Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

25

syyskuu

2023

Maailman Alzheimer-päivä

Muistiviikkoa vietettiin tänä syksynä viikolla 38. Muistiviikon teemana oli Hyvää elämää muistiystävällisessä yhteiskunnassa ja erityisesti muistisairaan kohtaaminen.
Hoivakoti Sigrid Siuntio syksyn istutukset

Etenevät muistisairaudet ovat kansanterveydellinen ja -taloudellinen haaste. Muistisairauksia sairastavien ihmisten määrä tulee kasvamaan tulevaisuudessa väestön ikääntyessä. 

Muistisairaudella tarkoitetaan sairautta, joka heikentää muistia ja muita tiedonkäsittelyn osa-alueita. Etenevät muistisairaudet johtavat usein dementiaan, jolloin muisti ja tiedonkäsittely ovat heikentyneet  sen haitessa päivittäisistä selviytymistä.

Lähes kaikki  hoivakodin asukkaat ovat muistisairaita. Erityisesti heille tärkeää on rauhallinen ja turvallinen hoiva, rakennetta tuovat rutiinit ja ravitseva sekä maistuva ruoka. Tehtävämme on hoivakoidissa mahdollistaa muistisairalle täysi ja hyvä elämä sairaudesta huolimatta ja keskittyä hyvään arkeen ja asioihin joihin pystyy läheisten ja hoitajien avulla. 

Torstaina 21.9 ulkoillimme Alzheimer-päivän ja Vie Vanhus Ulos -kampanjan innostamina, Erityisesti torstaina keskityimme asukkaiden tärkeisiin muistoihin ja useimmin puheissa vilisi kiitollisuus perheestä. 

Hoivakoti Sigrid Siuntio syksyn loisto

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio omahoitajuus
27.11.2023

Omahoitajuus

​​​​​​​​​​Omahoitaja on henkilö, jolla on paras kokonaiskuva ja tietämys asiakkaasta. Parhaimmillaan omahoitaja tunteet asukkaansa eletyn elämän laajasti ja osaa hyödyntää tietoa asukkaan arjessa asukkaan kunnon laskiessakin.
Hoivakoti Sigrid Siuntio isä
12.11.2023

Isänpäivä

Ihanaa isänpäivää kaikille isit, isoisät ja muut isähahmot! Meillä Sigridissä on isänpäivä aloitettu herkullisella aamiaisella ja isien muistamisella – isänpäivän kunniaksi päiväkahvilla on tarjolla kakkua ja konjakkia.
Hoivakoti Sigrid Siuntio kohti Halloweeniä
23.10.2023

Värien päivä

Värien päivän kunniaksi päätimme Sigridissä ennen viikonloppua aloittaa Halloween-koristeiden valmistuksen. Asukkaamme saivat halutessaan askarrella Halloween-koristeita. Syksyn värejä saatiin upeasti taltioitua jokaiseen taideteokseen.