Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

12

huhtikuu

2021

Pääsiäinen

Esperi hoivakoti Sigridin pääsiäiseen valmistautumista sekä pääsiäisen viettoa
pääsiäinen
pääsiäinen

 Hoivakoti Sigridissä jo hyvissä ajoin monia päiviä ennen pääsiästä aloitettiin valmistelemaan tulevia juhlapyhiä. Hienon ja enenemissä määrin lämpenevä sää päästi asukkaat etsimään pajunkissoja pitkin lähi reittejä. Niitä löytyikin kivasti. Lopulta kaikki kerätyt pajunkissan sulilla koristeltuina löysivät tiensä päiväsaliin isoon maljakkoon ihailtavaksi.
 

pääsiäinen

 Ruokasalin pöydille tottakai laitettuu kasvamaan rai- ja ohraruohoa. Oli hienoa kun asukkaat saivat seurata itse istutettujen ruohojen kasvamista. Kun ruohot olivat kasvaneet tarpeeksi pitkäksi pääsimme koristelemaan ne pääsiäismunilla, tipuilla ja höyhenillä.

Näiden istuttaminen tuli hyvään hetkeen koska talomme naisväki kovasti jo odottaa kesäkukkien istuttelua. Pahin istuttelu kuume on hetkellisesti saanut helpotusta.

pääsiäinen
pääsiäinen

 Viriketoiminnassa myös väriteltiin ja maalailtiin teeman mukaisia kuvia jotka lopulta leikattiin ja laitettiin pitkin Sigridin käytäviä, ovia ja ikkunoita koristamaan. Sulista tehtiin myös eräänlaisia ikkuna kransseja jotka koristivat jokaisessa ikunassa kauniisti. 
Eli voisikin sanoa, että heti Sigridiin astuessa ei jäänyt kyllä epäselväksi mitä juhlaan ollaan viettämässä.

Muistihäiriön hiipiessä elämään on tärkeää muistuttaa perinteisillä juhla pyhiin sopivilla koristeluilla mitä on tapahtumassa. Osalla saattaa jo muisti olla sen verran alentunut ettei muista vuoden aikaa tai kuukautta joten ympärillä olevat koristeet muistuttavat siitä. 
Tämä näkyi hyvin myös Sigridissä. Vaikka muuten ei enään niin olisi muistissa päivät niin koristelut saivat asukkaat heti ymmärtämään pääsiäisen olevan. Asukkaat paljon keskustelivat tulevasta pyhästä.

pääsiäinen
pääsiäinen

Pitkä perjantaina Sigridissä herkuteltiin lounaalla smetanalohta, juuresperunasosetta ja salaattia, jälkiruuaksi persikkarahkaa.
Kahvilla porkkanakakkua ja päivällisellä kaalilaatikkoa ja puolukkasurvosta.

Sunnuntaina pääsiäspäivänä lounaaksi oli appelsiinibroileria, perunaa ja lämpimiä kasviksia. Jälkiruokana pääisiäisherkkua eli mämmiä kerman kera. Kahvin kanssa tarjoiltiin rahkapiirakkaa ja päivällisellä lohi-perunavuokaa.

Toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina lounaaksi lammaspyöryköitä, valkosipuliperunaa, punaviinikastiketta ja hunaja-yrttijuureksia. Jälkiruokana oli aprikoosikiisseliä vaniljavaahdolla. Kahvilla tarjoiltiin herkullista omena-kinuskikääretorttua. Päivällisruokana oli silakkalaatikkoa.

Sekä koko pääsiäisen oli tarjolla tietysti suklaata ja PALJON! Sigridissä taidettiin saada pieni yliannostus suklaamunista koska niitä vielä melkein viikko pyhien jälkeenkin oli jäljellä!! :)

Muistutuksena vielä 15.4 torstaina pidettävä omaistenilta. Kaikki jotka ovat meille sähköpostinsa antaneet ovat saaneet sinne kutsu linkin.
Jos on vielä omaisia jotka eivät ole kutsua saaneet mutta haluaisivat osallistua voi ottaa meihin yhteyttä niin jaamme kutsu linkin sähköpostitse.

Omaistenilta siis pidetään teamsin kautta. Teams- etäkokoukseen voi osallistua tietokoneella, puhelimella selaimen kautta tai soittamalla teams- soittonumeroon. Teamsin käyttöönottoon on meiltä saatavissa myös helppo ohje jonka saa tarvittaessa pyytämällä.

Toivottavasti kaikilla oli ihana pääsiäinen! Me Sigridissä saimme taas paljon ihania muistoja talteen!

 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio vaalit 2023
27.3.2023

Äänestys

Asukkailla oli mahdollisuus äänestää ennakkoon vaaleissa perjantaina 24.3.
Hoivakoti Sigrid Siuntio hyvä ruoka 2
20.3.2023

Hyvä ruoka - parempi mieli

Meillä Sigridissä panostetaan asukkaiden ravitsemukseen tarjoamalla monipuolista ja terveellistä ruokaa päivittäin, koska ruokavalion hyvä laatu kokonaisuudessaan on tärkeä ikääntyneen hyvinvoinnin kannalta. Kysymme asukkailtamme säännöllisesti asukaskokouksissa mikä on heidän lempiruokansa – suosikkeja ovat tutut kotiruuat.

Hoivakoti Sigrid Siuntio koirakamu
6.3.2023

Lemmikit

Kodissamme vierailee usein monen moisia ihania arjen piristäjiä – erityisesti karvaturreja! Asukkaitamme oli viime viikolla viihdyttämässä mm ihanat Köpö ja Leo-koira. Molemmat ovat hyvin ihmisläheisiä koiria, jotka rakastavat huomiota ja rapsutuksia sekä makupaloja.
Hoivakoti Sigrid Siuntio pakkaspäivän musiikkia
27.2.2023

Pakkaspäivien iloja

Viime viikon pakkaspäivinä oli mukavaa ohjelmaa lämpimissä sisätiloissa.