Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

10

helmikuu

2022

Musiikin merkitys

Musiikin merkitys korostuu ikääntymisen myötä. Tänään saimme nauttia live-musiikista.
Hoivakoti Sigrid Siuntio musiikkia 10.2

Musiikkiin sitoutuu ihmisen tunteita ja muistoja helpottaen käsittelemään tunteita, minäkuvaa ja identiteettiä. Musiikin avulla voimme käsitella kokemuksia ja muistoja. Musiikki tunkeutuu nukkuvankin ihmisen aivoihin muuttaen jopa aivosähkökäyrää toisin kuin puhe, jota ei unen läpi rekisteröidy. Musiikkiin on tallentunut aikaa ja tunteita.  

Musiikin avulla voidaan vähentää lihasjännitystä, lisätä rentoutta ja jopa vähentää kipulääkkeiden tarvetta. Musiikin on todettu alentavan verenpainetta ja vaikuttavan hengitysnopeuteen. Musiikin harrastamisen on todettu vähentävän dementoitumisriskiä. Tutkimusten mukaan musiikin avulla voidaan helpottaa muistisairaan emotionaalisia, sosiaalisia, kommunikatiivisia ja fyysisiä ongelmia. Musiikin avulla autamme asukasta saamaan yhteyden muistoihin. Hoivakodissa on tänään saatu nauttia livemusiikista. Kuuntelemme paljon musiikkia, mutta live-esiintymiset ovat ne parhaimmat.

Hoivakoti Sigrid musiikkia 10.2

 

 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio sydämellinen nalle
19.2.2024

Ystävänpäivä

Ystävänpäivä on sydämien ja pastellisävyjen, etenkin vaaleanpunaisen värin juhla-aikaa. Perinteiden mukaan ystäviä tai omaa rakasta muistetaan ystävänpäiväkorteilla, pienillä ystävänpäivälahjoilla, runoilla, ruusuilla tai herkuilla. Meillä Sigridissä jokaista asukasta muistettiin ystävänpäiväkortilla
Hoivakoti Sigrid Siuntio rouvat sohvalla
12.2.2024

Kirjaimet hiekassa

Sigridissä on harjoitettu hienomotoriikkaa erilaisten pelien ja harjoitusten avulla.
Hoivakoti Sigrid Siuntio vaalit 2023
19.1.2024

Presidentin vaalit

Ensimmäinen väälipäivä on sunnuntai 28.1.2024. Ennakkoäänestys Suomessa on mahdollista 17.–23.1.2024, Sigridissä asukkaiden on mahdollista äänestää 22.1.2024 klo 13 alkaen.