Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

6

marraskuu

2023

Muistikaistalla

Aina sää ei suosi ulkoilua mutta hoivakodissa järjestyy hoitajien avustamana muuta yhteistä puuhaa.
Hoivakoti Sigrid Siuntio muistikaista

Perjantaina hoitajamme teki asukkaiden kanssa matkan muistikaistalle ja mitä tarinoita ja muistoja jaettiinkaan. Alla koottuna muutamia:

Keskustelimme asukkaan vanhemmista, lapsuuden ystävistä ja harrastuksista. Hän kertoi lentomatkastaan äidin kanssa nyt unohtuneeseen kohteeseen, matka oli pitkä ja asukas muistaa vieläkin pelontunteen ja jännityksen.  Asukas muisteli myös haavettaan lapsesta, joka ei toteutunut. Asukas pitää edelleen elokuvista varsinkin jos ne ovat hauskoja.

Asukas kertoi lapsuudesta ja elämästä. Vanhempien nimet ovat jo unohtuneet mutta vanhempien osoittama rakkaus on muistoissa edelleen. Hänella oli monta ystävää nuorena, partiopoikia ja paljon retkiä. Oli matkustanut monta kertaa Euroopassa, Ruotsissa ja Suomessa ja tehden muutamia erillaisia töitä. Hänellä on useampi lapsi, kaikki poikia ja monta lastenlasta, mutta lukumäärä on hiukan epäselvä, rakkaita kuitenkin kaikki. Elokuvien katselu on edelleen mieluista, ehkä kuitenkin uudemmat elokuvat kiinonstaa enemmän.

Keskusteltiin asukaiden kanssa hänen lapsuudesta ja elämästä. Muistissa oli kaikkien nimet. Hänella oli monta ystävää kaupungissa, missä täti perheineen asui.  Äiti oli hyvää kokki ja hänelta oppi paljon hyvästä ruuasta. Matkustaminen ja kävelyt vieraissa maissa olivat mieluisia,  Sveitsi on jäänyt mieleen yhtenä kohteena. Hänelle omat pojat ovat rakkaimpia elämässä. Hauskat suomalaiset elokuvat ovat mieluista tekemistä. 

Asukas muisti läheistensä nimet. Hänella oli monta ystävää, koska serkun perhessa oli 10 lasta. Äiti oli hyvää kokki ja hän teki oikein hyvää karjalanpaistia. Hän joskus lensi Australiaan missä hänen poika asuu.  Pitää asialisia elokuvista. 

Keskusteltiinasukaiden kanssa hänen lapsuudesta ja elämästä, muistissa on läheisten nimet. Hänella oli monta ystävää kaupungissa, missä hän asui nuorena. Osan nimet ovat vielä muistissa. Äiti oli hyvää kokki ja hän teki oikein hyviä lihapullia. Ei ole koskaan matkustanut pois Suomesta. Elokuvat ovat mukavaa puuhaa hyvässä seurassa.

Hoivakoti Sigrid Siuntio pelleilyä

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio Utun päivä
26.2.2024

Rakasta lemmikkiäsi päivä

Kodissamme vierailee usein monen moisia ihania arjen piristäjiä – erityisesti karvaturreja! Asukkaitamme oli tällä viikolla viihdyttämässä ihana Utu-koira. Utu on hyvin ihmisläheinen koira, joka rakastaa huomiota ja rapsutuksia.
Hoivakoti Sigrid Siuntio sydämellinen nalle
19.2.2024

Ystävänpäivä

Ystävänpäivä on sydämien ja pastellisävyjen, etenkin vaaleanpunaisen värin juhla-aikaa. Perinteiden mukaan ystäviä tai omaa rakasta muistetaan ystävänpäiväkorteilla, pienillä ystävänpäivälahjoilla, runoilla, ruusuilla tai herkuilla. Meillä Sigridissä jokaista asukasta muistettiin ystävänpäiväkortilla
Hoivakoti Sigrid Siuntio rouvat sohvalla
12.2.2024

Kirjaimet hiekassa

Sigridissä on harjoitettu hienomotoriikkaa erilaisten pelien ja harjoitusten avulla.
Hoivakoti Sigrid Siuntio vaalit 2023
19.1.2024

Presidentin vaalit

Ensimmäinen väälipäivä on sunnuntai 28.1.2024. Ennakkoäänestys Suomessa on mahdollista 17.–23.1.2024, Sigridissä asukkaiden on mahdollista äänestää 22.1.2024 klo 13 alkaen.