Missä tapahtuu: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

12

joulukuu

2022

Suomalaisen musiikin päivä

Torstaina 8.12 vietettiin suomalaisen musiikin päivää, 8.12 on myös Sibeliuksen syntymäpäivä.
Hoivakoti Sigrid Siuntio kuunnellen
Hoivakoti Sigrid Siuntio tunnelmaa

Jean Sibelius (1865–1957) on Suomen kansallissäveltäjä. Hän on myös kansainvälisesti tunnetuin ja arvostetuin säveltäjämme. Suomalaisen musiikin päivää vietetään Sibeliuksen syntymäpäivänä 8.12. Sibeliuken keskeisiä teoksia ovat Sinfoniat 1-7 (1899-1924), Kullervo op. 7(1892), Finlandia op. 26 (1899) ja Karelia-sarja, op. 11 (1893). Näitä kuunneltiin pipareita ja torttuja leipoessa perjantaina. Sigridissä Sibelius ei asukkaidenkaan joukossa saanut suurta kannatusta. Suomalaisen musiikin päivänä Sigridissä kuunneltiin mieluiten:

  • vanhoja perinteisiä joululauluja
  • Mattia ja Teppoa
  • Jamppa Tuomista
  • livemusiikkia hoitajan soittaessa pianoa ennen päivällistä

 

Hoivakoti Sigrid Siuntio joulu valmistelut
Hoivakoti Sigrid Siuntio jouluniloa

 

Asukkaiden ja hoitajien iloksi saimme Bablon pitkästä aikaa ilahduttamaan meitä. Piparit ja tortut olisivat maistuneet myös Bablolle.
Hoivakoti Sigrid Siuntio Bablon joulu

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoivakoti Sigrid, Siuntio

Hoivakoti Sigrid Siuntio omahoitajuus
27.11.2023

Omahoitajuus

​​​​​​​​​​Omahoitaja on henkilö, jolla on paras kokonaiskuva ja tietämys asiakkaasta. Parhaimmillaan omahoitaja tunteet asukkaansa eletyn elämän laajasti ja osaa hyödyntää tietoa asukkaan arjessa asukkaan kunnon laskiessakin.
Hoivakoti Sigrid Siuntio isä
12.11.2023

Isänpäivä

Ihanaa isänpäivää kaikille isit, isoisät ja muut isähahmot! Meillä Sigridissä on isänpäivä aloitettu herkullisella aamiaisella ja isien muistamisella – isänpäivän kunniaksi päiväkahvilla on tarjolla kakkua ja konjakkia.
Hoivakoti Sigrid Siuntio kohti Halloweeniä
23.10.2023

Värien päivä

Värien päivän kunniaksi päätimme Sigridissä ennen viikonloppua aloittaa Halloween-koristeiden valmistuksen. Asukkaamme saivat halutessaan askarrella Halloween-koristeita. Syksyn värejä saatiin upeasti taltioitua jokaiseen taideteokseen.