.
Metsätöitä tein aikuisiällä 20 vuotta." 

Hyvää lasten oikeuksien päivää jokaiselle! 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio joulun lahjat
29.12.2022

Kuvasatoa joulun ajalta

Joskus kuvat kertovat enemmän kun sanat. Joulun alla vietimme asukkaiden kanssa puurojuhlan ja jouluaaton ohjelma oli perinteinen.