Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

27

marraskuu

2023

Omahoitajuus

​​​​​​​​​​Omahoitaja on henkilö, jolla on paras kokonaiskuva ja tietämys asiakkaasta. Parhaimmillaan omahoitaja tunteet asukkaansa eletyn elämän laajasti ja osaa hyödyntää tietoa asukkaan arjessa asukkaan kunnon laskiessakin.
Hoivakoti Sigrid Siuntio omahoitajuus

Omahoitajalla on paras kokonaiskuva ja tietämys asukkaasta. Hän perehtyy asukkaan elämään ja huomioi asukkaan hoivassa tämän toiveita, tapoja ja tottumuksia aina kun mahdollista. Tutustumalla asukkaaseen omahoitaja pystyy hyödyntämään asukkaan voimavaroja ja vahvuuksia arjessa. Omahoitaja tukee asukkaan mahdollisuuksia tehdä elämäänsä koskevia päätöksiä mm antamalla päätöksen tueksi tietoa. Omahoitaja tutustuu asukkaan historiaan asukkaan ja läheisen avulla, laatien tietojen perusteella palveluntoteuttamissuunnitelman. 

Hoivakoti Sigrid Siuntio omahoitajuus

Omahoitaja nimetään nimetään ennen asukkaan saapumista. Mahdollisuuksien mukaan omahoitaja on ottamassa asukkaan vastaan tämän muuttaessa Sigridiin. Omahoitaja on laatimassa RAI-arviota kuukauden kuluttua muutosta ja jatkossa vähintään puolen vuoden välein, RAI-arvion valmistuttua omahoitaja laatii palveluntoteuttamissuunnitelman yhdessä asukkaan ja mahdollisesti läheisen kanssa. Omahoitaja on mukana tiiminvetäjän kanssa hoitopalaverissa, jonne halutessaan osallistuu myös asukkaan läheinen. 

Omahoitaja huolehtii asukkaan henkilökohtaisista tavaroista ja apuvälineiden hankinnasta, huollosta ja puhtaudesta sekä huoneen yleisilmeen siisteydestä. Vaatehankinnoista hän informoi läheisiä tai edunvalvojaa. Omahoitaja huolehtii asukkaalla olevan riittävä määrä hygieniatuotteita ja huolehtii läheisten tai edunvalvojan saavan heille kuuluvat postit. Omahoitaja viettää omahoitaja-aikaa asukkaan kanssa esimerkiksi ulkoillen, keskustellen tai tv:tä yhdessä katsoen.

Omahoitaja on vähintään kerran kuussa yhteydessä läheiseen yhdessä sovitulla tavalla; tapaamalla, puhelimitse ja työsähköpostilla. Emme käytä whatsappia yhteydenpitoon. Yhdyshenkilöksi sovittu läheinen huolehtii tarvittaessa muille läheisille tiedon asukkaan voinnista ja muista asioista läheisten keskenään sopimallaan tavalla. 

Sigridissä esimerkiksi omahoitaja on viettänyt omahoitaja-aikaa lukien asukkaalle kirjaa joka liittyy asukkaan työelämään ja matkustamiseen, samalla asukkaan nauttiessa suklaasta. Suklaan omahoitaja tietää asukkaan herkuksi. Usein tämä hoitaja soittaa kiinalaista musiikkia asukkaalle esimerkiksi ruokailujen aikana. Vaikka sanat ovat kadonneet huomaa asukkaan ilmeistä näiden hetkien tärkeyden ja muistot jotka nousevat. Kiitos hienosti hoidetusta omahoitajuudesta. 

 

 

 

 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio Utun päivä
26.2.2024

Rakasta lemmikkiäsi päivä

Kodissamme vierailee usein monen moisia ihania arjen piristäjiä – erityisesti karvaturreja! Asukkaitamme oli tällä viikolla viihdyttämässä ihana Utu-koira. Utu on hyvin ihmisläheinen koira, joka rakastaa huomiota ja rapsutuksia.
Hoivakoti Sigrid Siuntio sydämellinen nalle
19.2.2024

Ystävänpäivä

Ystävänpäivä on sydämien ja pastellisävyjen, etenkin vaaleanpunaisen värin juhla-aikaa. Perinteiden mukaan ystäviä tai omaa rakasta muistetaan ystävänpäiväkorteilla, pienillä ystävänpäivälahjoilla, runoilla, ruusuilla tai herkuilla. Meillä Sigridissä jokaista asukasta muistettiin ystävänpäiväkortilla
Hoivakoti Sigrid Siuntio rouvat sohvalla
12.2.2024

Kirjaimet hiekassa

Sigridissä on harjoitettu hienomotoriikkaa erilaisten pelien ja harjoitusten avulla.
Hoivakoti Sigrid Siuntio vaalit 2023
19.1.2024

Presidentin vaalit

Ensimmäinen väälipäivä on sunnuntai 28.1.2024. Ennakkoäänestys Suomessa on mahdollista 17.–23.1.2024, Sigridissä asukkaiden on mahdollista äänestää 22.1.2024 klo 13 alkaen.