Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

27

elokuu

2021

Muistisairauden vaikutus vuorovaikutukseen

Muistisairaus voi muuttaa kykyä ilmaista itseään ja ymmärtää ympäristöään.
Hoivakoti sigrid Siuntio yhteislauluhetki

Vaikka puhe ja ymmärryskyky heikkenevät sairauden edetessä, muistisairas ihminen tarvitsee edelleen läheisyyttä ja kontakteja muihin ihmisiin. Halu olla vuorovaikutuksessa säilyy ihmisellä elämän loppuun saakka. Onneksi asioita voi ilmaista myös sanattomasti; hellä katse, lempeä kosketus ja iloinen äänensävy. Tärkeäksi muodostuu tehdä iloa tuottavia asioita yhdessä. Yhdessä voidaan katsella valokuvia, muistella, leipoa, ulkoilla, kuunnella musiikkia ja laulaa tuttuja lauluja.

Hoivakoti Sigrid Siuntio omenapiirakan tekoa
Hoivakoti sigrid Siuntio omenapiirakka

Pitkälle edennyt muistisairaus vie kyvyn sanalliseen viestintään, mutta vuorovaikutus ja kommunikointi ei kuitenkaan lopu kokonaan. Kommunikaation tukena voidaan käyttää esimerkiksi kuvakortteja.

Hoivakoti Sigrid Siuntio kuvakortti

Tällä viikolla hoivakodissa on eletty ja kommunikoitu monin eri tavoin.

Hoivakoti Sigrid Siuntio kädet
Hoivakoti Sigrid Siuntio koirakaverit

Hyvää viikonloppua, Sigridissä se aloitetaan pelaamalla bingoa :-)

 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio omahoitajuus
27.11.2023

Omahoitajuus

​​​​​​​​​​Omahoitaja on henkilö, jolla on paras kokonaiskuva ja tietämys asiakkaasta. Parhaimmillaan omahoitaja tunteet asukkaansa eletyn elämän laajasti ja osaa hyödyntää tietoa asukkaan arjessa asukkaan kunnon laskiessakin.
Hoivakoti Sigrid Siuntio isä
12.11.2023

Isänpäivä

Ihanaa isänpäivää kaikille isit, isoisät ja muut isähahmot! Meillä Sigridissä on isänpäivä aloitettu herkullisella aamiaisella ja isien muistamisella – isänpäivän kunniaksi päiväkahvilla on tarjolla kakkua ja konjakkia.
Hoivakoti Sigrid Siuntio kohti Halloweeniä
23.10.2023

Värien päivä

Värien päivän kunniaksi päätimme Sigridissä ennen viikonloppua aloittaa Halloween-koristeiden valmistuksen. Asukkaamme saivat halutessaan askarrella Halloween-koristeita. Syksyn värejä saatiin upeasti taltioitua jokaiseen taideteokseen.