Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

19

maaliskuu

2022

Minna Canthin päivä

Vietimme tänään Minna Canthin päivää, perjantaina pidimme tietovisan aiheesta.
Hoivakoti Sigrid Siuntio iloa Minna Canthin päivään
Hoivakoti sigrid Siuntio pöydän ääressä

Osa asukkaista on lukenut Minna Canthin novelleja ja siksi päätimmekin järjestää asukkaille Minna Canth aiheisen tietovisan. Tietovisaan osallistui hoitajiakin. Visailu jäi meillä toissijaiseksi, kun intouduimme muistelemaan kuinka monta kertaa ketäkin on kosittu. Tuttuun tapaan aiheet naurattivat, huumorintaju tuntuu säilyvän pitkään. Vaikka sanat olisivat hukassa on hymy herkässä tarinoita jakaessa.  Kaikki osallistujat saivat palkinnoksi lasilliset konjakkia. Muutama talon naisasukas toivoi seuraavalle kerralle vaihtoehdoksi likööriä, se luvattiin hankkia.

Keskustelimme myös Canthin tärkeästä roolista naisen aseman parantamiseksi. Hän teki tärkeää työtä tyttöjen koulutusmahdollisuuksien kehittämiseksi. Pohdimme myös naisen asemaa ja sen kehitystä eteenpäin. Hoivakodissa tuntuu asuvan monta vahvaa naista joille naisen aseman parantaminen on vieläkin lähellä sydäntä.

Hoivakoti Sigrid Siuntio visailua
Hoivakoti Sigrid Siuntio Minna Canth
Minna Canth oli suomalainen kirjailija, lehtinainen, liikenainen ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Kirjailijana Canth kuului suomalaisen realismin uranuurtajiin. Hän kirjoitti näytelmiä, pienoisromaaneja ja novelleja. Canth oli aikansa merkittävä mielipidevaikuttaja ja eurooppalaisten aatteiden välittäjä. Ajatusmaailmaltaan hän oli vapaamielinen nuorsuomalainen.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio joulun lahjat
29.12.2022

Kuvasatoa joulun ajalta

Joskus kuvat kertovat enemmän kun sanat. Joulun alla vietimme asukkaiden kanssa puurojuhlan ja jouluaaton ohjelma oli perinteinen.